عناوین اخبار

تدوین پروژه نوسازی ناوگان کشاورزی با رویکرد اقتصاد مقاومتی/خط اعتباری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی مکانیزاسیون کشاورزی ابلاغ شد

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، دکتر کامبیز عباسی در گفت و گو با خبرنگار ما، حفاظت از منابع پایه، پایداری تولید، توسعه فن آوری های نوین و مناسب، استاندارد سازی کشاورزی، افزایش بهره وری از منابع آب وخاک، ارتقای کیفیت ماشین های کشاورزی، توسعه مکانیزاسیون کم نهاده و ارزان قیمت، حمایت از سرمایه گذاری در بخش های مختلف مکانیزاسیون، جهت گیری و استفاده از صنعت داخل و سرمایه و کار ایرانی را از ویژگی های برنامه های اقتصاد مقاومتی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی برشمرد.
وی اظهار داشت: در برنامه مکانیزاسیون کشاورزی در چارچوب اقتصادمقاومتی، پیش بینی شده در افق ۱۳۹۹ ضریب مکانیزاسیون کشاوری به ۲٫۱ اسب بخار در هکتار برسد و در طول برنامه رشد سالانه ۵ تا ۷ درصدی درجه مکانیزاسیون در فرآیند تولید مصحولات کشاورزی را تجربه کنیم.
عباسی پیش بینی کرد: با اجرای برنامه اقتصاد مقاومتی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی، سالانه ۲۰۰ آزمون، ارزیابی و استاندارد سازی ماشین ها و ادوات کشاورزی و به طور میانگین حدود ۷۰۰ آزمون، ارزیابی و استاندارد سازی تجهیزات و قطعات آبیاری انجام گیرد.
وی در عین حال از ایجاد خط اعتباری شماره ۴ مکانیزاسیون کشاورزی در ابتدای سال ۹۵ خبر داد و گفت: با حمایت های جدی دولت و وزیر جهاد کشاورزی خط اعتباری با ظرفیت ۱۲۰۰ میلیارد تومان به استان های سراسر کشور ابلاغ شده و سهیمه هر استان را برای این اعتبار مشخص کرده ایم.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی ادامه داد: بیشترین مبلغ اعتباری ۶۰ میلیارد تومان و کمترین مبلغ اعتبار در حدود ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان به استان های کشور ابلاغ شده است.
وی ضمن ابراز خرسندی از همزمانی آغاز برنامه اقتصاد مقاومتی در حوزه مکانیزاسیون کشاورزی با راه اندازی خط اعتباری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، اعلام کرد: کلیه بانک های کشاورزی سراسر کشور باید این اعتبارات را پس از تشکیل پرونده به بهره برداران پرداخت کنند.
عباسی با اذعان به این که خط اعتباری ۱۲۰۰ میلیارد تومانی، حداقل سقف اعتباری مورد نیاز سال ۹۵ است، تاکید کرد: این خط اعتبارای را طوری طراحی کرده ایم که مبتنی بر اهداف پروژه های اقتصاد مقاومتی در بخش مکانیزاسیون کشاورزی هزینه شود.
وی یادآور شد: با آغاز به کار دولت در نیمه دوم سال ۹۲ خط اول اعتبارات مکانیزاسیون کشاورزی ۷۵۰ میلیارد تومان بود که کاملا جذب شد و خط دوم اعتباری نیز بالغ بر ۸۰۰ میلیارد تومان راه اندازی و ۹۴ درصد آن جذب شد و خط سوم اعتباری یک هزار میلیارد تومان بود که نزدیک به ۷۰ درصد آن جذب و عملیاتی شد.
عباسی ابراز امیدواری کرد که امسال نیز در حوزه فن آوری های نوین، ۳۰ درصد مشوق دولتی به بهره بردارانی که از فن آوری های نوین استفاه می کنند، تعلق گیرد.
وی پیش بینی کرد: با اجرای طرح های مکانیزاسیون کشاورزی در چارچوب اقتصاد مقاومتی، سالانه ۲۰ هزار دستگاه تراکتور و بیش از ۳۵ هزار تا ۴۰ هزار ادوات و نجهیزات کشاورزی در زیربخش های زراعی، باغی، دامی و شیلات با تکیه ۹۰ درصدی بر صنعت داخلی وارد شود.
رییس مرکز توسعه مکانیزاسیون کشاورزی یکی از مولفه های تاثیرگذار در افزایش عملکرد و اقتصادی کردن تولید را توسعه مکانیزاسیون کشاورزی دانست و گفت: اگر بتوانیم کشاورزی را در کشور رقابتی و مزیت های رقابت جهانی در تولید را فراهم کنیم به یکی از ارکان اساسی اقتصاد مقاومتی، دست یافته ایم.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا