به گزارش سرمایه گستران،شهریار شعبانی دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه ضمن ارایه گزارشی از جلسه کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در یزد گفت: جلسه بعدی این کمیسیون در اتاق بازرگانی اصفهان با حضور آقایان کرباسیان، سرقینی، اسماعیلی و مدیران کل وزارت و میهمانان ویژه برگزار خواهد شد.
وی به آخرین اطلاعات و آمار معادن استان اشاره کرد و گفت: از تعداد ۱۳۷۹ معدن استان ۷۲۲ معدن فعال می باشند و از این تعداد ۳۴۵ معدن مربوط به سنگ های تزیینی است .
وی در رابطه با بودجه ۹۷ کشور در خصوص تسهیل دریافت بخش های مختلف از سهم حقوق دولتی معادن و نیز توسعه پایدار شهری برای شورای شهر و استفاده از سنگ در نماهای شهری و بتن در رویه های جاده ها پیشنهاداتی ارایه شده است.
وی از شروع برنامه ریزی ها برای اجرای دومین پاویون اتاق بازرگانی در نمایشگاه سنگ ورونا ایتالیا خبر دادو اعلام نمود جلساتی مقدماتی برای این رویداد برگزار خواهد شد.
حسام الدین فرهادی نسب مشاور کمیسیون در این جلسه ضمن ارایه آمار و ارقام تخصصی از بخش معدن و صنایع معدنی در بودجه ۹۷ کشور، کاهش کاملا محسوس سهم معدن کشور را متذکر شد و گفت: هزینه های پیش بینی شده در قسمت اکتشافات معدنی در سازمان زمین شناسی کشور و ایمیدرو کاهش قابل ملاحظه ایی دارد که درصورت تصویب با مشکلات عدیده ای روبرو خواهیم شد.
کامران سیامکی مسوول کمیته کانی های غیرفلزی کمیسیون در این جلسه گفت:تاکنون دو نشست برای حل مسایل واحدهای سیمانی برگزار شده است که در ماه آینده بصورت گسترده تری با حضور میهمانانی ویژه به مساله کاهش تقاضای سیمان پرداخته می شود.
وی با اشاره به مساله قیمت گذاری محصولات صنایع معدنی گفت: قیمت گذاری ها کارشناسی نشده است و در تمامی صنایع با این مشکل مواجه هستند.
علیرضا عقیلی عضو کمیسیون در این جلسه گفت: تدبیر مدیریت استان ها بر کاهش معادن و محدوده های بزرگ است و از طرفی دیگر افزایش محدوده ها و معادن خرد و کوچک در دستور کار قرار دارد و این امر موجب افزایش آمار استانی می گردد.
وی خاطر نشان کرد تعدد و افزایش دادن یک ماده معدنی در یک منطقه نسبتا وسیع نتیجه ایی جز تعطیلی معادن و ورشکستگی بهره بردار نخواهد داشت چرا که معمولا به رقابت های ناسالم و منفی گرایش پیدا می کند.
احمد کریمی عضو کمیسیون در این جلسه با تشریح مشکلات صادرات سنگ های تزیینی پرداخت و گفت: صادرات سنگ همچنان با مسایل حمل و نقل ،نقل و انقتال بانکی و بازاریابی روبروست.
احمد رضا بصیری عضو کمیسیون در این جلسه خواستار بررسی و تغییر نگرش در سیستم نظام مهندسی معدن و اصلاح شرح وظایف مسوولین فنی شد و گفت: اعتماد سازی بین بهره بردار و مسوولین فنی بسیار مهم است و بهره برداران به نحوی باید مدیریت فنی و مهندسی معادن را به مسوولان فنی بسپارند و شاهد کاهش قیمت تمام شده ماده معدنی در محدوده ها باشند.
محمدرضا عالم مسوول کمیته کانی های فلزی در این جلسه گفت: حرکتی که برای وحدت رویه در یکنواختی قیمت ها شروع شده بود یک ماه دوام داشت در نتیجه نمی توان تمامی این مسایل را برای دولت عنوان نمود چرا که ما هنوز تجربه کار تیمی موفق را نداریم و فرهنگ سازی این گونه حرکات نیز زمان زیادی نیاز دارد.