اخبار استان ها

بهره‌مندی ۸۰ هزار لرستانی از خدمات بهزیستی

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از لرستان، همایون عمودی‌زاده، امروز _شنبه بیست‌وهشتم تیر_ در نشست خبری با اصحاب رسانه به مناسبت هفته بهزیستی، با اشاره به شعار امسال این هفته با عنوان «با هم برای بهزیستن؛ مشارکت امروز، توانمندسازی فردا» اظهار کرد: برنامه‌های هفته بهزیستی از بیست‌وپنجم تیرماه آغاز شده و تا سی‌ویکم تیرماه ادامه دارد.

وی افزود: سازمان بهزیستی یکی از ثمرات انقلاب اسلامی و نهادی برخاسته از اصول قانون اساسی است که مأموریت حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، ارائه خدمات به کودکان، پیشگیری، درمان و توانبخشی افراد دارای معلولیت و نیازمند را برعهده دارد.

مدیرکل بهزیستی لرستان گفت: بهزیستی در ابتدای تأسیس حدود ۱۰ فعالیت اصلی را دنبال می‌کرد، اما امروز با بیش از ۱۷۰ نوع خدمت تخصصی، دانش‌بنیان و گسترده به مردم ارائه خدمت می‌دهد و در حال حاضر ۵۴ هزار و ۹۶۰ نفر از افراد دارای معلولیت جسمی، حرکتی، بینایی، ذهنی، روانی و گفتاری تحت حمایت سازمان بهزیستی هستند.

وی گفت: نزدیک به ۹ هزار زن سرپرست خانوار و افراد نیازمند نیز تحت پوشش خدمات بهزیستی‌اند که مجموعاً حدود ۸۰ هزار نفر از خدمات این سازمان بهره‌مند هستند.

عمودی‌زاده تأکید کرد: برخلاف تصور برخی، بهزیستی تنها مختص جامعه هدف نیست؛ بلکه سازمانی فراگیر برای کل جامعه است و تقریباً هیچ خانواده‌ای نیست که حداقل یک‌بار از خدمات این سازمان مانند مشاوره یا آموزش بهره‌مند نشده باشد.

وی گفت: بهزیستی از دوران پیش از بارداری تا پس از وفات افراد جامعه هدف خدمات حمایتی، مشاوره‌ای، درمانی، توانبخشی و اجتماعی ارائه می‌دهد.

وی با اشاره به اقدامات پیشگیرانه این سازمان گفت: غربالگری ژنتیک، شنوایی و بینایی از جمله اقدامات مهم ما برای جلوگیری از بروز معلولیت‌ها است، به‌عنوان نمونه، آزمایشات ژنتیک با هزینه‌هایی بین ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان برای پیشگیری از معلولیت پرداخت می‌شود.

وی بیان کرد: در حوزه شنوایی نیز با همکاری ثبت احوال، اگر نوزادی غربالگری شنوایی را انجام نداده باشد، به خانواده اطلاع داده می‌شود. اگر غربالگری در زمان مناسب صورت گیرد، ناشنوایی نوزاد به‌طور کامل قابل درمان است.

وی ادامه داد: در رده سنی سه تا شش سال نیز غربالگری بینایی انجام می‌شود و تمامی کودکستان‌ها و پایگاه‌های سلامت به این برنامه متصل هستند تا از بروز تنبلی چشم پیشگیری شود.

عمودی‌زاده اظهار داشت: اورژانس اجتماعی بهزیستی با شماره تماس ۱۲۳، با تیم‌های سیار متشکل از روانشناس، مددکار اجتماعی و مشاور حقوقی به مواردی چون کودک‌آزاری، همسرآزاری، سالمندآزاری، معلول‌آزاری و دیگر آسیب‌های اجتماعی ورود می‌کند و خدمات لازم را در محل حادثه یا در مراکز مداخله ارائه می‌دهد.

مدیرکل بهزیستی لرستان با بیان اینکه ۷۸ مرکز توانبخشی در استان فعالیت دارند، گفت: ۱۷ مرکز شبانه‌روزی، پنج خانه توانبخشی، ۱۱ مرکز ویزیت در منزل و تیم‌هایی شامل پزشک، روانشناس و مددکار به منازل افراد دارای معلولیت شدید اعزام می‌شوند. اگر خدمات درمانی و روان‌شناسی به‌موقع ارائه نشود، فرد معلول ممکن است دچار زخم بستر، ضایعات عصبی یا مشکلات شدیدتر شود.

وی اضافه کرد: در راستای نگهداری از معلولان، ماهانه مبلغ چهار میلیون و ۲۰۰ هزار تومان حق پرستاری به خانواده‌هایی که مسئولیت نگهداری افراد دارای معلولیت را بر عهده دارند، پرداخت می‌شود، در حالی‌که مستمری ماهیانه تنها یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است، در دو سال اخیر تعداد دریافت‌کنندگان این خدمت از ۱۹۰۰ نفر به ۶۹۴۸ نفر افزایش یافته است.

وی ادامه داد: در حال حاضر ۱۶۰ مرکز در حوزه سلامت اجتماعی فعال‌اند. خانه‌های کودک و نوجوان برای نگهداری کودکان بدون سرپرست از بدو تولد تا ۱۸ سال تأسیس شده‌اند. همچنین ۶۰۰ کودک به خانواده‌های جایگزین واگذار شده‌اند و ماهانه مبلغی به این خانواده‌ها پرداخت می‌شود.

عمودی‌زاده تصریح کرد: اعتقاد سازمان بر آن است که نگهداری در بستر خانواده بسیار مؤثرتر از مراکز شبانه‌روزی است، به همین دلیل رویکرد ما خانواده‌محور است. همچنین در حوزه مشارکت‌های مردمی، سال گذشته بالغ بر ۶۱۵ میلیارد تومان کمک نقدی و غیرنقدی از مردم، نهادها، بنیاد مستضعفان، بنیاد برکت، بسیج سازندگی و خیران جذب شد که نسبت به سال ۱۳۹۹ که این رقم کمتر از ۲۰ میلیارد تومان بود، رشدی چشمگیر داشته است.

مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به هدف‌گذاری ایجاد فرصت‌های شغلی برای جامعه هدف گفت: در سال گذشته بیش از ۲۰۸۵ شغل پایدار با پرداخت تسهیلات قرض‌الحسنه و مشوق‌های بیمه‌ای برای معلولان و زنان سرپرست خانوار ایجاد شد. سازمان در جذب اعتبارات حوزه اشتغال در کشور رتبه اول را کسب کرده است.

وی با اشاره به اقدامات صورت‌گرفته در حوزه مسکن عنوان کرد: در سه سال گذشته ۱۵۰۰ واحد مسکونی برای مددجویان آغاز شده و در سال گذشته ۶۹۷ واحد جدید شروع به ساخت شده که تاکنون ۳۸۴ واحد تحویل و ۳۱۳ واحد دیگر در حال تکمیل است. همچنین سه پروژه جدید نیز در دست اجراست.

اعتباری که برای این پروژه‌ها در سال گذشته پرداخت شده، ۱۱۷ میلیارد تومان بوده است که به‌صورت بلاعوض اختصاص یافته است. در مجموع، برای خانوارهای دارای معلولیت شدید، زنان سرپرست خانوار و مددجویان فاقد مسکن، تسهیلاتی تا سقف ۷۰ میلیون تومان به‌صورت بلاعوض و تسهیلات کم‌بهره بانکی تا سقف ۶۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

عمودی‌زاده با اشاره به کمک‌های جهیزیه افزود: تاکنون ۱۵۴۰ سری جهیزیه پرداخت شده که ۵۰ درصد از محل مشارکت‌های مردمی و ۵۰ درصد از منابع دولتی تأمین شده است. همچنین توزیع لوازم بهداشتی از ۶۰۰ نفر در گذشته به ۴۵۵۵ نفر در حال حاضر افزایش یافته و ماهانه ۹۰۰ هزار تومان بابت این خدمات پرداخت می‌شود.

وی گفت: در حوزه تجهیزات توانبخشی نیز با همکاری بسیج سازندگی، ۶۰ دستگاه ویلچر برقی با قیمت هرکدام ۱۳۵ میلیون تومان به مددجویان دارای معلولیت شدید اهدا شده است، همچنین برای ۱۴۰ خانواده مددجو، لوله‌کشی گاز به‌صورت رایگان اجرا شده است.

مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به برنامه‌های هفته بهزیستی ۱۴۰۴ گفت: در این هفته ۹ پروژه شامل ۹۵ واحد مسکونی با اعتبار ۱۹ میلیارد تومان و مرکز جامع کودکان بروجرد، سامان‌سرای خرم‌آباد، مرکز کودکان کار خرم‌آباد، دو مرکز اعصاب و روان زنان و مردان خرم‌آباد و مرکز توانمندسازی شستا به بهره‌برداری می‌رسند.

وی بیان کرد: ۱۴۲۵ طرح اشتغال‌زایی با اعتبار ۲۳۰ میلیارد تومان تسهیلات قرض‌الحسنه در حال اجراست که ۴۸ مورد آن در حوزه انرژی خورشیدی است و به‌عنوان شغل‌های پایدار و سازگار با محیط‌زیست تعریف می‌شوند.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا