انتخاب نخست محیط زیست برای سوخت نیروگاه اراک گاز است
یوسف یوسفی در گفتگویی در مرکزی اظهار کرد: در صورتی که ظرفیت تولید مازوت کم سولفور در پالایشگاه شازند افزایش پیدا کند، میتوان اثرات منفی این سوخت را کاهش داد.
وی افزود: هشت کلانشهر بزرگ کشور از جمله اراک سالها است که با این مشکل دست به گریبان هستند و برای سامان آن باید گفتمانی علمی و هدفمند و برنامههایی کارآمد ترسیم شود.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی خاطرنشان کرد: لازم است مسئولان، صنایع و مردم با رعایت مؤلفههای برنامهمحور برای بهبود این مهم بکوشند. تاکنون به وضعیتی که در فیلتراسیون قابلیت اجرا داشته باشد، نرسیدهایم و بهطور قطع انتخاب اول محیط زیست برای سوخت نیروگاه گاز است.
یوسفی تصریح کرد: بر اساس مطالعات سیاهه انتشار آلودگی کلانشهر اراک که سال ۹۸ منتشر شده است، ۵۷ درصد علت آلودگی هوا در اراک مربوط به صنایع، ۴۳ درصد منابع متحرک و مصارف خانگی از جمله خودروها است که پس از گذشت بیش از چند سال از این طرح و با توجه به تغییر شرایط، نیاز به بازنگری در آن احساس میشود.
وی اضافه کرد: بیشترین آلاینده هوا در این مدت ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بوده است، اما با آغاز مصرف مازوت در پاییز و زمستان امسال آلاینده دی اکسید گوگرد رشد چشمگیری داشت.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی یکی دیگر از معضلات آلودگی هوای اراک را معضل پدیده گرد و غبار دانست و گفت: این پدیده جوی آثار و پیامدهای زیستمحیطی نامطلوب بر جای میگذارد و اثرات مضری بر سلامت، اقتصاد جامعه و اقلیم دارد.
یوسفی تاکید کرد: آلودگی هوا یک معضل همگانی است که برای رفع آن به یک عزم ملی و مشارکت مردمی نیاز داریم.
منبع خبر : ایمنا