پیشخوانتیتر دوعناوین اخبار

تمهیدات جدید مجلس برای مبارزه موثر با قاچاق کالا

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران،نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز و در ادامه بررسی لایحه برنامه ششم توسعه کشور (مواد اصلاح شده در کمیسیون تلفیق)، ماده ۱۲۳ این لایحه را با اصلاحات مجدد تصویب کردند؛ نمایندگان در این ماده علاوه بر درنظرگرفتن تمهیداتی برای مبارزه موثر با قاچاق کالا و ارز، مجوز استخدام سالانه ۶ هزار نیروی جدید را هم به نیروی انتظامی دادند.

بر اساس این ماده « مفاد قانون الحاق سه تبصره به بند(۱۲) ماده(۴) قانون تشکیل نیروی انتظامی( مصوب ۱۸/۲/۷۹) به شهرهای بالای یک میلیون نفر تسری می یابد.

ب- به منظور کنترل و مبارزه موثر با قاچاق کالا به نیروی انتظامی و گمرک اجاده داده می شود نسبت به نصب، راه اندازی و به روزرسانی سامانه های کنترل خودرویی و کانتینری (ایکس‌ری) در مبادی گمرکی، ورودی و خروجی مرزها و ایستگاههای بازرسی و کنترلی ناجا از طریق اشخاص و موسسات حقیقی و حقوقی غیردولتی اقدام کند. مدیریت و بهره برداری از این سامانه ها حسب مورد در اختیار نیروی انتظامی و گمرک است.

به‌منظور تأمین هزینه‌های مربوط به راه‌اندازی، نگهداری و بروزرسانی سامانه های کنترلی خودرویی کانتینری (ایکس ری) و تجهیزات مربوط به آن صاحبان بار یا خودرو مکلفند به هنگام کنترل و صرفاً در مبادی ورودی و خروجی نسبت به پرداخت تعرفه مربوط اقدام کنند. میزان این تعرفه همه ساله به پیشنهاد مشترک نیروی انتظامی و وزارت امور اقتصادی و دارایی به تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ج- کلیه شهرکها و مجتمع های اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی و همچنین مراکز عمومی را مکلف نمایند پیوستهای حفاظتی- انتظامی لازم برای ارتقاء امنیت و ایمنی این اماکن و پیشگیری از سرقت را برابر استانداردهای اعلامی نیروی انتظامی رعایت کنند.

تبصره- آئین‌نامه نحوه اجرای این بند توسط وزارت کشور با همکاری نیروی انتظامی و شورای عالی استانها تهیه و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

د- به نیروی انتظامی اجازه داده می شود با تائید ستاد کل نیروهای مسلح به منظور متناسب‌سازی استعداد نیروی انتظامی با نیازهای امنیتی- انتظامی کشور و کاهش فاصله این استعداد با شاخص ۵ نفر نیرو به ازای هزار نفر جمعیت، در طول اجرای برنامه سالانه شش هزار نفر پایور استخدام و به موجودی خود اضافه کند.»

این ماده با ۱۴۵ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۴ رای ممتنع از مجموع ۲۰۸ نماینده حاضر در صحن مجلس به تصویب رسید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا