اتاق سرمایه گذاری استان کرمان تشکیل میشود
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمان، محمدعلی طالبی امروز _سهشنبه بیستم آذر_ در نشست با صنعتگران، کارآفرینان و فعالان اقتصادی استان کرمان در رفسنجان، اظهار کرد: در رابطه با اقتصاد رفسنجان شاید لازم باشد تجدیدنظر اساسی انجام و ریلگذاری جدید داشته باشیم.
وی بر تدوین سند راهبردی حوزه کشاورزی و بهرهوری منابع آب شهرستان اشاره کرد و افزود: ضرورت دارد چشماندازی در اقتصاد و بخش صنعت، معدن و خدمات رفسنجان داشته باشیم و مأموریت بخشهای مختلف اقتصادی با تنوع موضوعات شهرستان برای آینده مردم مشخص باشد.
استاندار کرمان با بیان اینکه در دو حوزه برق و گاز وضعیت بغرنجی برای ماههای پیشرو داریم، گفت: ناترازیهای انرژی در کشور موضوع مهمی است که در نشست استانداران با حضور مدیران ارشد کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
وی افزود: با سرد شدن هوا طی روزهای آینده، کمبود گاز را بیشتر احساس خواهیم کرد و به احتمال فراوان به کمبود برق و خاموشی در کشور منجر خواهد شد که امید است دولت و مدیران استانی با صرفهجویی، از این اتفاق جلوگیری کنند.
خلأهای اقتصاد استان نیازمند ایجاد واحدهای جدید اقتصادی است
طالبی با بیان اینکه ناترازی انرژی برنامههای آینده کشور را تحت تأثیر قرار داده و نیازمند تحرک جدی و شروع پروژههای توسعهای هستیم، گفت: خلأهای اقتصاد استان کرمان نیازمند ایجاد واحدهای جدید اقتصادی است که برای صدور مجوزها منتظر تأمین برق و انرژی هستند.
وی با تاکید بر اینکه باید با همدلی و همراهی این شرایط را تحمل کنیم تا بتوانیم به آینده بیش از گذشته امیدوار شویم، اضافه کرد: پیگیریهایی در حوزه صادرات پسته و بازگشت ارز حاصل از آن در سطح ملی داشتیم که امیدوارم به نتیجه برسد.
استاندار کرمان با حمایت از انجام اقدامات ویژه در روستاهای رفسنجان، آن را الگویی برای سایر شهرستانهای استان دانست و تصریح کرد: روستاهای کرمان باوجود همه مسائل و مشکلات زنده هستند و کارهای بزرگی میتواند شکل بگیرد.
وی با اشاره به ابتکار عملی و برپایی نشست تکاپو در شهرستان رفسنجان، افزود: این دور هم جمع شدنها و راهبردها به ما انرژی میدهد تا به صورت فصلی جلساتی را برقرار کنیم و همین موضوع هم میتواند الگوی سایر مناطق استان شود.
داستان مدیریت اتباع، ملی است
طالبی عنوان کرد: جابجایی اردوگاه اتباع را طی دو هفته گذشته در شوراهای نظارتی استان رفع کردیم اما داستان مدیریت اتباع، ملی است و ما نیز پیشنهادات خود را به وزارت کشور ارائه و مشکلات را در سفر رئیس سازمان مهاجرت مطرح کردیم که امیدوارم تدبیر مناسب ملی برای این حوزه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: برخی بخشهای اقتصادی استان کرمان متأثر از مسائل امنیتی است و بیش از ناامنی، احساس ناامنی در استان کرمان تأثیر گذاشته و گردشگری استان آسیب دیده است؛ لذا در صدد بهبود این وضعیت هستیم و فعالیتهایی را آغاز کردیم.
استاندار کرمان تاکید کرد: اقدامات خوبی در ارتقای شبکه امنیتی استان کرمان میافتد که امیدوارم در کوتاهترین زمان ممکن، شاخصهای امنیتی را ارتقا دهیم.
پول شرکتهای بزرگ استان باید صرف سرمایهگذاری و احداث پروژههای جدید شود
وی ادامه داد: حساسیت لازم برای گردش مالی و انتقال حسابهای شرکتهای بزرگ استان داریم و آن را پیگیری میکنیم؛ اما فراتر از آن، نباید پولی در حسابهای بانکی این شرکتها بلوکه شود و آن را به هیچ وجه نمیپسندم، این پول باید صرف سرمایهگذاری و احداث پروژههای جدید شود.
طالبی با اشاره به اینکه تجربیات خوبی در حوزه گلخانه در کشور وجود دارد و رفسنجان میتواند به خوبی در این حوزه فعالیت کند، گفت: راهبرد بهرهوری آب و تغییر الگوی کشت را پیگیری میکنیم تا مجموعه این اقدامات بازدهی کشاورزی را ارتقا دهد.
وی خاطرنشان کرد: شش تا هفت میلیارد مترمکعب آب در حوزه کشاورزی هزینه میکنیم و ۴۳ درصد اشتغال استان در بخش کشاورزی است؛ اما این بخش فقط ۱۶ درصد تولید ناخالص داخلی استان را برعهده دارد که نشانه غیر اقتصادی بودن این حوزه است.
استاندار کرمان با بیان اینکه در بخش تأمین اجتماعی و بیمه در کنار نماینده رفسنجان هستیم، اظهار کرد: در رابطه با مباحث کارخانه کاشی تا زمانی که متقاضی سرمایه گذاری در تولید کاشی وجود دارد، محدودیتی جز محیط زیست و آب نخواهیم داشت و مخالف اعمال محدودیت هستیم و محدودیتهای این حوزه را پیگیری میکنم.
اتاق سرمایهگذاری استان کرمان را تشکیل میدهیم
وی با گلایه از نحوه پیگیری مسائل مربوط به سرمایهگذاران و کارآفرینان در برخی دستگاههای اجرایی استان، گفت: اتاق سرمایه گذاری استان کرمان را با استقرار نمایندگان دستگاهها و ایجاد تعهد مشترک برای پاسخگویی در حداقل زمان به استعلامات و صدور مجوزها تشکیل میدهیم.
طالبی با اشاره به اینکه رفسنجان سرشار از استعدادهای گردشگری است که بخشهای نیازمند سرمایه گذاری را پیگیری خواهیم کرد، با اشاره به اجرای طرح بازآفرینی بافت فرسوده در کرمان، عنوان کرد: آمادگی همکاری برای ایجاد فضای سکونتگاهی مناسب در بافت فرسوده رفسنجان را هم داریم.
وی در ادامه با تأکید بر اینکه سرمایههای وقف باید در خدمت مردم باشد، خاطرنشان کرد: اوقاف از رفع موانع برای بهره وری مشکلات حمایت کند تا وقفیات به عنوان پشتوانه سرمایه گذاری استان مورد استفاده قرار گیرد.
استاندار کرمان تولید آرتمیا را ظرفیت خوبی دانست که امکان بهرهوری از آن در شهرستان رفسنجان وجود دارد و از کمک برای جذب سرمایهگذار به منظور اجرای آن خبر داد و گفت: برای اجرای راه آهن شهرستان پیگیری کردیم و در این زمینه نیز توافقاتی داشتیم.
وی خاطرنشان کرد: شهرستان از مناطق مستعد استقرار نیروگاه خورشیدی است و سرمایه گذارانی برای این موضوع اعلام آمادگی کردند که آنها را پیگیری میکنیم.
منبع خبر : ایمنا