افزایش آتشسوزی در منابع طبیعی کرمانشاه تحت تأثیر گرما

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمانشاه، محمدحسین رستمی امروز _شنبه بیستوهشتم تیر_ از افزایش نسبی آتشسوزیها در اراضی منابع طبیعی استان طی سال جاری خبر داد و اظهار کرد: گرمای زودرس و خشک شدن زودهنگام پوشش گیاهی موجب شد تا فصل حریق در استان، زودتر از موعد آغاز شود.
وی با اشاره به رخدادهای امنیتی اخیر، افزود: در جریان جنگ ۱۲ روزهای که با حملات رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه کشورمان همراه بود، شاهد بروز چندین مورد آتشسوزی در نقاط مختلف استان بودیم که بعضی از آنها تحت تأثیر این حوادث شکل گرفتند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه تصریح کرد: اگر بازه زمانی این ۱۲ روز خاص را از آمار تفکیک کنیم، وضعیت امسال تفاوت چندانی با سال گذشته ندارد، اما در همان بازه، شاهد افزایش تصاعدی شمار حریقها بودیم که با مدیریت و همکاری سریع دستگاههای مسئول، هیچکدام به شرایط بحرانی نرسید.
رستمی ادامه داد: طبق آمار رسمی، تاکنون شاهد افزایش حدود چهار درصدی در تعداد آتشسوزیها نسبت به مدت مشابه سال گذشته بودهایم.
وی مهمترین عامل این رشد را اقدامات مخرب دشمن در جریان حملات اخیر دانست و عنوان کرد: پرتابها و انفجارهای ناشی از این حملات موجب شعلهور شدن چندین نقطه از اراضی ملی شد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه نقش نهادهای محلی و مشارکت مردم را در مهار آتشسوزیها تعیینکننده توصیف کرد و گفت: با همراهی فرمانداران، ستاد مدیریت بحران، تشکلها، دهیاران و گروههای مردمی، تمام حریقها در همان مراحل اولیه مهار شد.
رستمی با تأکید بر اهمیت دیدهبانهای محلی در مناطق مستعد حریق گفت: زمان، مهمترین عامل در کنترل آتشسوزی است، دیدهبانها با مشاهده دود اطلاعرسانی میکنند و در مواردی حتی پیش از رسیدن نیروهای امدادی وارد عمل میشوند.
وی از برگزاری دورههای آموزشی در مناطق روستایی برای مقابله با آتشسوزیها خبر داد و افزود: این آموزشها که با همکاری استانداری، فرمانداران و بخشداران انجام میشود، به افزایش توان جوامع محلی برای پیشگیری از آتشسوزی کمک خواهد کرد.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کرمانشاه تاکید کرد: سوزاندن بقایای کشاورزی (جارسوزی) یکی از دلایل اصلی آتشسوزی در مراتع و جنگلهاست؛ این کار هم برای خاک مضر است و هم خطر انتقال آتش به منابع طبیعی را افزایش میدهد.
رستمی عنوان کرد: افزایش آگاهی عمومی، مشارکت مردم، آموزش گروههای محلی و مسئولیتپذیری بهرهبرداران منابع طبیعی، نقش مهمی در کاهش آتشسوزیها دارد و امیدواریم با ادامه این اقدامات، شاهد کاهش چشمگیر این حوادث در آینده باشیم.
منبع خبر : ایمنا