اخبار صنعت، معدن و تجارتتیتر دوصنایع و شرکت ها

اختلاف قیمت ورق های فولادی برای تولید لوازم خانگی از بورس تا بازار آزاد

حمید رضا غزنوی با بیان این مطلب افزود: تامین مواد اولیه ورق های فولادی برای مصرف کارخانه های لوازم خانگی همچنان با مشکل روبرو است و مقداری در بورس کالا عرضه شده است ، این در حالی است که متاسفانه مچینگ و فروش درب کارخانه را قطع کرده اند و فقط به خودروسازان به صورت مچینگ می فروشند.
وی ادامه داد: از آن جایی که خودروسازان دولتی هستند و با آن ها برخورد دولتی می شود به راحتی می توانند به مواد اولیه و ورق فولادی دست پیدا کنند و تولید کنندگان لوازم خانگی که بخش خصوصی هستند از این حمایت برخوردار نیستند.
غزنوی افزود: در ماه گذشته دو بار معاملات در بورس باطل شده است و به همین خاطر عرضه و تقاضای انباشته شده وجود دارد، برای هفته های بعد و قیمت دچار تورم شده به طوری که امروز در بورس کالا هر کیلوگرم ورق فولادی ۱۵ هزار تومان قیمت گذاری شده است.
وی ادامه داد: اگر این اتفاق نمی افتاد ورق حدود ۱۰ هزار تومان باید قیمت می خورد و به دست تولیدکننده می رسید و ما امروز باید با اختلاف فاحش ۵۰ درصدی روبرو باشیم که وقتی به بازار آزاد مراجعه می کنیم برای خرید بین ۲۰ تا ۲۵ هزار تومان بابت هر کیلو ورق فولادی باید پول پرداخت کنیم.
غزنوی گفت: این اختلاف ناشی از دلال بازی و واسطه گری است و فرآیند و مکانیزم اشتباهی که وزارت صنعت تعریف کرده باعث شده است این پول به جیب دلال ها برود و ضررش را مصرف کننده نهایی و مردم خواهند دید.
وی افزود: متاسفانه از اول شهریورماه قول هایی که داده بودند عملی نشد و قرار بود تمام ورق های فولادی در بورس عرضه شود که این اتفاق نیفتاد.
سخنگوی انجمن تولیدکنندگان لوازم خانگی گفت: این موضوع را پیگیری هم کردیم که گفتند زیاد سخت نگیرید و اجازه بدهید تا این موضوع را از اول مهر دنبال کنیم.
وی گفت: به نظر می رسد فولادسازان فعالانه در تلاش اند که این فرآیند و سیستم اصلاح نشود.
غزنوی در خصوص کنستانتره ای که برای مصرف فولادسازان استفاده می شود هم گفت: این مواد با یارانه بسیار زیاد به فولادسازان عرضه می شود.
اگر امروز با ارز نیمایی حساب و کتاب کنیم چیزی حدود ۴۰ دلار تفاوت قیمت دارد یعنی کنستانتره ای که با حساب و کتاب سی آر اف چین محاسبه می کنند برای فولادساز ها در کل دنیا ۱۲۰ دلار در هر تن قیمت می خورد و این درحالی است که در کشور ما بین ۷۵ تا ۸۸ و نیم دلار در هر تن با یارانه دولت به کارخانجات فولادساز عرضه می شود.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا