اقتصاد پرداخت و بانکاقتصادیتيتر يكعناوین اخبار

تخصیص ۵هزار میلیارد ریال خط اعتباری برای حل قضیه تعاونی منحله فرشتگان

به گزارش سرمایه گستران از بانک مرکزی، فرشاد حیدری افزود: بر این اساس، مجموع وجوه اختصاص داده شده برای بازپرداخت سپرده های سپرده گذاران این تعاونی منحله بالغ بر ۲۰ هزار میلیارد ریال شده است؛ با پرداخت سپرده های تا ۲۰۰ میلیون تومان، ۹۸ درصد سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان تعیین تکلیف می شوند و باقیمانده سپرده گذاران که دارای سپرده بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان هستند، دو درصد از تعداد سپرده گذاران را شامل می شود که به هریک از آنان ‘تا ۲۰۰ میلیون تومان’ پرداخت می شود.
این مقام مسئول بانک مرکزی با بیان این که براساس تصمیم سران سه قوه، کمیته ای برای تصمیم گیری در خصوص سپرده گذاران تعاونی منحله فرشتگان ایجاد شده است، ادامه داد: کمیته منتخب در روز چهارشنبه مورخ ۱۰ آبان ماه ۱۳۹۶ تشکیل جلسه داد و با توجه به بازگشایی حساب های مسدود شده موسسه کاسپین حسب دستور ریاست قوه قضاییه، بر تسریع در پرداخت سپرده های سپرده گذاران با مانده به ماخذ ۱۳۹۴٫۶٫۱ (تاریخ انحلال تعاونی) تا ۲۰۰ میلیون تومان تاکید شد.
حیدری گفت: مقرر شد باقیمانده سپرده های سپرده گذاران تا ۲۰۰ میلیون تومان که تاکنون به صورت علی الحساب ۹۰ درصد سپرده های خود را به ماخذ ۱۳۹۴٫۶٫۱ دریافت کرده اند، به میزان ۱۰ درصد، پرداخت شود.
معاون نظارتی بانک مرکزی افزود: براساس مصوبه های این جلسه، مقرر شد به هر یک از سپرده گذاران دارای سپرده های بالاتر از ۲۰۰ میلیون تومان نیز مبلغ «تا ۲۰۰ میلیون تومان» پرداخت شود.
به گفته حیدری، بانک مرکزی برای تامین نقدینگی مورد نیاز موسسه کاسپین برای پرداخت سپرده های سپرده گذاران سایر تعاونی های ساماندهی شده توسط موسسه، تصمیم های لازم را اتخاذ کرده است.
معاون نظارتی بانک مرکزی خاطرنشان کرد: حسب درخواست نمایندگان مجلس شورای اسلامی، استانداران و ائمه جمعه، بانک مرکزی با صدور مجوز ۴۰ شعبه‌ جدید موسسه کاسپین برای دسترسی بهتر هموطنان گرامی موافقت کرد.
حیدری درباره آخرین وضعیت ساماندهی تعاونی افضل توس هم گفت: از مجموع ۳۶۰ هزار سپرده گذار تعاونی غیر مجاز افضل توس ۳۱۱ هزار نفر یعنی ۸۷ درصدتعداد سپرده گذاران تعیین تکلیف شده اند.
وی در باره آخرین وضعیت ساماندهی تعاونی وحدت گفت: از مجموع ۳۹۰ هزار سپرده گذار تعاونی غیر مجاز وحدت، ۲۷۰ هزار نفر یعنی ۷۲ درصد تعداد سپرده گذاران تعیین تکلیف شده اند.
این مقام بانکی افزود: برای تعیین تکلیف باقیمانده سپرده گذاران تعاونی های منحله افضل توس و وحدت، پیشنهاد لازم توسط بانک مرکزی به کمیته منتخب سران سه قوه ارائه شده است که نتیجه، پس از برگزاری جلسه کمیته منتخب و بررسی پیشنهاد بانک مرکزی، اطلاع رسانی خواهد شد.
حیدری در ارتباط با آخرین وضعیت ساماندهی تعاونی البرز ایرانیان نیز گفت: پرونده تعاونی غیرمجاز البرز ایرانیان هم اکنون در مرجع قضایی با دقت تحت رسیدگی است؛ این پرونده دارای پیچیدگی های زیادی است که رسیدگی به آن مستلزم دقت و صرف وقت زیاد است در صورتی که مرجع قضایی پس از اتمام رسیدگی و در صورت وجود دارایی، دستور انتقال دارایی های آن تعاونی به بانک تجارت را صادر کند، بانک مرکزی نسبت به تامین نقدینگی لازم برای بازپرداخت سپرده های سپرده گذاران، متناسب با دارایی های منتقل شده اقدام خواهد کرد.
معاون نظارتی بانک مرکزی درخصوص نحوه اطلاع رسانی و زمان بندی پرداخت ها گفت: روز شنبه مورخ ۱۳ آبان ماه ۱۳۹۶ برنامه پرداخت ۱۰ درصد باقیمانده سپرده های تا ۲۰۰ میلیون تومان که تاکنون ۹۰ درصد سپرده های خود را به صورت علی الحساب دریافت کرده اند و همچنین پرداخت مبلغ «تا ۲۰۰ میلیون تومان» به هر یک از سپرده گذاران دارای سپرده های بیشتر از ۲۰۰ میلیون تومان در وبسایت موسسه کاسپین اطلاع رسانی خواهد شد.

دارایی و بدهی فرشتگان چقدر است؟
تعاونی فرشتگان ۵۰۰ هزار نفر سپرده گذار داشت که از این تعداد ۵۰ هزار نفر یا در حساب خود موجودی نداشتند یا حساب‌های خود را بسته بودند. از ۴۵۰ هزار حساب باقیمانده، مجموع سپرده‌گذاری صورت گرفته اعم از اصل و سود از روز افتتاح حساب تا پایان اردیبهشت ماه، حدود ۸۶ هزار میلیارد ریال (۸ هزار و ۶۰۰ میلیارد تومان) است.
۵۶ هزار میلیارد ریال (۵۶۰۰ میلیارد تومان) از این رقم را اصل بدهی تعاونی و تا ۳۰ هزار میلیارد ریال (۳۰۰۰ میلیارد تومان) را سودهایی تشکیل می دهد که پس از شهریور ۹۴ یعنی از زمان انحلال تعاونی به طور غیرقانونی به سپرده گذاران پرداخت شده است.
مجموع دارایی فرشتگان شامل چهار بخش است: وجوه نقد، تسهیلات پرداخت شده، اموال منقول و در نهایت اموال غیرمنقول که ساختمان‌ها و سایر دارایی‌ها را شامل می‌شود.
به گفته فرشاد حیدری معاون نظارت بانک مرکزی، دارایی‌های غیرمنقول این تعاونی ۱۷ هزار میلیارد ریال (‌هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان) ارزش‌گذاری شده است و ارزش تسهیلات پرداختی هم به ۱۴ هزار میلیارد ریال (‌هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان) می‌رسد که در مجموع ۳۱ هزار میلیارد ریال( ۳ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان) می شود؛ ارزش اموال منقول هم، رقم چندان بزرگی به نظر نمی‌رسد که البته لحاظ و بررسی خواهد شد.
البته اکنون دو نفر از مدیران فرشتگان تا زمان تعیین تکلیف دارایی ها و بدهی های این تعاونی در بازداشت به سر می برند و به گفته رئیس کل بانک مرکزی، سهامداران این تعاونی منحل شده باید پاسخگوی کسری های احتمالی باشند.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا