«گاوخونی» باز هم تشنه ماند/ امید به جریان «زایندهرود» با انتقال آب از دریا؟!

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، از اصفهان، داریوش گلعلیزاده اظهار کرد: استان اصفهان باید خود را با تداوم خشکسالیها سازگار و اگر کم بارشی وجود دارد آب موجود را به درستی مدیریت کند؛ از سوی دیگر اگر بارشهای سیل آسا رخ دهد، باید عملیات پخش سیلاب انجام تا آبخوان ها تغذیه و از خسارات احتمالی جلوگیری شود.
وی گفت: در برنامه هفتم توسعه، ماده ۲۲ برای نخستینبار به سازگاری با تغییرات اقلیمی پرداخته و مقرر شده است که سازمان حفاظت محیط زیست با همکاری چند دستگاه دیگر، برنامه مدیریت تغییرات اقلیمی را با چهار هدف تهیه کند و به دولت ارائه دهد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اصفهان بیان کرد: ماده ۲۲ یکی از مهمترین احکام قانون برنامه هفتم است و اگر آن را به خوبی اجرا نکنیم، تمام برنامهها تحت تاثیر قرار میگیرند زیرا با پدیده تغییر اقلیم روبهرو هستیم که پیامدهای آن در افزایش دورههای خشکسالی، کاهش میزان بارش، تغییر در زمان، مکان و شدت بارشها و همچنین بیابانی شدن را شامل میشود.
وی تاکید کرد: مدیریت هوشمند منابع آب و اجرای دقیق برنامههای سازگاری از راهکارهای اصلی مقابله با این چالشهاست و از این رو یکی از برنامههایی که در حال پیگری آن هستیم برش استانی مدیریت تغییر اقلیم با رویکرد سازگاری است.
گل علیزاده با اشاره به شرایط نگران کننده تالاب گاوخونی اظهار داشت: ۲ هفته پیش همزمان با رهاسازی آب زاینده رود برای کشاورزان، مکاتباتی با مسئولان آب منطقه ای انجام شد تا بخشی از این آب به تالاب گاوخونی اختصاص یابد اما به دلیل محدودیت منابع، امکان تخصیص آب به تالاب فراهم نشد.
تغذیه آبخوانها و جریان زاینده رود
وی ادامه داد: در حال حاضر با توجه به طرحهای انتقال آب از دریای عمان و خلیج فارس و همچنین استفاده از پساب تصفیهخانهها، برنامهای را پیگیری میکنیم که همزمان ۲ هدف را دنبال میکند؛ تغذیه آبخوانها و جریان زاینده رود و در ادامه تامین بخشی از نیاز آبی تالاب گاوخونی.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان گفت: وقتی آب از دریای جنوب به اصفهان منتقل میشود، طبیعتاً باید میزان برداشت آب از رودخانه به حداقل برسد تا بتوان بخشی از آن را به تالاب گاوخونی رساند.
گلعلیزاده تالاب گاوخونی را یکی از منابع ارزشمند زیست محیطی استان دانست و تاکید کرد: اگر مدیریت درستی برای احیای این تالاب صورت نگیرد، این زیست بوم نه تنها خدمات اکوسیستمی خود را از دست خواهد داد بلکه به کانون گرد و غبار تبدیل میشود که پیامدهای منطقهای و فرامنطقهای به همراه دارد.
فرونشست زمین یکی از چالشهای اصلی استان
وی با بیان اینکه یکی از چالشهای اصلی استان فرونشست زمین است، خاطرنشان کرد: کاهش بارندگی، برداشت بیرویه آب از سفرههای زیرزمینی و تصفیه فاضلاب بدون بازگشت آن به زمین، از عوامل اصلی فرونشست در مناطق مختلف شهرها هستند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست اصفهان اظهار داشت: پیشبینی میشود سالانه حدود ۵۰۰ میلیون متر مکعب فاضلاب در استان تولید شود که لازم است برای این میزان آب، برنامه تعادل بخشی سفرههای آب زیرزمینی و مدیریت تخصیص برای مصارف زیست محیطی تهیه شود.
۴۸
منبع خبر : خبر آنلاین