نفت،گازو پتروپالایش

عربستان با کاهش تولید نفت به دنبال فاصله گرفتن از آمریکاست

– اخبار بین الملل –

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  برخی اعضای اوپک پلاس روز گذشته از کاهش تولید نفت خود بیش از تعهدات گذشته خبر دادند. بدین ترتیب علاوه بر ادامه کاهش ۲ میلیون بشکه‌ای تولید نفت اعضای اوپک پلاس، عربستان و کشورهای عضو اوپک پلاس در مجموع تا ۱٫۶ میلیون بشکه دیگر از تولید نفت خود را به صورت داوطلبانه کاهش خواهند داد.

کاهش داوطلبانه تولید نفت توسط این کشورها در ماه مه سال ۲۰۲۳ آغاز خواهد شد و تا پایان سال ۲۰۲۳ ادامه خواهد داشت. 

 قیمت نفت در روز دوشنبه پس‌از این‌که ائتلاف اوپک پلاس کاهش ۱٫۱۶ میلیون بشکه‌ای تولید خود را از ماه مه تا پایان سال جاری میلادی اعلام کرد بیش‌از ۶ درصد افزایش یافت. به‌این‌ترتیب کل کاهش تولید این ائتلاف به ۳٫۶ میلیون بشکه در روز می‌رسد که معادل ۳٫۷ درصد از تقاضای جهانی است.

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از رای الیوم، برخی دلایل اقتصادی عربستان سعودی و کشورهای حاشیه خلیج فارس و عراق را مجبور کرد که دوباره کاهش تولید نفت را به میزان بیش از یک میلیون بشکه در روز اعلام کنند. با این وجود این تصمیم اعضای اوپک پلاس جدای از تصمیم عربستان سعودی نیست، کشوری که با اتخاذ سیاست‌هایی  به تدریج درحال دور شدن از متحد قبلی خود یعنی آمریکا است.

کشورهای عضو اوپک پلاس تولید نفت خود را  بار دیگر کاهش دادند  و این امر تا حدودی تعجب آور است؛چراکه پیش از این اعلام کرده بودند تمایلی به کاهش مجدد تولید نفت ندارند و این در حالی است که تصمیم آن‌ها منجر به آشفتگی آمریکا شد. 

دلیل اول کاهش تولید نفت می تواند حمایت از ثبات بازار نفت و نگه داشتن قیمت نفت بالای ۸۰ دلار در میان ترس از کاهش تقاضا به دلیل شرایط آشفته اقتصاد جهانی باشد.

به نظر می‌رسد دومین تصمیم کاهش تولید که پس از کاهش قبلی «اوپک پلاس در سال گذشته و با مخالفت آمریکا صورت گرفت، به نتیجه رسیده و قیمت نفت خام برنت ۷ درصد افزایش یافت و قیمت یک  بشکه نفت به ۸۵ دلار رسید.

ایالات متحده آمریکا که بارها خواستار افزایش تولید نفت برای کاهش قیمت شده ، از این تصمیم جدید ناراضی بوده است، چرا که سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در بیانیه‌ای افزود که خبرها برای کاهش تولید نفت با توجه به وضعیت ابهام در بازار منطقی نیست.

واکنش آمریکا به کاهش تولید نفت اوپک پلاسائتلاف اوپک‌پلاس تولید خود را کاهش می‌دهد/ تصمیمی که آمریکا را عصبانی کرداوپک پلاس تولید نفت خود را افزایش یا کاهش نمی دهد

«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر خود به عربستان سعودی در جولای گذشته، از کشورهای حاشیه خلیج فارس خواست تا تولید نفت خود را افزایش دهند، زیرا در آن زمان به شهروندان آمریکایی قول داده بود که نتایج ملموسی برای این تقاضا برای قیمت سوخت در کشورش که در آن زمان به میزان قابل توجهی افزایش یافته بود، داشته باشد. اما او  دست خالی بازگشت و بار دیگر با کاهش تولید نفت رو به رو شد.

افزایش قیمت نفت در خدمت اقتصاد کشورهای تولیدکننده نفت است ،اما آمریکا علاقه‌ای به کاهش تولید نفت که منجر به افزایش قیمت‌ها می‌شود ندارد.کاهش تولید نفت به نفع روسیه است و منابع مالی آن را افزایش می‌دهد.

روسیه نیز به نوبه خود، اقدام برای کاهش تولید نفت را که پیش از این به میزان نیم میلیون بشکه در روز اعلام کرده بود، تا پایان سال تمدید کرد.

عربستان سعودی، بزرگترین تولیدکننده اوپک، نیز برای حفظ ثبات بازار نفت، تولید خود را ۵۰۰ هزار بشکه در روز کاهش می‌دهد؛ علاوه بر اینکه کاهش ۲۱۱ هزار بشکه‌ای عراق ،۱۴۴ هزار بشکه ای امارات، ، ۱۲۸ هزار بشکه‌ای کویت، ۷۸ هزار بشکه ای قزاقستان، ۴۰ هزار بشکه‌ای عمان و ۴۸ هزار بشکه ای الجزائر نیز اعلام شده است.

اعلام کاهش تولید نفت  قبل از نشست مجازی کمیته وزیران شامل نمایندگان عربستان سعودی و روسیه صورت گرفت که انتظار می‌رفت تعهد خود را نسبت به کاهش دو میلیون بشکه در روز که تا پایان سال ۲۰۲۳ اعمال می شود، تجدید کنند.

نکته‌ای که برای ناظران قابل توجه بود این است که ۶ کشور عربی همزمان باهم کاهش  تولید نفت را اعلام کردند. این یک تصمیم  کشورهای عربی بی سابقه و  ناگهانی بود و بسیاری آن را در چارچوب یک روند مخالف آمریکایی‌ها می‌دانند.

به نظر نمی‌رسد که دولت آمریکا به غیر از تکرار اظهارات  قبلی خود در رد تصمیم کاهش تولید نفت واکنشی به این اقدام کشورهای عربی نشان دهد . همانطور که «آنتونی بلینکتن» وزیر امور خارجه آمریکا پیش از این گزینه‌هایی را برای تحت فشار قرار دادن عربستان سعودی جهت جلوگیری از کاهش تولید نفت مطرح کرده بود؛اما این گزینه‌ها تنها روی کاغذ بود و هرگز اجرایی نشد.

چند ماه گذشته که عربستان سعودی برای اولین بار  تصمیم به کاهش تولید نفت گرفت، آمریکا ، ریاض را به ائتلاف و اتحاد با روسیه علیه واشنگتن متهم کرد.این اولین ضربه‌ای بود که عربستان سعودی در زمینه نفت با آمریکا وارد کرد؛ اما عربستان و اعضای اوپک پلاس می‌دانستند که آمریکا گزینه‌های زیادی برای پاسخ به اقدام آن‌ها ندارد.

بدین ترتیب عربستان این اقدام خود را در کاهش تولید نفت و همکاری با سوریه تکرار کرد که این ضربه دیگری برای آمریکا بود و قبل از آن طی هفته‌های گذشته ریاض با تهران تحت نظارت چین توافقی را برای از سرگیری روابط امضا کردند که این ضربه دیگری برای واشنگتن محسوب می‌شود. 

از سوی دیگر عربستان سعودی  از «بشار اسد» رئیس جمهوری  سوریه دعوت کرد تا در اجلاس سران کشورهای عربی که ماه مه در  ریاض برگزار خواهد شد، شرکت کند  و این اقدام نیز ضربه‌ای به واشنگتن خواهد بود؛چرا که آمریکا سوریه را مدتی تحت تحریم قرار داد و خواستار نابودی آن شد که در این زمینه ناکام ماند.

برخی تحلیلگران معتقدند که این کاهش تولید نشان می‌دهد ائتلاف اوپک پلاس متحد است و روسیه هنوز هم یک بخش مهم و اساسی در این گروه به حساب می‌آید.

 ریستاد انرژی اعلام کرد این کاهش تولید عرضه نفت را در بازار محدودتر کرده و قیمت آن را در ادامه سال جاری میلادی به بالاتر از ۱۰۰ دلار در هر بشکه می‌رساند. قیمت نفت در تابستان احتمالاً به ۱۱۰ دلار می‌رسد.

دولت آمریکا معتقد است که بالا رفتن قیمت نفت تلاش‌های آن برای مهار تورم را بی‌اثر می‌کند.

ائتلاف اوپک‌پلاس در اکتبر سال گذشته میلادی تصمیم گرفت تولید خود را ۲ میلیون بشکه در روز از ماه نوامبر تا پایان ۲۰۲۳ کاهش دهد، این اقدام اوپک‌پلاس باعث عصبانیت واشنگتن شد چون کاهش عرضه، قیمت نفت را افزایش داد.

منبع خبر : ایران اکونا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا