عناوین اخبار

خواب سنگین تعاونی های روستایی /نرخ خرید تضمینی محصولات برطبق واقعیت تولید تعیین شود

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل ازخانه ملت، ابوذر ندیمی  درباره  تعیین نرخ خرید تضمینی  برنج،گفت:قیمت برنج باید برگرفته از واقعیت تولیدی باشد که هزینه  های کشاورز   را نیز درنظر بگیرد،بنابراین  اگر بر این  مبنا خرید و فروش برنج انجام نشود کشاورزان مجبورند بازار  را تقدیم دلالان کنند .

نماینده  مردم سیاهکل در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه  برای ثبات نرخ  محصولات باید تعاونی  روستایی فعال شود ،تصریح کرد:  تعاونی روستانی به خواب  رفته که باید بیدار شود تا بتوانیم محصول را از دست کشاورز به نرخ مناسب به فروش برسانیم و از همین رو تعاونی روستایی برای فروش فروشگاهی در کشاورزی  طراحی  شده است،اما در عمل سیستم فروشگاهی  تعاونی روستایی تعطیل شده است.

وی ادامه داد:دولت باید در زمینه نرخ خرید،قیمت فروش برنج،تامین مالی و سرمایه نقدینگی کشاورز  را به نحوی حمایت کند که دلالان  فضایی برای فعالیت  را نداشته باشد و این درحالی است که دولت برای  تنظیم بازار برنج باید بطورحتم  برآوردی منطقی از هزینه تولید داشته باشد تا  فضا برای ورود دلالان به سادگی مهیا  نشده و محصول کشاورز  توسط دلال به بهای ناچیز خریداری  نشود.

مبنای نرخ گذاری  درخرید تضمینی   باید رونق بازار  باشد

 وی  با بیان اینکه قبل از پایان سال باید خرید تضمینی  کشاورزی عملیاتی شود، افزود:قیمت گذاری باید بر طبق هزینه های تولید تعیین شود  و این درحالی است که نرخی که بدون پایه و اساس در بازار هزینه های تولید برآورد شود،نمی تواند نرخ برنج  را  در بازار مناسب کند  و این در حالی است که  نگهداری  محصول و اخذ تسهیلات  از دیگر مشکلاتی است که کشاورز را برای فروش محصول با  مشکلات عدیده ای  روبرو می کند.

وی،یادآورشد:برای تعیین نرخ خرید تضمینی  محصولات کشاورزی  باید  وضعیت اقتصادی کشاورز  در اولویت قرار بگیرد،بدین معنا که نرخ باید به گونه ای تعیین شود که کشاورز در گام نخست متضرر نشود.

عضوکمیسیون اقتصادی مجلس با بیان اینکه در تعیین نرخ برنج نباید دلالان سود  ببرند،گفت:مبنای نرخ گذاری  در خرید تضمینی باید رونق بازار  باشد.

 دولت قصد نخریدن دارد/انتقاد نایب رئیس انجمن برنج از نرخ خرید تضمینی برنج

به گزارش خبرگزاری  خانه ملت،نایب رئیس انجمن برنج با اعلام “نرخ خرید تضمینی برنج امسال به منزله نخریدن است” گفت:نرخ هرکیلوگرم برنج در بازار ۷ هزار تومان است و “مرده‌خر” نیز ۵ هزار تومان خریداری می‌کند، اما دولت نرخ خرید تضمینی را ۳۶۰۰ تومان تعیین کرده است.

علی اکبریان، اظهار کرد: براساس مصوبه سال ۸۴  نرخ خرید محصولات کشاورزی باید براساس نرخ تورم بانک مرکزی افزایش یابد.

وی افزود: در این سال نرخ خرید هرکیلوگرم برنج شیرودی ۳۵۰ تومان بود که بر اساس تورم سالانه کشور، نرخ خرید تضمینی این محصول اکنون باید به ۳۰ هزار تومان می‌رسید.

نایب رئیس انجمن برنج  ادامه داد: این مشکل یکی از مشکلاتی است که باید توسط انجمن و خارج از بدنه وزارت جهاد کشاورزی مطرح و پیگیری شود.

 خرید تضمینی برنج از موج گرانی می‌کاهد

وی با بیان اینکه دولت موقع برداشت برنج باید پای کار بیاید و برنج کشاورزان را خریداری کند، تصریح کرد: دولت در سال ۹۳ در ۳ استان شمالی کشور تنها ۲۰ هزار تن برنج به قیمت ناچیزی از کشاورزان خریداری کرد.

اکبریان گفت : خرید همین ۲۰ هزار تن موج و تلاطم بازار را گرفت و هیچگونه افزایش قیمتی در بازار مصرف نداشتیم. اگر دولت در سال ۹۴ نیز ۳۰ تا ۵۰ هزار تن برنج کشاورزان را خریداری می‌کرد می توانست بازار را کنترل کند اما بازار درحال حاضر از دست همه در رفته است.

وی افزود: در شرایطی که مسئولین تنظیم بازار، در برابر افزایش قیمت برنج تسلیم شده‌اند، گناه انجمن برنج در قبال این افزایش قیمت در بازار مصرف چیست؟

این مقام مسئول تاکید کرد: با قیمت‌هایی که دولت برای خرید تضمینی برنج در سال جاری تعیین کرده است، به نظر می رسد که اصلا نتواند این محصول را از کشاورزان خریداری کند و بهتر است که با این نرخ‌ها برای خرید اقدام نکند.

اکبریان گفت: اعلام نرخ خرید تضمینی ۳ هزار ۶۰۰ تومانی یا ۳ هزار و ۷۰۰ تومانی توسط دولت به منزله نخریدن است.

وی اضافه کرد: قیمت برنج درحال حاضر در بازار مصرف ۷ هزار تومان است و  “مرده‌خر” نیز این محصول را ۵ هزار تومان از کشاورزان خریداری می‌کند. حال روی چه حسابی دولت قصد خرید این محصول به نرخ ۳ هزار و ۶۰۰ تومان دارد؟

اکبریان در پایان گفت:«دولت می گوید اگر بازار(محصول کشاورزان را)  خریداری نکرد، من خریداری می‌کنم اما “مرده خر” که با قیمت بیشتری(برنج را) از کشاورزان می‌خرد.»

نرخ خرید تضمینی برنج درسال زراعی جاری(۹۴-۹۵) بر اساس مصوبه شورای اقتصاد ( ۱۱ آبان ۹۴)  افزایشی ۵ تا ۱۵ درصدی داشته و نرخ تورم نیز در سال جاری کمتر از ۱۰ درصد پیش بینی شده است.

براین اساس برنج گروه یک ۱۵ درصد، برنج گروه دو  ۱۲ درصد، برنج گروه سه ۵ درصد افزایش یافته و نرخ این محصولات به ترتیب ۳۶۸۰۰ ریال، ۳۱۶۳۵ ریال، ۲۶۲۵۰ ریال تعیین شده است و نرخ این محصولات در سال زراعی  گذشته به ترتیب ۳۲۰۰۰ ریال، ۲۸۵۰۰ ریال، ۲۵۰۰۰ بود./

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا