اقتصاد کلان

بی‌انضباطی در نظام بانکی و تعدد بانکهای خصوصی از عوامل بروز تورم در کشور است

– اخبار سیاسی –

ابوالفضل ابوترابی نماینده نجف آباد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، درباره الزامات تحقق مهار تورم و رشد تولید که از سوی رهبر انقلاب به عنوان شعار سال ۱۴۰۲ انتخاب شد، گفت: یکی از دلایل بروز تورم در کشور بی‌نظمی در نظام بانکی است.

پنج پیشنهاد راهبردی برای «مهار تورم و رشد تولید»

 

وی افزود: متاسفانه در کشور ما پدیده وجود دارد که من اسم آن را شلختگی اجتماعی گذاشته‌ام؛ به این معنا که هر ایرانی می‌تواند بیش از ۲۵۰ حساب بانکی در بانک‌های کشور داشته باشد. در کنار آن، اتباع خارجی یا افرادی که از سوی دادگاه‌ حساب آنها مسدود شده این امکان را دارند که با اجاره‌ حساب‌های دیگران به فعالیت‌های بانکی خود ادامه دهند که این مسئله موجب شده تا پولشویی یا فرار مالیاتی در کشور به راحتی میسر باشد.

 ابوترابی با بیان اینکه هم‌اکنون هر ایرانی به طور متوسط دارای ۸ کارت بانکی است، عنوان کرد: این در حالی است که در بسیاری از کشورهای دنیا  چنین رویه غلطی منسوخ شده و هر فرد در شبکه‌ بانکی حداکثر می‌تواند ۲ حساب بانکی  شامل یک حساب تجاری و یک حساب غیرتجاری داشته باشد و سیستم بانکی در شرایطی به او اجازه باز کردن حسابی دیگر را می‌دهد که مجوزهای ویژه‌ را از مراجع قانونی اخذ کرده باشد که این موضوع بالطبع پولشویی، فرار مالیاتی و اجاره حساب‌های بانکی به اتباع خارجی را به حداقل می‌رساند. 

عضو کمیسیون شوراهای مجلس، یکی دیگر از اقدامات دولت که می‌تواندمنجر به مهار تورم شود را ادغام بسیاری از بانکها با یکدیگر دانست و تصریح کرد: امروز در کشورهایی چون ژاپن با آن تراکنش‌های عظیم بانکی تنها ۶ بانک فعال وجود دارد در حالی در ایران ۳۱ بانک عامل فعال هستند که با خلق نقدینگی‌های بی‌ضابطه موجب بروز تورم در کشور می‌شوند. بنابراین تعدد بانکهای خصوصی در کشور نیز یکی دیگر از عوامل بی‌انضباطی مالی در کشور است می‌تواند یکی از عوامل دیگر بروز تورم در کشور باشد.

وی افزود: علاوه بر این دولت برای کنترل بازارهای مالی چون بازار ارز، سکه و طلا نیز باید اقدام به راه‌اندازی سامانه‌ای مرکزی برای خرید و فروش و تبادلات ارز و سکه و طلا کند.

منبع خبر : ایران اکونا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا