آخرین آمار ثبت نیازهای فناورانه اعلام شد – خبرگزاری مهر | اخبار ایران و جهان
امید رضایی فر در گفتگو با خبرنگار مهر، ضمن اشاره به اینکه راه اندازی سامانه «نان» یکی از ۵ هدف اصلی معاونت فناوری و نوآوری بود که با تجمیع سامانههای مشابه دیگر، نیازها و تقاضاهای فناورانه را به روندی دو طرفه در پنجرهای واحد تبدیل کرد، گفت: سامانه نان در راستای هدفمندی و نیاز محور کردن پژوهش ها و فناوری های طراحی شده، بستری فراهم آورده است که از یک سو صاحبان صنایع، شرکت های دانش بنیان و نهادها بتوانند نیازهای مدنظر خود را در این سامانه ثبت کرده و از سوی دیگر پژوهشگران و دانشمندان ایده خود را در پاسخ به آن نیاز وارد سامانه کنند.
نماینده وزیر علوم در سامانه نظام ایدهها و نیازها «نان» افزود: این سامانه غیر از اتصال نیازها به ایدهها، زمینه را برای انجام دیگر فعالیتهای فناورانه معاونت فناوری و نوآوری مانند رویداد تانا (طرح توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری) فراهم میکند. طرح گرنت فناوری برای یارانه تجاری سازی هم به این سامانه متصل شده و قابلیت مستندسازی دارد.
وی ادامه داد: همچنین موارد مهمی جهت تسهیل و اجرایی شدن شعار سال یعنی مهار تورم و رونق تولید توسط معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم، در حال انجام است که می توان به بازطراحی بخشی از سامانه نان به عنوان پل ارتباطی میان تقاضای کالا و فناوری کشورهای دیگر اشاره کرد.
این مقام مسول وزارت علوم به آخرین آمار ایده ها و نیازها در این سامانه اشاره کرد و گفت: تاکنون ۷ هزار و ۶۲۳ نیاز شامل؛ ۵ هزار و ۹۰۶ نیاز توسط کارگزاران، ۷۹۳ نیاز توسط دبیرخانه، ۹۲۴ مورد سایر نیازها در این سامانه ثبت شد. همچنین ۸۶۵ ایده شامل؛ ۵۱۳ طرح پژوهشی، ۱۲۷ محصول دانش بنیان، ۱۰۱ توانمندی فناورانه، ۳۲ پارسا و ۹۲ ایده دیگر در سامانه نان به ثبت رسیده است.
وی بیان کرد: تعداد دستگاه ها و نهادهایی که تاکنون در سامانه نان فعالیت داشته اند شامل ۱۰۸ سازمان، ۹۱ دانشگاه، ۳۶ پارک علم و فناوری، ۳۰ سازمان دولتی، ۲۴ شرکت وابسته به دولت ،۲۱ شرکت خصوصی، ۱۵ پژوهشگاه ،۱۰ موسسه، ۹ وزاتخانه، ۴ ستاد ،۱۰ شرکت دانش بنیان و همچنین ۲ نهاد غیر دولتی می باشند.
سرپرست معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم خاطرنشان کرد: تعداد ایده های ثبت شده در این سامانه از مردادماه تا اسفندماه جاری ۱۴۰۱، ۷ هزار و ۶۲۷ ایده و همچنین تعداد دستگاه اجرایی از مهر ماه تا اسفند ۱۴۰۱ شامل هزار و ۷۴۳ مورد است.
رضایی فر تصریح کرد: نیازهای ثبت شده در سامانه به تفکیک شامل؛ ۵ هزار و ۸۵۷ نیاز در حوزه فنی و مهندسی، ۴ هزار و ۵۰۳ نیاز در حوزه علوم پایه، هزار و ۶۵۸ نیاز در حوزه علوم انسانی، ۷۸۸ نیاز در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی، ۷۵۸ نیاز در حوزه علوم بهداشت، ۵۵ نیاز در حوزه دامپزشکی و ۴۴ نیاز در حوزه هنر است.
وی همچنین به ذکر آماری از ایده های ثبت شده به تفکیک حوزه پرداخت و گفت: بر اساس گزارش های آماری از سامانه نان، تعداد ایده های به ثبت رسیده به تفکیک حوزه ها شامل ۷۵۹ ایده فنی و مهندسی، ۲۴۵ ایده علوم پایه ،۲۳۴ ایده کشاورزی و منابع طبیعی ،۱۹۷ ایده علوم انسانی ،۷۰ علوم بهداشت ،۵۱ ایده هنری و ۱۵ ایده ی دامپزشکی است.
نماینده وزیر علوم در سامانه نظام ایدهها و نیازها «نان» ادامه داد: بر این اساس تعداد نیاز های ثبت شده به تفکیک هر ماه عبارتند از؛ در مرداد ماه ۴ هزار و ۴۲۱ نیاز، شهریور ۴ هزار و ۶۱۷ نیاز، مهر ۵ هزار و ۳۲۸، آبان ۶ هزار و ۲۲۰، آذر ۶ هزار و ۷۱۹، دی ۷ هزار و ۵ مورد، بهمن ۷ هزار و ۴۳۷ و ۷ هزا رو ۶۲۳ نیاز در اسفند ماه است.
منبع خبر : خبرگزاری مهر