اخبار استان ها

آبیاری هوشمند ۵۰ درصد مصرف آب کشاورزی تیران را کاهش داد

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از اصفهان، مهدی آرپناهی امروز _چهارشنبه هشتم اسفند_ در آئین بهره‌برداری از شبکه آبرسانی کشاورزی روستایی اظهار کرد: مدیریت مصرف آب با استفاده از روش‌های جدید و انتقال آب از طریق لوله‌کشی، هدر رفت آب را کاهش داده است.

وی افزود: شبکه آبیاری هوشمند و تحت فشار در اراضی کشاورزی این شهرستان توسعه‌یافته و با یکپارچگی باغات اجرای این روش به نفع سرمایه‌گذار و مالک بوده و در برداشت محصول نیز تأثیر می‌گذارد.

مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون با بیان اینکه روش غرقابی سنتی موجب هدر رفت آب می‌شود، تصریح کرد: با وجود تنش آبی و محدودیت منابع آبی، امکان اجرای روش‌های قبلی وجود نداشته و چالش ساز خواهد شد.

آرپناهی به اقلیم خشک در و کم آبی در تیران و کرون اشاره کرد و گفت: کاشت گیاهان دارویی مثل زعفران و موسیر به کشاورزان توصیه شده تا در این مدل علاوه بر سازگاری آب و هوا، درآمد بیشتری نیز نسبت به میزان هزینه‌ها به صاحبان آن می‌رسد.

وی خاطرنشان کرد: این شهرستان در کاشت زعفران و موسیر پیشتاز بوده و در کاشت موسیر رتبه اول کشور را دارد که تولیدات آن در استان و سطح ملی عرضه می‌شود.

مدیر جهاد کشاورزی تیران و کرون با اشاره به اجرای پروژه انتقال آب در روستاهای بخش مرکزی این شهرستان گفت: ۱۲ هزار متر لوله‌کشی انتقال آب کشاورزی با هزینه‌ای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال اجرا شده که بخشی از آن توسط کشاورزان و بخش دیگر هم از محل اعتبارات دولتی تأمین شده است.

آرپناهی ادامه داد: با اجرای این پروژه انتقال آب مورد نیاز بین روستاها از طریق لوله‌کشی انجام می‌شود که در گذشته محدودیت‌هایی وجود داشته و با وجود وضعیت نامناسب کانال‌ها این منابع هدر می‌رفت.

وی مدیریت انرژی را موضوع مهم برای توسعه کشاورزی برشمرد و اذعان داشت: در شرایط کمبود گاز، ستاد مدیریت بحران این منطقه با همکاری شرکت نفت و گاز برای رفع چالش‌ها برنامه‌ریزی کرده و در بین گلخانه‌داران گازوئیل توزیع شد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا