اخبار استان ها

استقرار ۱۴ شرکت دانش‌بنیان ایرانی در پارک فناوری تاجیکستان و روسیه

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از قزوین، زاهدی نظام‌الدین شمس‌الدین‌زاده ظهر امروز _شنبه بیستم اردیبهشت_ در نشست توسعه همکاری‌های دوجانبه قزوین و تاجیکستان اظهار کرد: دانشگاه‌های بسیار خوب و ترازی اولی در قزوین وجود دارد و ۱۵۰ بورسیه علمی سالانه در کشور برای ما ارائه می‌شود که بخشی از این موارد می‌تواند سهم قزوین باشد.

وی با بیان اینکه می‌توان میان استادان دانشگاه ایران و تاجیکستان تبادل اطلاعات علمی ایجاد کرد، افزود: ما تاجیکی‌ها رابطه کشور ایران و تاجیکستان را عمیق می‌دانیم و از توسعه روابط و برگزاری نشست‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی و علمی استقبال می‌کنیم.

سفیر تاجیکستان با اشاره به راه‌اندازی پارک فناوری مشترک با روسیه گفت: در حال حاضر ۱۴ دانش‌بنیان شرکت ایرانی نیز در این پارک شروع به کار کردند که قزوین نیز می‌تواند در این زمینه ورود پیدا کند، همچنین برای توسعه هر چه بیشتر این روابط ظرفیت‌های بسیار زیادی وجود دارد و از کارآفرینان قزوین دعوت می‌کنیم که به تاجیکستان تشریف بیاورند.

شمس‌الدین‌زاده اضافه کرد: قزوین را شهری با آثار تاریخی و مهد تمدن برای خود تعریف کردیم، برنامه پنجاه‌به‌در قزوین واقعاً به یادماندنی بود، قزوین امروز برای احیای سنت‌های قدیمی خود تلاش می‌کند که انجام این کار جای سپاس دارد.

وی تأکید کرد: مشترکات فراوان تاریخی، زبانی، فرهنگی و دینی بین ایران و تاجیکستان برقرار است که می‌تواند بستر مناسب برای توسعه همکاری میان دو کشور باشد، ضمن اینکه امروز برای توسعه و رشد همکاری همه جانبه تمام ابزارها مهیا است و مکالمات سازنده میان رؤسای جمهور تاجیکستان و ایران نیز ادامه دارد.

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه چند روز نشست کمیسیون مشترک ایران و تاجیکستان در شیراز برگزار شد، تصریح کرد: برای نخستین مرتبه این کمیسیون خارج از تهران برگزار شد که توافق‌های بی نظیری به همراه داشت، همچنین شورای مشترک کارآفرینان و کمیته مشترک سرمایه گذاری نیز باید بین دو کشور برگزار شود.

شمس‌الدین‌زاده افزود: اتاق مشترک بازرگانی تاجیکستان و ایران با محوریت خراسان رضوی در دستور کار قرار دارد که البته این بستر به خراسان رضوی خلاصه نمی‌شود و در تمام استان‌های دیگر کشور نیز می‌تواند فراگیر شود.

وی ادامه داد: از بدو ورود به قزوین احساس کردم که مسئولان این استان به مسئله گردشگری توجه ویژه‌ای دارند که در این خصوص نیز می‌توانیم همکاری‌های خوبی داشته باشیم، ضمن اینکه لغو روادید بستر مناسبی را برای توسعه گردشگری بین دو کشور فراهم کرده و تفاهم نامه درباره لغو روادید رفت‌وآمد زمینی را علاوه بر هوایی پیگیری خواهیم کرد.

سفیر تاجیکستان اقدام بعدی را اجرایی کردن لغو روادید دانست و گفت: با وزارت امور خارجه گفت‌وگوها را ادامه می‌دهیم و باور داریم که همان تفاهم‌نامه به طور کامل برای پروازها و رفت‌وآمدهای زمینی از کشور ثالث می‌تواند تأثیر عمیقی بر توسعه گردشگری داشته باشد.

شمس‌الدین‌زاده اضافه کرد: تاجیکستان آن چنان که باید به ایرانیان خوب معرفی نشده و یکی از وظایف ما این است که قزوین را به تاجیکستان و تاجیکستان را برای قزوینی‌ها معرفی کنیم که انجام این مهم نیازمند تقویت و گسترش تورهای گردشگری است.

وی ادامه داد: ایران امروز یکی از مقاصد مهم گردشگری سلامت برای تاجیکستان محسوب می‌شود و باور داریم که قزوین نیز این ظرفیت را دارد که باید روی آن تمرکز کرد.

سفیر تاجیکستان در ایران با بیان اینکه امروز تاجیکستان یک کشور کشاورزی و صنعتی است، گفت: اما کشاورزی در آن به دلیل حجم بالای تولید در رتبه نخست قرار دارد که در این خصوص برای سرمایه گذاران خارجی و نمایندگان صنعت امتیازات بسیار ویژه‌ای نیز در نظر گرفته شده است.

شمس‌الدین‌زاده ادامه داد: هر تولیدکننده‌ای که بتواند یک خط تولید در تاجیکستان ایجاد کنند، پنج سال از مالیات معاف خواهد بود، البته پارک فناوری تاجیکستان نیز امتیازات بسیار زیادی را برای کارآفرینان کشورهای خارجی فراهم کرده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا