تکنولوژی

استقرار سامانه زمین در استان تهران

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، طی مراسمی که به میزبانی استانداری تهران برگزار شد، سامانه پنجره واحد مدیریت زمین در استان تهران استقرار یافت.

در این مراسم احسان کشتکاری، عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات ایران با اشاره به این که بررسی تجربه‌های گذشته در حوزه پروژه‌های دولت الکترونیک نشان می‌دهد، رفتارهای جزیره‌ای هیچ گاه مثمرثمر نبوده است، اظهار داشت: سامانه زمین یکی از ۲۳ پروژه اولویت‌دار دولت الکترونیک است که مصداق بسیار خوبی از همکاری‌ دستگاه‌های مختلف در کشور با یکدیگر است که با اشتراک‌گذاری اطلاعات در یک سامانه واحد، ذینفعان حوزه زمین را از مراجعات حضوری بی‌نیاز می‌کند.

کشتکاری از نقش سازمان فناوری اطلاعات ایران در سامانه زمین یاد کرد و گفت: سازمان فناوری اطلاعات ایران به عنوان راهبر فنی این سامانه، ابزارها، زیرساخت‌های فنی و تکنولوژی مورد نیاز در حوزه زمین را فراهم کرده است تا بتوانند به جای ارائه خدمت از پنجره‌های متعدد، از طریق یک پنجره واحد به ارائه خدمات بپردازند.

در ادامه این مراسم، مازیار مباشری، مدیرکل دفتر تدوین ضوابط فنی و مقررات دولت الکترونیکی به ارائه جزئیات این سامانه پرداخت و بیان داشت: در حال حاضر ۱۰ دستگاه، اطلاعات پایه سامانه پنجره واحد مدیریت زمین را تامین می‌کنند تا مردم بتوانند به صورت هوشمند و بدون مراجعه حضوری از خدمات این سامانه بهره‌مند شوند.

وی، سامانه زمین را به دو بخش اصلی تقسیم کرد و گفت: زیرسامانه پایش اراضی با دریافت تصاویر ماهواره‌ای به پردازش اطلاعات می‌پردازد و بر اثر آن تخلفات حوزه زمین را به پنج دستگاه متولی در حوزه حفاظت گزارش می‌دهد. بخش درگاه متقاضیان مردمی نیز به تسهیل دریافت مجوزهای حوزه زمین برای مردم می‌پردازد که با توجه به همکاری حدود ۲۱ دشتگاه از حوزه آب و فاضلاب گرفته تا مسکن و شهرسازی و برق و گاز و غیره به استعلامات ثبت شده به طور سیستمی پاسخ داده می‌شود.

مباشری به استقرار سامانه زمین در حدود ۲۴ استان کشور اشاره کرد و از برخی دستگاه‌هایی که قرار بوده به این سامانه  متصل شوند درخواست کرد تا عقب‌ماندگی‌های خود را جبران کنند و از شهرداری تهران نیز خواست تا در ارائه نقشه‌هایی که پیش از این به منظور تکمیل سامانه مورد تقاضا قرار گرفته بود؛ تعجیل نماید.

در خاتمه این مراسم، علیرضا فخاری، استاندار تهران با اشاره به لزوم استفاده از تجارت سایر استان‌ها که پیش از این سامانه زمین در آنها استقرار یافته است، تصریح داشت: یکی از اصلی‌ترین مزایای این سامانه این است که زمین؛ پایش رفتارهای سازمانی را امکان‌پذیر می‌کند. ضمن این که کوتاه‌شدن مسیر فرآیندها از طریق سامانه پنجره واحد مدیریت زمین، شفافیت را به همراه می‌آورد و جاهایی که کار به بن‌بست می‌خورد قابل شناسایی است.

وی با بیان این مهم که انجام پایش و پالایش در سامانه زمین، ویژگی مثبته این سامانه است، متعادل‌سازی در توزیع عادلانه ثروت در میان مردم را از دستاوردهای مثبت سامانه زمین دانست که قادر است به کنترل جریان‌های سودجو در کشور بپردازد.

منبع خبر : سیتنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا