افزایش ۳۰ درصدی قیمت نهاده ها دلیل رشد نرخ مرغ شد
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل ازایرنا،عظیم حجت ضمن تاکید براینکه مرغ به اندازه کافی در کشور تولید می شود و کمبودی در این زمینه نداریم افزود: اکنون قیمت هرکیلوگرم ذرت از هفت به ۹۵ هزار ریال و جوجه یک روزه از ۱۲ به ۱۷ هزار ریال رسیده که حداقل ۳۰ درصد افزایش قیمت در برخی از نهاده های تولید را نشان می دهد.
به گفته وی، امروز هرکیلوگرم مرغ زنده به طور متوسط با قیمت حدود ۵۲ هزار ریال و گوشت مرغ در بازار مصرف ۸۲ هزار ریال عرضه شد.
حجت افزایش تقاضا در ماه مبارک رمضان را یکی از دلایل افزایش نرخ مرغ دانست و اظهارداشت: تقاضای مرغ در وزن بالای سه کیلوگرم و وقفه در عرضه آن نیز بی تاثیر نبوده به طوری که با توجه به شرایط آب و هوایی (فصل گرم) امکان وزن گیری مرغ در وزن بالا زمان براست یعنی چنانچه قرار باشد مرغی در مدت زمان ۵۲ روز به وزن بالای سه کیلوگرم برسد در فصل گرما این زمان به ۶۰ روز می رسد که ممکن است در مواردی مرغ با وزن بالا با تاخیر به بازار عرضه شود.
وی تصریح کرد: فرهنگ مصرف گوشت مرغ باید در اوزان یکهزار و ۸۰۰ تا یکهزار و ۹۰۰گرم ترویج شود که در واقع وزن ایده آل و استاندارد مصرف مرغ در جهان است.
به گفته این مقام مسئول، اکنون مشکل بیماری در مرغداری ها وجود ندارد و وزارت جهاد کشاورزی قیمت مرغ تازه را هرکیلو گرم ۷۵ هزار ریال برآورد کرده است.
وی افزود: قیمت جهانی نهاده هایی مانند ذرت دامی پایین است ولی با ایران تفاوت دارد و اکنون نگرانی مرغداران از افزایش روزانه قیمت ذرت یکی از نهاده های مهم تولید است که چنانچه دولت در ساماندهی بازار نهاده های دامی اقدام کند، می تواند کمک بزرگی به تولید و تولیدکنندگان باشد.
حجت اضافه کرد: چنانچه قیمت نهاده های تولید مرغ کاهش یابد و مردم از مصرف مرغ با وزن پایین استقبال کنند،می تواند کاهش قیمت در بازار را به دنبال داشته باشد.
به گزارش ایرنا، اکنون ۲۴ هزار واحد مرغداری در کشور فعالیت دارند که حدود ۱۹هزار واحد به شکل رسمی و با مجوز فعالیت می کنند.
آمارها نشان می دهد سرانه مصرف گوشت مرغ در ایران نیز بیش از ۲۵٫۴ کیلوگرم است و به این ترتیب میزان مصرف این نوع گوشت، بیشتر از چین(۹٫۶ کیلوگرم)، کلمبیا(۲۴٫۱ کیلو گرم)، اتحادیه اروپا(۱۸٫۱ کیلو گرم )، هند(۲٫۳ کیلو گرم)، اندونزی(۳٫۸ کیلو گرم)، ژاپن(۱۶٫۵ کیلو گرم) و کره جنوبی(۱۵٫۵ کیلو گرم) است.