اخبار استان ها

ارزش مبادلات تجاری کردستان در سال گذشته از مرز ۶.۶ میلیارد دلار عبور کرد

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کردستان، فرامرز امیدی به تشریح آمار عملکرد گمرکات کردستان در سال ۱۴۰۳ پرداخت و اظهار کرد: حجم مبادلات تجاری در گمرکات کردستان طی سال گذشته در مجموع به میزان پنج میلیون و ۶۶۲ هزار تُن به ارزش نزدیک به شش میلیارد و ۶۶۰ میلیون دلار بوده است که در مقایسه با سال ۱۴۰۲ از نظر وزنی ۳۰ درصد و از حیث ارزش دلاری ۲۱ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

وی افزود: سال گذشته بیش از یک میلیون و ۵۴۷ هزار تُن انواع کالا به ارزش نزدیک به ۸۴۶ میلیون دلار از دروازه‌های مرزی استان به خارج از کشور صادر شده که از این میزان صادرات مقدار یک میلیون و ۱۶۴ هزار تن آن به ارزش ۵۱۰ میلیون دلار نزد گمرکات استان اظهار و ترخیص شده است.

ناظر گمرکات استان کردستان تصریح کرد: کشور عراق با سهم ۹۸.۳۰ درصدی عمده‌ترین طرف معاملات صادراتی استان در سال ۱۴۰۳ بوده و پس از آن کشورهای افغانستان، سوریه، ترکیه، فدراسیون روسیه، سودان، ونزوئلا، قزاقستان، ازبکستان، امارات متحده عربی و بلغارستان در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

امیدی اضافه کرد: ده قلم اول کالاهای صادراتی از گمرکات کردستان در سال گذشته شامل تراکتور کشاورزی، گوجه فرنگی، سیب درختی، گل آپارتمانی رز، پیاز، انواع بستنی، کتاب، هندوانه، پرتقال و سیب‌زمینی بوده است.

وی به میزان واردات قطعی و ورود موقت در سال ۱۴۰۳ اشاره کرد و گفت: در مجموع نزدیک به ۴۱۳ هزار تن کالا به ارزش ۹۳۴ میلیون و ۲۲۹ هزار دلار واردات انجام گرفته که نسبت به سال ۱۴۰۲ به لحاظ وزن ۲۵۸ درصد و به جهت ارزش دلاری ۳۹ درصد افزایش را نشان می‌دهد.

ناظر گمرکات کردستان میزان واردات قطعی در این مدت را ۳۲ هزار و ۵۴۵ تن به ارزش نزدیک به ۲۳۰ میلیون و ۱۶۰ هزار دلار عنوان و تصریح کرد: عمده کالاهای وارداتی در سال گذشته شمش طلا، شمش آلومینیوم، ضایعات آلومینیوم، ضایعات سرب، کالای واسطه‌ای، ماشین آلات و قطعات خط تولید، مواد اولیه و اقلام مورد نیاز مرزنشینان بوده که از کشورهای عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، چین اتریش، ایتالیا، و عمان، وارد و ترخیص شده است.

امیدی تصریح کرد: در این مدت تشریفات گمرکی بیش از سه میلیون و ۶۳۹ هزار تن انواع کالا به ارزش بیش از چهار میلیارد و ۴۵۵ میلیون و ۳۱۴ هزار دلار در رویه عبور خارجی (ترانزیت) از گمرک باشماق صورت گرفته است که بیش از دو میلیون و ۸۹۰ تن آن به ارزش بیش از یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار به شیوه ترانزیت خارجی مبدا انجام پذیرفته که از افزایش وزنی ۴۷ درصدی و ارزش دلاری ۲۶ درصدی در مقایسه با سال ۱۴۰۲ برخوردار بوده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا