اخبار استان ها

اقدامات دستگاه قضا برای کاهش پرونده‌ها، رفع موانع تولید و حفظ کانون خانواده

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین سید صدرالله رجایی‌نسب امروز _ شنبه هفتم تیر_ ضمن تبریک هفته قوه قضائیه و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای هفتم تیر و شهدای جنگ اخیر، اظهار کرد: یکی از مهم‌ترین رویکردهای قوه قضائیه، جلوگیری از ورود پرونده‌های غیرضروری به دستگاه قضائی و کاهش بار مراجع قضائی از طریق اقدامات پیشگیرانه و فرهنگی است.

رئیس‌کل دادگستری استان فارس اجرای قانون «الزام به ثبت معاملات اموال غیرمنقول» را از اقدامات مؤثر در این زمینه دانست و اظهار کرد: اگر مردم نسبت به ثبت رسمی اموال غیرمنقول خود و دریافت سند تک‌برگ اقدام کنند، از تشکیل بخش عمده‌ای از پرونده‌های قضائی جلوگیری خواهد شد. بر اساس قانون، کلیه سازمان‌ها و ادارات نیز موظف‌اند املاک خود را در اداره ثبت اسناد به ثبت رسانده و سند رسمی دریافت کنند تا در صورت بروز اختلاف، تنها سند رسمی ملاک رسیدگی باشد و از ارجاع پرونده‌های غیرضروری به دستگاه قضائی جلوگیری شود.

وی همچنین به اجرای طرح «حدنگار» (کاداستر) اشاره کرد و آن را اقدامی ارزشمند برای حفظ املاک عمومی، منابع طبیعی و کاهش دعاوی ملکی برشمرد و افزود: این طرح در استان فارس، به‌ویژه در حوزه منابع طبیعی و محیط زیست به‌طور کامل اجرا شده و نقش مهمی در پیشگیری از تشکیل پرونده‌های اختلافی دارد.

حمایت قضائی از تولید و اشتغال

رجایی‌نسب با تأکید بر توجه ویژه قوه قضائیه به صیانت از حقوق عامه، از اقدامات این نهاد در رفع موانع تولید، حمایت از کارخانه‌ها و جلوگیری از بیکاری کارگران سخن گفت و خاطرنشان کرد: این اقدامات، علاوه بر حفظ اشتغال، مانع از تشکیل پرونده‌های مرتبط با توقیف اموال و دعاوی کارگری شده و به پویایی اقتصاد و حمایت از تولیدکنندگان منجر شده است.

وی افزایش آگاهی حقوقی مردم را از مهم‌ترین عوامل پیشگیری از تشکیل پرونده‌های غیرضروری دانست و ادامه داد: بسیاری از افراد مسیر صحیح طرح دعاوی را نمی‌دانند و همین موضوع سبب اطاله دادرسی و افزایش حجم پرونده‌ها می‌شود. از این رو، آموزش‌های حقوقی از طریق فضای مجازی، اجرای طرح‌هایی نظیر «قاضی در مدرسه»، «هر مسجد یک حقوقدان» و برگزاری جلسات چهره به چهره در مدارس و مساجد با هدف ارتقای دانش حقوقی عمومی انجام می‌شود.

کاهش ۱۸ درصدی پرونده‌های طلاق در فارس

رئیس‌کل دادگستری فارس با اشاره به اهمیت حفظ نهاد خانواده، از کاهش ۱۸ درصدی پرونده‌های مرتبط با طلاق در استان خبر داد و آن را نتیجه اقدامات فرهنگی و پیشگیرانه دانست، افزود: ارجاع اختلافات خانوادگی به داوری و میانجیگری، موجب تسریع در روند حل‌وفصل دعاوی و کاهش ورود پرونده به دستگاه قضائی شده است. در همین راستا، داوران و میانجی‌گران آموزش‌دیده برای حل‌وفصل اختلافات سازماندهی شده‌اند.

وی همچنین از تحول در شورای حل اختلاف و تشکیل دادگاه‌های صلح خبر داد و تصریح کرد: پرونده‌های با اهمیت کمتر به این شوراها و دادگاه‌ها ارجاع داده می‌شود. همچنین برخی امور، مانند صدور گواهی انحصار وراثت، از صلاحیت دستگاه قضائی خارج و به ادارات ثبت احوال واگذار شده تا تمرکز قضات بر پرونده‌های مهم‌تر افزایش یابد.

پیشتازی فارس در دادرسی الکترونیک

رجایی‌نسب استفاده از دفاتر خدمات الکترونیک قضائی و توسعه دادرسی الکترونیک را از دیگر اقدامات مؤثر برای کاهش مراجعات حضوری و تسریع روند رسیدگی دانست و گفت: استان فارس در این زمینه پیشتاز است و تاکنون بیش از ۲۵ هزار جلسه دادرسی به‌صورت الکترونیکی برگزار شده که این امر ضمن تسهیل دسترسی مردم به عدالت، مراجعات حضوری به مراجع قضائی را به‌طور چشمگیری کاهش داده است.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا