دسته‌بندی نشده

تصادف مینی بوس و پراید در محور”سیبک –نهضت آباد”

به گزارش سرمایه گستران و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس،سرهنگ “حسین پورقیصری”  اظهار داشت: روز گذشته ماموران پلیس راه “دامنه” از تصادف یک دستگاه مینی بوس با سواری پراید در محور “سیبک-نهضت آباد” مطلع و جهت بررسی موضوع به محل اعزام شدند.

وی افزود: متاسفانه در اثر این حادثه رانندگی یک خانم ۳۸ ساله که سرنشین پراید بود فوت و راننده و دیگر سرنشین این خودرو نیز مجروح شدند.

این مقام انتظامی بیان داشت : علت وقوع این حادثه رانندگی توسط کارشناسان تجاوز به چپ سواری پراید اعلام شده است.

سرهنگ پورقیصری در پایان به رانندگان توصیه کرد: با سرعت مجاز و مطمئنه رانندگی کنید و از پرداختن به کارهایی که موجبات انحراف افکار را فراهم می کند بپرهیزید تا شاهد وقوع حوادث جبران ناپذیر جاده ای نباشیم.

**لاستیک های قاچاق به مقصد نرسید

 فرمانده انتظامی شهرستان “نائین” از کشف یک محموله لاستیک خارجی به ارزش یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال و دستگیری یک قاچاقچی خبر داد.

سرهنگ “صادق کاظم زاد” در گفت و گو با خبرنگار پایگاه خبری پلیس گفت : ماموران ایستگاه بازرسی شهید “شرافت” شهرستان “نائین” حین کنترل خودروهای عبوری به یک دستگاه کامیون کشنده مشکوک و آن را متوقف کردند.

این مقام انتظامی ادامه داد: در بازرسی از این خودرو تعداد یک هزار و ۱۶ حلقه لاستیک خارجی فاقد مدارک گمرکی کشف شد.

سرهنگ کاظم زاد با اشاره به دستگیری راننده خودرو و تحویل او به مراجع قضائی بیان داشت : ارزش محموله کشف شده توسط کارشناسان یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعلام شده است.#

دستگیری سارقان احشام با ۱۲۱ راس دام سرقتی

گروه استان ها_ اصفهان_ رئیس پلیس آگاهی استان از شناسایی و دستگیری اعضای یک باند ۳ نفره سارقان احشام و کشف ۱۲۱ راس دام سرقتی خبر داد.

سرهنگ “ستار خسروی”  اظهار داشت: در پی وقوع چندین مورد سرقت از دامداری های شهر اصفهان و ضرب و شتم نگهبانان، رسیدگی به موضوع به صورت ویژه در دستور کار ماموران پلیس آگاهی این استان قرار گرفت .

وی افزود: ماموران اداره مبارزه با سرقت پلیس آگاهی پس از انجام یک سری کارهای تخصصی و اقدامات خاص موفق شدند همه اعضای این باند که ۳ نفر بودند را شناسایی و دستگیر کنند.

این مقام انتظامی بیان داشت : افراد دستگیر شده در بازجویی های پلیس به سرقت ۱۲۱ راس دام و ضرب و شتم نگهبانان دامداری ها اعتراف کردند.

سرهنگ خسروی اضافه کرد: در این رابطه پرونده تشکیل و متهمان برای اقدامات قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شدند.

رئیس پلیس آگاهی استان در پایان با اشاره به اینکه سارقان دامداری های فاقد تجهیزات ایمنی که فقط یک نگهبان داشتند را شناسایی و در فرصتی مناسب سرقت می کردند به دامداران توصیه کرد: محل نگهداری احشام را به تجهیزات پیشگیری از سرقت مجهز کنید ، از افراد ناشناس به عنوان نگهبان احشام استفاده نکنید و از ورود افراد غریبه تحت عنوان مشتری به محل نگهداری احشام خودداری کنید.#

**هفته سلامت

گروه اجتماعی – «هفتۀ سلامت» فرصت مناسبی است تا به اهمیت و ضرورت سلامت در جامعه تاکید شود، چرا که سلامتی هر جامعه نشان دهنده انسان و خانواده سالم خواهد بود و این مهم با مشارکت مردم و همراهی دستگاه ها و نهادهای مردمی، حاکمیتی و اجرایی به دست خواهد آمد

از یکم تا هفتم اردیبهشت ماه به نام هفته سلامت نامگذاری شده که به همین مناسبت برنامه هایی در گرامیداشت این روز در سراسر جهان برگزار می­ شود؛ با در نظر گرفتن هفته ای به نام سلامت توجه بیشتری به جسم و روح خواهد شد و به طور یقین مشکلات روحی و جسمی فرد را از ادامه روند زندگی طبیعی خود باز می دارد اما از آنجا که سلامتی در زندگی آحاد جامعه نقش خواهد داشت و زمینه رشد و توسعه را فراهم می کند، ضروری است برای ارتقاء سلامت در جنبه های جسم و روان همه مراجع دست اندرکار عرصه سلامت دست به دست هم داده و در این مسیر بسیار ارزشمند قدم بردارند.

بدون تردید “هفتۀ سلامت” فرصت مناسبی است تا با بیان اهمیت و جایگاه بسیار مهم و سهم آن در تحقق توسعۀ پایدار، بر مشارکت مردم و همراهی مجموعه نهادهای حاکمیتی و اجرایی تأکید شود. از طرفی این هفته فرصتی است تا با نگاه مجدد و بازنگری به توانمندی­ ها، دستاوردها و انتظارات موجود برای پاسخ­گویی منطقی و شایسته به مردم، بازتوانی مضاعف و در قالب یک برنامۀ منسجم و کلان، همراه با سایر دستگاه­ های مسئول در مسیر تحقق سلامت مردم گام برداشت.

ضرورت توجه به سلامت جسم و روان در هفته سلامت

با عنایت به توجه مسئولان بر ترویج و اصلاح سبک زندگی و تامین سلامت مردم، فرهنگ سازی و همکاری عموم در راستای توجه به نقش سلامت تن و روان برای داشتن جامعه ای سالم ضروری است.

تحقق سبک زندگی ایرانی اسلامی نیازمند جلب حمایت سیاستگذاران و مسئولان در پشتیبانی از برنامه ها و دورنمای نظام سلامت جامعه است.

برای ارتقاء سلامت جامعه توجه به سازمان های غیردولتی که ارتباط تنگاتنگی با مردم داشته و در فرهنگ سازی و ترویج سلامت در دو حوزه جسم و روان نقش بسزایی دارند، حائز اهمیت است.

از راهبردهای دیگر رشد سلامت در جامعه همکاری های بین بخشی و هماهنگی دستگاه ها و نهاد های مرتبط با یکدیگر و با مردم است که می تواند در رسیدن به اهداف سلامت موثر باشند.

نکته بسیار مهم این است که نیازمند ترویج و فرهنگ سازی آن در جامعه هستیم که سلامت را در دو حوزه جسم و روان دنبال کنیم چرا که وابستگی به زندگی ماشینی، شتابزدگی، وجود آلودگی های زیست محیطی، صوتی، مسائل عاطفی و درگیری های خانوادگی، فاصله گرفتن از باورهای دینی علاوه بر بروز بیماری های جسمی سبب گسترش اضطراب و افسردگی در میان انسان ها شده است.

از سوی دیگر، پیامدهای ناشی از بیماری های روانی، علاوه بر تحمیل کردن هزینه های درمان، سبب فاصله گرفتن از مسیر طبیعی زندگی و بروز مشکلاتی برای افراد جامعه می شود.

تغییر سبک زندگی از ایستایی به پویایی و تنوع بخشیدن منطقی، ورزش کردن، بهبود روابط اجتماعی، پرهیز از هرگونه بدبینی و افکار منفی، استفاده درست از اوقات فراغت، داشتن برنامه ای منظم برای پرداختن به خود و خانواده، پرهیز از مواد دخانی و مخدر، بهره گیری از تفریحات سالم، پرهیز از هرگونه شتابزدگی و تنش در جمع خانواده و محیط کار از جمله راهکارهای ارتقاء سلامت جسم و روان است.

توجه به حفظ سلامت روان که خود زمینه ساز محور توسعه است به انسان سالم داشتن در جامعه کمک خواهد کرد چرا که جامعه برای توسعه یافتگی نیازمند انسان های سالم، کارآمد، توانمند و برخوردار از سلامت روحی و روانی است و ضروری است فرهنگ سلامت با همکاری بین بخشی و استفاده از ظرفیت های موجود در جامعه نهادینه شود.

سخن پایانی

از آنجا که توجه به سلامت تن و روان در هر جامعه ای زمینه رشد را فراهم می کند، ضروری است این مهم توسط مسئولان بهداشت و سلامت پیگیری شود.

همگانی کردن سلامت زمینه تفکر و زندگی سالم را ایجاد کرده و با ارتقاء سلامت افراد جامعه مسیر موفقیت و پیشرفت را هموارتر خواهد کرد بنابراین همگانی کردن بهداشت و سلامت در جامعه تقویت بنیادهای فکری و فرهنگی و تحقق سبک زندگی ایرانی اسلامی را نیز موجب می شود بنابراین به هر میزان در حوزه سلامت هزینه شود نتایج آن بسیار ارزشمند و ماندگار خواهد بود چرا که سلامت هر جامعه ای لازمه توسعه و پیشرفت بوده و مردم در جامعه سالم با امیدواری و تلاش همگانی زمینه توسعه همه جانبه را فراهم خواهند کرد.

گفتنی است، هر ساله ۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین شمسی، از سوی سازمان جهانی بهداشت به عنوان “روز جهانی سلامت” نامگذاری شده است؛ امسال نیز شعار هفته سلامت ۹۷ با عنوان “سلامت برای همه و همه جا” ( HealthForAll Everyone Everywhere ) نامگذاری شد؛ این روز فرصتی برای همه افراد در تمام جامعه فراهم می کند تا در فعالیت هایی که باعث ارتقای سلامت همگانی می شود مشارکت کنند؛ در حقیقت پوشش همگانی سلامت به معنای این است که ” همه افراد جامعه، خدمات مورد نیاز سلامت را بی هیچ فشار مالی دریافت کنند”.

نویسنده: سرهنگ جواد درستکار دانشجوی دکترای روانشناسی معاونت اجتماعی- اصفهان

قش نهادهای اجتماعی در ترویج عفاف و حجاب

گروه اجتماعی _ بدون شک نهادهای اجتماعی مهم ترین سازمان هایی هستند که با سازماندهی رفتارها و روابط افراد جامعه، می توانند در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نقش بسزایی را ایفا کنند.

نهادهای اجتماعی مهم ترین سازمان هایی هستند که در همه جوامع وجود داشته و خواهند داشت؛ این نهادها علاوه بر رفع نیازهای اساسی انسانها، رفتار آنها را بر اساس الگوهای اجتماعی سازمان یافته و نسبتا پایدار تعیین و به فعالیت های افراد جامعه نظم می بخشند؛ در حقیقت نهادها حد و مرز انتخاب های افراد و محدودیت هایی را برای افراد جامعه تعیین می کنند. قیود و محدودیت های مزبور موجب ساختارمند شدن رفتارها و روابط افراد می شود.

 بدون شک نهادهای اجتماعی مهم ترین سازمان هایی هستند که با سازماندهی رفتارها و روابط افراد جامعه، می توانند در ترویج فرهنگ عفاف و حجاب نقش به سزایی ایفا کنند.

استمرار، انعطاف پذیری، انحلال ناپذیری، الزام و اجبار از جمله ویژگی های نهادهاست؛ در همه جوامع بشری برای برآورده کردن نیازهای اساسی جامعه، ۵ نهاد اجتماعی اولیه ایجاد شده و کارکردهای مهمی بر عهده گرفتند، این نهادها عبارتند از:

۱- خانواده

نهادهای خانوادگی و خویشاوندی یکی از فراگیرترین نهادها هستند. الگوهای خانواده ممکن است از جامعه ای به جامعه ای دیگر و یا در طی زمان در یک جامعه تغییر کند، از کارکردهای اصلی این نهاد می توان به سیستم تولید مثل و بقای بشر، مراقبت از کودکان و اجتماعی کردن آنها، انتقال میراث های فرهنگی از نسلی به نسل دیگر و تامین اقتصادی اعضای خانواده اشاره کرد.

۲- حکومت

نهادهای حکومتی در بیشتر جوامع در چارچوب یک دولت که بر سایر نهادها و نیز همه افراد جامعه اعمال قدرت می کنند، سازمان می یابد که از کارکردهای اساسی آن می توان به اعمال قدرت قانونی در جامعه، نهادینه کردن هنجارها از طریق تصویب قوانین، ایجاد نظم و امنیت درونی و بیرونی، ارائه خدمات عمومی و ارتقای سطح رفاه عمومی جامعه اشاره کرد.

۳- مذهب یا دین

اگرچه در جوامع مختلف، نهادهای دینی و مذهبی متعددی وجود دارد اما بیشتر کارکرد نهادهای دینی در جوامع متفاوت، مشترک است. از جمله این کارکردها می توان به موانع اخلاقی و ارزشی، تقویت انسجام بین افراد، ایجاد همبستگی در جامعه و نیز هویت اخلاقی اشاره کرد.

۴- نهادهای اقتصادی

همه جوامع دارای نهادهای اقتصادی هستند گرچه ممکن است ماهیت و ساختار آن با هم متفاوت باشد. کارکردهای نظام اقتصادی در رابطه با تولید، توزیع و مصرف کالاها و خدمات است.

۵- نهادهای آموزشی

ساختار نهادهای آموزشی در طول زمان تغییر پیدا کرده است. کمک به اجتماعی شدن افراد، ایجاد تحول در جامعه از طریق انجام تحقیقات بنیادی و کاربردی، آماده سازی افراد برای ایفای نقش ها و تصدی مشاغل متقابل در جامعه و انتقال میراث های فرهنگی اشاره کرد.

مشارکت نهادها در ترویج عفاف و حجاب

حجاب و عفاف پدیده مذهبی- ارزشی مهمی در تعالیم اسلامی و توجه به زمینه های فرهنگی- اجتماعی به عنوان بستر آن، بسیار شایسته، ضروری و همچنین اشاعه و تعمیق آن نیازمند آموزش های بنیادین و مداوم در خانواده، مدرسه، دانشگاه و اجتماع است؛ در کنار شرایط مساعد اجتماعی ارزش تلقی کردن و الگو پذیری این فرهنگ نیازمند درونی و نهادینه شدن آن در وجود افراد است، بی شک رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت و توجه جدی همه نهادها و دستگاه ها به صورت مستمر و هدفمند است.

به نظر می رسد هماهنگ کردن یک پدیده اجتماعی مانند حجاب با نظریه های جامعه شناختی مرتبط با آن و توجه به اجزای سیستم اجتماعی (نهادها، سازمان ها و ارگان ها) که در کنترل بهینه این پدیده اجتماعی نقش دارند، می تواند در وهله نخست، شناخت لازم را نسبت به سطوح مختلف خرد و کلان مسئله بیشتر و در مرحله اجرای راهکارها نیز به اثربخشی و کارایی بهتر آن کمک کند.

مسئله حجاب

از دیدگاه قرآن کریم، لباس و پوشش و چگونگی آن به ویژه به هنگام حضور در جامعه، اهمیت به سزایی دارد؛ لباس و پوشش زنان باید موجب حفظ حریم معنوی و پرهیز از بی بند و باری و نمایش حساسیت برانگیز بدن باشد.

در بینش اسلامی طهارت روحی و رعایت عفاف عمومی به هنگام فعالیت های اجتماعی بر عهده مردان و زنان است و اختلاط زن و مرد را به گونه ای به این طهارت و عفاف آسیب رساند، نمی پسندد؛ نکته قابل توجه این است “رعایت و عدم رعایت عفاف عمومی”، سود و زیانش متوجه کل جامعه است، لذا تمام بهای آن را نباید زنان بپردازند، بلکه مردان نیز در این امر محدودیت هایی دارند که پایبندی به آن ضروری است.

در هر جامعه ای نیک و بد، زیبا و زشت، شرافتمندانه و ننگ بار و به طور کلی ارزش های معلوم و معینی وجود دارد، ارزش های اجتماعی به عوامل و عناصری اطلاق می شود که اکثریت جامعه به اهمیت و اعتبار آن پی برده و به صورت واقعیت ها و اموری در آمده اند که نیازهای مادی و معنوی افراد جامعه را برآورده می کند، به بیانی دیگر هرچیزی که برای یک نظام اجتماعی مورد نیاز، محترم و مقدس، خواستنی و مطلوب تلقی شود، جزء ارزش های آن جامعه است.

این ارزش ها در دوران کودکی به کودکان آموزش داده می شود و از طریق نهاد های جامعه همچون رسانه ها، گروه های همسالان، خانواده و مدرسه، جامعه پذیر و ساماندهی می شوند و به صورت آرمان هایی در می آیند که راهنمای اندیشه ها و اعمال می شوند.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد هر سیستم اجتماعی برای حفظ بقای خود باید وظایفی را انجام دهد و برای این منظور باید زیر سیستم های خاصی را برای انجام وظایف و فعالیت های مختلف در راستای برآوردن نیازهای خاص سیستم ایجاد کند.

بر این اساس می توان گفت حجاب نیز در جامعه می تواند کارکردهای مختلفی داشته باشد ولی کارکردهای منفی آن یا به عبارتی دیگر کارکردهای بی حجابی یا بدحجابی می تواند اثرات به شدت مخرب تری بر جامعه داشته باشد که  می توان به آسیب رساندن به ارزش واقعی زن و لطمه زدن به نهاد خانواده اشاره کرد.

پیشنهادها

با تاکید راهکارهای گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، مصوب شورای فرهنگی عمومی ۱۳۸۴، پیشنهادهایی در رابطه با نهادینه سازی و ترویج فرهنگ حجاب و پوشش اسلامی به وسیله نهادهای اجتماعی ارائه می شود.

وزارت بازرگانی

۱- حمایت عملی از طراحان و تولیدکنندگان پوشاک ساده و اسلامی در راستای ایجاد تنوع در الگوهای پوشش اسلامی

۲-حمایت کامل از واحدهای تولیدی پارچه های چادری

۳-حمایت همه جانبه نمایشگاه های عرضه البسه و لوازم زنانه منطبق با الگوهای ارزشی اسلامی

۴-برگزاری نمایشگاه های لباس ملی و مذهبی به منظور ارائه الگوهای اسلامی و سالم به تولیدکننده و مصرف کننده

وزارت علوم و تحقیقات و فناوری

۱-تدوین برنامه جامع فرهنگ عفاف و حجاب با توجه به ضرورت الگوسازی، بهینه سازی و به روز کردن الگوها در محیط های دانشگاهی

۲-آشنا ساختن دانشجویان به ویژه دختران با توطئه ها، زمینه ها، روش های نفوذ فرهنگ غرب و تاثیر منفی آن در عفاف و حجاب

۳-حمایت از پایان نامه های دانشجویی مرتبط با فرهنگ عفاف و حجاب

۴-حمایت از تشکل های فعال دانشگاهی به منظور انجام اقدامات مناسب در گسترش فرهنگ عفاف و حجاب

آموزش و پرورش

۱-گنجاندن موضوع عفاف و حجاب از دیدگاه آیات و روایات همراه با ضرورت و فلسفه آن برای دانش اموزان کلیه مقاطع تحصیلی

۲-اهتمام به مثبت نگری و زیبا اندیشی در مورد فرهنگ عفاف و حجاب در تالیف کتاب های درسی

۳-معرفی و تشویق نمونه های عینی از اساتید، مربیان، نفرات اول کنکور، المپیادیها و خانواده های ایثارگران… از نظر رعایت موارد عفاف و حجاب در مدارس

۴-در نظر گرفتن امتیازاتی برای مدیران مدارسی که رعایت حجاب کارکنان و دانش آموزان آن مناسب باشد.

سازمان تبلیغات اسلامی

۱- تولید محصولات فرهنگی، هنری، سینمایی، نمایش تجسمی، کتاب، رمان و … برای کودکان و بزرگسالان در زمینه گسترش فرهنگ عفاف و حجاب

۲- ارائه مطالب ارزشی، فرهنگی و جذاب در سالن های انتظار فرودگاه ها، راه آهن، پایانه ها، تابلوهای الکترونیکی، میادین و چهارراه ها

۳-برگزاری مسابقات فرهنگی، هنری، علمی برای جهت دهی به افکار نسل جوان با موضوع عفاف و حجاب

وزارت فرهنگ و ارشاد

۱-حمایت مادی و معنوی از آثار فرهنگی و هنری مرتبط با موضوع عفاف و حجاب

۲-برگزاری جشنواره های فرهنگی و هنری، منطقه ای، ملی و بین المللی

۳-تهیه فیلم های سینمایی در مورد تاریخچه کشف حجاب در ایران و بررسی علل و عوامل آن

۴-نظارت دقیق و اصولی بر وضعیت فرهنگی و اخلاقی و سالن های سینما

سازمان صدا و سیما

۱- اهتمام ویژه در خصوص معرفی و ترویج فرهنگ عفاف و حجاب به منظور نهادینه سازی و جذاب کردن آن

۲- تبیین نقش حجاب و عفاف در افزایش سلامت جامعه و بهره وری آن از طریق تولیدبرنامه های مختلف

۳- فرهنگ سازی در زمینه اصلاح پوشش نامناسب و ارائه راه حل های مؤثر و فوری از طریق تولید برنامه های کارشناسی، گفتمان، تولید فیلم، تیزرهای تلویزیونی و …

۴- انعکاس موفقیت های جوانان به ویژه دختران در ابعاد مختلف با هدف احیاء و تقویت شخصیت و منزلت آنان

۵- تجلیل از هنرمندان و فرهنگ سازان متعهد که در اشاعه فرهنگ عفاف و حجاب صاحب اثر و نظر هستند

۶- افزایش سطح آگاهی خانواده ها از طریق رسانه ملی در مورد اهمیت فرهنگی عفاف و حجاب

مرکز امور زنان و خانواده

۱- تشکیل دوره های آموزشی کوتاه مدت برای ارباب رجوع ها در دستگاه های اجرایی و تشکیلات غیر دولتی

۲- برگزاری همایش ها، کنفرانس ها و نشست های تخصصی با موضوع فرهنگ عفاف در مراکز علمی – تحقیقاتی

۳- تشویق و حمایت از سازمان های غیر دولتی که در زمینه ترویج فرهنگ عفاف فعالیت می کنند.

۴- همکاری با سازمان صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در مورد ترویج نمادها و الگوهای لباس های بومی ایرانی و تشویق و حمایت از مراکز تولید و توزیع لباس های ملی و اسلامی.

منبع

۱- قلی پور، آرین(۱۳۸۷)، جامعه شناسی سازمان ها: رویکرد جامعه شناختی به سازمان و مدیریت، چاپ هشتم، تهران : سمت

۲-کوئن ، بروس (۱۹۷۸)، مبانی جامعه شناسی، مترجم: غلامعباس توسلی و رضا فاضل، تهران: سمت ۱۳۷۲

۳- http://socialogy82.blagfa.com

۴- مهدیه ، امید ، کاربرد رویکرد جامعه شناختی در ارائه راهکارهای ترویج حجاب، ۱۳۸۹ ، پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

۵- ستوده، هدایت الله، آسیب شناسی اجتماعی ، تهران : آوای نور

گردآوری: سرهنگ جهانگیر کریمی کارشناس ارشد معاونت اجتماعی- اصفهان

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا