اخبار استان ها

آغاز به کار سومین کتابشهر استان کرمان در رفسنجان

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمان، رفسنجان در میانی‌ترین روزهای اردیبهشت میزبان یکی از شعرا و اهالی قلم کشور بود تا چراغ سومین کتابشهر استان کرمان را در سرزمین طلای سرخ و سبز روشن کند و پاتوقی برای نویسندگان و علاقمندان به کتاب و کتابخوانی ایجاد کند.

در مراسم آغاز به کار رسمی کتابشهر رفسنجان که با حضور شماری از جوانان، دانشجویان و کتابخوانان برگزار شد، حامد عسکری شاعر و ترانه سرای کشور که از قضا اهل کرمان است نیز حضور داشت تا شعبه جدیدی از مراکز کتابشهر ایران را در استان کرمان افتتاح کند.

کتابشهر، پاتوق دهه هشتادی های کتابخوان خواهد بود

حجت‌الاسلام مرتضی نظری مدیر مجموعه کتابشهر رفسنجان با اشاره به اهمیت تقویت کتابخوانی در رفسنجان، به خبرنگار سرمایه گستران می‌گوید: افتتاح کتابشهر رفسنجان نقطه عطفی در ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است و امیدوارم بتوانیم از این مرکز، آینده‌ای درخشان برای کتابخوانی رفسنجان رقم بزنیم.

وی انگیزه فعالیت این مجموعه را حضور دهه هشتادی‌ها و نوجوانان به عرصه کتاب و کتابخوانی بیان کرده و اضافه می‌کند: کتابشهر رفسنجان به گونه‌ای طراحی و تجهیز شده است که تمام گروه‌های سنی را پوشش می‌دهد و از کتاب‌های ویژه کودکان و نوجوانان تا آثار تخصصی بزرگسالان، همگی در این مرکز در دسترس قرار دارند.

در این مرکز که شمار کتب آن از یک هزار جلد نیز فراتر می‌رود، برگزاری نشست‌های فرهنگی، معرفی کتاب‌های تازه، جلسات کتابخوانی و کارگاه‌های آموزشی در نظر گرفته شده است که از ویژگی‌های متمایز این مرکز نسبت به سایر کتابفروشی هاست.

یکی از شرکت کنندگان در مراسم نیز که دارای تعدادی فرزند است، می‌گوید: بیشترین انگیزه من برای حضور در این مراسم، فراهم شدن محلی برای آشنایی بچه‌هایم با کتاب و مطالعه است؛ امیدوارم این مکان بهانه‌ای باشد تا نسل جدید، زندگی پررنگ‌تری با کتاب داشته باشند.

دانشجوی جوان حاضر در ویژه برنامه افتتاحیه، نیز بیان می‌کند: کتابشهر فرصت خوبی است تا علاوه بر خرید کتاب، در جلسات و بحث‌های فرهنگی این مرکز نیز شرکت کنیم.؛ کتابشهر رفسنجان این پتانسیل را دارد که به یک گذرگاه فرهنگی دائمی در شهر تبدیل شود.

کتاب بهانه خوبی برای دورهمی آدم‌ها است

حامد عسکری شاعر و ترانه سرای محبوب کشور نیز دقایقی را در جمع حاضرین صحبت می‌کند و با اشاره به حضور شعب کتابشهر در اغلب استان‌ها و شهرهای مهم ایران، می‌گوید: توفیق حضور در چهار یا پنج افتتاحیه کتابشهر در کشور را داشتم.

وی با تأکید بر اهمیت کتاب و کتابخوانی مانند سایر نیازهای روزانه و بدیهی، به بیان تأثیرات مثبت کتاب بر زندگی می‌پردازد و ادامه می‌دهد: افتتاح کتابشهر در رفسنجان نشان از همدلی مردم دارد و احساس نیازی که وجود داشته و به آن پاسخ داده شده است.

شاعر اهل کرمان بیان می‌کند: وقتی در جهان ادببات و قصه‌ها قدم می‌گذارید، ممکن است دوست داشته باشید شاعر، نویسنده، روزنامه نگار، ستون نویس، فیلمنامه نویس و پژوهشگر و در واقع تولید کننده ادبیات باشید، اما واقعاً جامعه به این همه تولید کننده ادبیات نیاز ندارد.

وی عدم توازن میان تولیدکننده و مصرف کننده ادبیات را نگران کننده می‌داند و می‌گوید: با وجود رنج و زندگی سخت تولیدکنندگان ادبیات، که من یکی از درون این گفتمان هستم، این حوزه فعالیت شیرین و جذاب است و می‌توان گفت شعر و ادبیات تنها هنری است که چینی و وارداتی نیست.

عسکری با تأکید بر اینکه درد و غم من این است که فقر فرهنگی جمهوری اسلامی در آینده فقر قصه باشد، نوشتن را امری مقدس می‌داند و با ابراز خرسندی از اینکه هنوز در این هوای گرم کتاب بهانه خوبی است تا آدم‌ها دور هم جمع شوند، اضافه می‌کند: تمدن ایرانی سرشار از جزئیات است که باید روایت شده یا نوشته شوند تا از بین نروند؛ این رسالت شماست که تلاش کنید و بنویسید.

به گزارش سرمایه گستران، کتابشهر رفسنجان سومین کتابشهر استان بعد از شهرهای کرمان و سیرجان اس، که به عنوان پاتوق جدید کتابخوانی برای اهالی فرهنگ و هنر در مدیان شهید سلیمانی (شهدا)، ابتدای خیابان شهدا واقع شده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا