اخبار استان ها

آبشار صخره‌ای گرگان، استخوانی در گلوی شهر

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گلستان، در سال ۹۷ شهرداری گرگان از آبشار مصنوعی با ابعاد ۲۳ در ۱۲ و ارتفاع ۱۵ متر و صرف هزینه‌ای معادل چهار میلیارد تومان رونمایی کرد اما تنها با گذشته سه سال از عمر این جاذبه گردشگری به دلیل بی‌احتیاطی یک مسافر، آبشار طعمه حریق شد.

اگرچه در زمان افتتاح، گفته شده بود که برای ساخت این سازه از سنگ‌های طبیعی و مصنوعی استفاده شده است اما آتش‌نشانی اعلام کرد که مواد به کار رفته در طراحی این آبشار از نوع فایبرگلاس بوده و به همین خاطر در مدت بسیار کوتاهی حریق گسترش پیدا کرده و موجب سوختن سازه شده است.

از تیر ۱۴۰۰ یعنی پس از حریق آبشار، تنها اقدام برای مرمت دوباره این سازه به صحبت در صحن علنی و غیرعلنی شورای اسلامی شهر گرگان بسنده شده است و پس از بلاتکلیفی چندساله این سازه و اعتراض شهروندان گرگانی مبنی بر چهره نازیبای آن، تنها چادری بر کالبد محقر آبشار کشیده شد تا این هزینه از دست رفته و نمای مصنوعی در استانی که شهرت به سرسبزی و تنوع آبشار دارد بیش از این به چشم نیاید اما حالا این روزها با توجه به نزدیک شدن به پایان سال در صحن علنی شورا باز هم بازار گفتمان پیرامون موضوع آبشار مصنوعی داغ شده است و نظرات متناقضی به گوش می‌رسد.

به زودی وضعیت آبشار صخره‌ای بهبود پیدا می‌کند

علی‌اکبر بصیرنیا، عضو شورای اسلامی شهر گرگان در گفتگویی از برگزاری مناقصه برای مرمت آبشار صخره‌ای خبر می‌دهد و می‌گوید: با انتخاب پیمانکار به زودی وضعیت این آبشار درست می‌شود و شب عید نمای مناسبی در محور ناهارخوران ایجاد خواهد شد.

وی ادامه می‌دهد: آبشار صخره‌ای گرگان یکی از پروژه‌هایی است که شهرداری گرگان به دنبال جذب سرمایه‌گذار برای بازسازی و احیای محیط اطراف آن است.

او با بیان اینکه قرار بود در مجاور آبشار صخره‌ای محور ناهارخوران، رستورانی به وسعت ۴۵۰ مترمربع ساخته شود، اضافه می‌کند: با توجه به اینکه در کتابچه طرح، ایجاد رستوران با این وسعت نیامده بود، موضوع منتفی شد.

به گفته بصیرنیا، مطابق با طرح کتابچه مصوب طبق کتابچه مصوب اداره کل منابع طبیعی استان مساحت رستوران در این مکان باید ۱۷۵ مترمربع باشد که این وسعت برای بخش خصوصی مقرون به صرفه نبود.

وی بلاتکلیفی این پروژه در سال‌های گذشته را ضعف مدیریت شهری می‌داند و می‌گوید: امیدواریم به زودی وضعیت این آبشار درست شود تا شب عید نمای مناسبی در شهر ایجاد کند.

آبشار صخره‌ای گرگان، استخوانی در گلوی شهر

بهره برداری خرداد ۱۴۰۴

اگرچه عضو شورای اسلامی شهر گرگان نسبت به مرمت و بهره‌برداری آبشار صخره‌ای ناهارخوران تا پایان سال‌جاری ابراز امیدواری می‌کند اما شهرداری گرگان معتقد است تنها تا پایان سال کار جمع‌آوری سازه سوخته را انجام خواهد داد و ساخت آن به سال آینده موکول می‌شود.

احمد سالاری، سرپرست معاونت زیربنایی شهرداری گرگان در این ارتباط به خبرنگار سرمایه گستران می‌گوید: تأسیسات آبشار صخره‌ای در زمان حریق دچار مشکل شده است، بنابراین زودتر از پایان بهار ۱۴۰۴ به بهره‌برداری نخواهد رسید.

وی با تاکید بر اینکه تلاشمان به مدیریت زمان‌بندی و پایبندی به وعده‌هایمان است، می‌افزاید: باید ابتدا ابنیه آبشار و سپس تأسیسات آن آماده شود که این مستلزم زمان است و تا پایان سال محقق نخواهد شد.

مرمت دوباره اشتباه است

باوجود آنکه شهرداری و تعدادی از اعضای شورا مصمم به احیای این جاذبه سوخته در محور ناهارخوران هستند، برخی از اعضای شورای شهر معتقد هستند با وجود آبشار منطقه گردشگری زیارت، احیای دوباره این سازه مصنوعی اشتباه است.

حمیدرضا آقاملایی، رئیس شورای اسلامی شهر گرگان با بیان اینکه معتقد به ساخت آبشار مصنوعی با وجود طبیعت زیبا و تنوع آبشارهای طبیعی استان نیستم، به خبرنگار سرمایه گستران می‌گوید: با توجه به وجود آبشار دوقلوی منطقه گردشگری زیارت که در چند کیلومتری شهر واقع شده است، شاید اصلاً نیازی به ساخت چنین سازه‌ای نباشد.

آقاملایی اضافه می‌کند: آبشار صخره‌ای یکی از مصوبات شورای دوره پنجم شورای شهر بود که خیلی هم سریع ساخته شد و مورد توجه و استقبال شهروندان و گردشگران قرار گرفت.

وی با بیان اینکه حدود سه سالی می‌شود که آبشار صخره‌ای پس از حریق رها شده، می‌افزاید: با توجه به شکل نازیبایی که این سازه دارد اعضای شورا علاقمند به مرمت دوباره آبشار هستند که که هزینه‌ای حدود ۵۰ میلیارد دارد.

آقاملایی خاطرنشان کرد: قرار است که شهرداری مرمت این سازه را انجام دهد، بنابراین شهروندان منتظر ساخت دوباره این جاذبه گردشگری در کوتاه‌ترین زمان ممکن باشند.

به گزارش سرمایه گستران، با توجه به هزینه‌ای که برای این سازه در سال ۹۷ شده است، بلاتکلیف ماندن وضعیت آن بعد از حریق مناست نیست و به نظر می‌رسد باید مدیریت شهری و شورای اسلامی شهر گرگان از مجادله پیرامون این موضوع دست بردارند و آستین را برای احیا یا حذف این سازه‌ای که به استخوانی در گلو برای شهر تبدیل شده است، بالا بزنند و گامی بردارند تا با فرا رسیدن فصل بهار و تابستان که حضور گسترده گردشگران در محور ناهارخوران را شاهد خواهیم بود، آبشار سوخته به چشم آنها نیاید.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا