پیشخوانشهر و جامعهعناوین اخبار

ایجاد امنیت تجاری برای فعالان اقتصادی  اصفهان برای تجارت با افغانستان

به گزارش  پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل از روابط عمومی اتاق بازرگانی اصفهان،سید عبدالوهاب سهل‌آبادی در نشست بررسی بازار، صادرات و سرمایه گذاری در  افغانستان در سالن  اجتماعات اتاق بازرگانی اصفهان گفت: رایزنی‌هایی با کشور عراق و سوریه با اعزام هیات های تجاری از سوی اتاق پیگیری شده است

وی از نگاه ویژه اتاق بازرگانی اصفهان به تجارت خارجی به‌ویژه کشورهای همسایه ایران خبر داد و گفت: سوریه ، عراق و افغانستان به‌عنوان سه کشور هدف صادراتی استان همواره موردتوجه اتاق بازرگانی است.

سهل‌آبادی با اشاره به توانمندی شرکت‌های پیمانکاری  استان اصفهان گفت: افغانستان کشوری است که پس از  سال‌های جنگ در مرحله سازندگی قرار دارد و پیمانکاران استان اصفهان می‌توانند در اجرای پروژه‌های این کشور نقش مهمی داشته باشند.

عبدالهادی فرهنگ رییس اتحادیه تجار و سرمایه گذاران افغانستان در این نشست گفت: اصفهان و افغانستان می‌توانند درزمینه های مختلف اقتصادی همکاری نزدیکی تجاری و سرمایه گذاری داشته باشند.

 وی مزار شریف را یکی از قطب‌های اقتصادی افغانستان دانست و گفت: شمال افغانستان با توجه به دسترسی به خطوط بین‌المللی راه‌آهن و همچنین اجرای پروژه‌های نفتی می‌تواند همکاری نزدیکی با استان اصفهان در بخش‌های مختلف اقتصادی داشته باشد .

وی شهرک صنعتی در مزار شریف را زمینه مناسبی برای همکاری صنایع کوچک و بزرگ استان اصفهان دانست و گفت: این شهرک نیاز به مواد اولیه ،ماشین‌آلات و خدمات فنی و مهندسی دارد و شرکت‌های استان اصفهان می‌توانند نیازهای این شهرک را برطرف کنند.

وی افزود: ترانزیت کالا و ماشین‌آلات از بندرها ایران به افغانستان می‌تواند یکی از زمینه‌های همکاری شرکت‌های استان اصفهان با   افغانستان  باشد.

افغانستان از عراق و سوریه به‌مراتب امن‌تر است

حمید یاوری  مدیر شرکت مدیریت صادرات ایران  سی‌ای‌ای(Iran Cis) در این نشست گفت: افغانستان از عراق و سوریه به‌مراتب امن‌تر است و فعالان اقتصادی استان می‌توانند با حضور در بازار این کشور همکاری نزدیکی با بازرگانان و تاجران این کشور داشته باشند.

وی خطاب به فعالان اقتصادی استان اصفهان گفت: از همسایگی کشور ۳۰ میلیون نفری افغانستان باید نهایت استفاده صورت گیرد زیرا ایران همواره در کنار کشور دوست و برادر افغانستان بوده است.

یاوری شرکت در مناقصه پروژه‌های زیرساختی افغانستان را به فعالان اقتصادی استان اصفهان پیشنهاد کرد و گفت :پروژه‌های بزرگ تولید انرژی و توسعه زیرساخت‌ها ازجمله زمینه‌های حضور شرکت‌های پیمانکاری استان اصفهان در افغانستان می‌تواند باشد.

وی تاکید کرد: بازار افغانستان می‌تواند ظرفیت‌های خالی  واحدهای تولیدی استان اصفهان را  به کار گیرد زیرا این کشور در مرحله سازندگی است و به کالاهای صنعتی و مصرفی نیاز دارد.

یاوری از حمایت دولت افغانستان نسبت به  واحدهای تولیدی این کشور در قالب معافیت مالیاتی ۵ تا ۸ ساله خبر داد و گفت: ارگان‌های دولتی افغانستان در صورت تولید کالاهای موردنیاز در داخل کشور  موظف به خرید این تولیدند.

وی ایجاد مرکز تجاری دائمی اصفهان در افغانستان را گام موثر در افزایش سطح مبادلات تجاری دو طرف برشمرد و گفت: حضور نمایندگی‌های شرکت‌های استان اصفهان در مراکز استان‌های افغانستان به‌ویژه در شهرهای کابل ،هرات ،مزار شریف ،جلال‌آباد و قندهار می‌تواند نقش مؤثری در معرفی محصولات آنان داشته باشد.

 فرهاد جانی قربان دبیر کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: ایجاد زیرساخت‌های مهم مانند نیروگاه‌های تولید برق، پالایشگاه، بهره‌برداری از معادن، سدسازی، توسعه کشاورزی و راه‌سازی از زمینه‌های همکاری با این کشور است.

وی تاکید کرد: ایجاد و توسعه شهرک‌های صنعتی و حمایت از استراتژی اصلی دولت افغانستان و اداره حمایت از سرمایه گذاری افغانستان (آیسا) است.

وی اقلام عمده صادراتی ایران به افغانستان را شامل حلال‌ها و رقیق‌های عالی، سایر هیدروکربن ، سایر فراورده‌های نفت یا روغن‌های معدنی قیری، میله‌های آهنی یا فولادی، شیرینی و شکلات، رب گوجه‌فرنگی، آرد و نان، انواع کف‌پوش، کود شیمیایی نام برد و گفت: اقلام عمده وارداتی ایران از افغانستان شامل دانه کنجد، سایر نباتات مورداستفاده در عطرسازی، پیله کرم ابریشم، انواع دام ، سنگ‌های مرمر کار نشده و تراورتن است.

**طی نامه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی اصفهان به معاون رییس جمهور تاکید شد ؛

توسعه ی باغات در اراضی شیب دار، برهم زدن تعادل زیست محیطی

توسعه ی باغات در اراضی شیب دار، برهم زدن تعادل زیست محیطی و زندگی ایرانیان را هدف گرفته است.

‌این روز ها به نحوی از توسعه ی باغات در اراضی شیب دار کشور ، آن هم به صورت دیم صحبت می شود که گویا قرار است تحولی در عرصه ی باغداری کشور رخ دهد و جایگاه صنعت کشاورزی را ارتقاء بخشد. حال اگرچه این طرح در بند پ ماده ی ۳۱ برنامه ی ششم توسعه، توسط نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به تصویب رسیده است اما بنا بر گفته ی کارشناسان و متخصصان کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان که اغلب از اساتید برجسته ی دانشگاهی یا چهره های شاخص کشاورزی هستند طرح توسعه ی باغات در اراضی شیب دارد بیشتر از آن که در کشاورزی تحول ایجاد کند در نابودی حوضه های آبریز کشور ، خشک شدن تالاب ها ، و افزایش ریزگردهای اتمسفری نقش خواهد داشت .

اعضاء کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان در نامه ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور ، وضعیت آب کشور را از نظر کمیت و کیفیت منابع آب بحرانی دانسته و با بیان اینکه میزان مصارف از حجم منابع تجدید پذیر فزونی گرفته است  متذکر شده اند  توسعه ی باغات در سطوح شیب دار آن هم در ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی کشور  می توانند  اختلاف میان مصارف و منابع آب را بسیار بیشتر کند تا جایی که در آینده شاهد فرونشست های بیشتر در ۳۰ استان کشور باشیم .

در  قسمت دیگری از این نامه  نتیجه ی اجرای طرح توسعه ی باغات در اراضی شیب دار ؛ فروافتادن تراز آب در آبخوان ها ، تخلیه ی آب های زیر زمینی ، کاهش آبدهی رودخانه ها ،جابجایی های بزرگ جمعیتی ، خشک شدن قنوات ، نابودی چشمه ها و در نهایت کاهش آبگیری سد ها پیش بینی شده و از معاون اول رئیس جمهور خواسته شده است تا برای جلوگیری از این طرح سریعا وارد عمل شود .

آنچه بیشتر در نامه ی کمیسیون کشاورزی ، آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان به اسحاق جهانگیری مورد تاکید قرار گرفته ، دو موضوع  فرونشست زمین و تبدیل تالاب ها به کانون های ریزگرد است که با اجرای این طرح شدت کمی و کیفی بیشتری را شاهد خواهد بود .

اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان بر این اعتقاد هستند که توسعه ی باغات در اراضی شیب دار در واقع یک نوع بارگزاری جدید  بر حوضه های آبریز کشور هستند‌ و به عبارت دیگر اجرای این طرح باعث می شود  روان آب هایی که  حوضه های آبریز را تغذیه می کردند  برای توسعه ی باغات استفاده شود.

کارشناسان با مطرح کردن این سوال که اکنون و قبل از اجرای طرح توسعه ی باغات در اراضی شیب دار ، روان آب های این اراضی به کجا می رود ؟ تاکیده کرده اند تبعات اجرای این طرح بسیار مهم و اساسی است و پاسخ به این سوال می تواند غیر کارشناسی بودن این طرح را اثبات کند .

نویسندگان این نامه در پاسخ به این استدلال که توسعه ی باغات در اراضی شیب دار باعث حفاظت و جلوگیری از فرسایش  خاک می شود  تصریح کرده اند  که اساسا مناطق پر باران و دارای خاک مناسب از پوشش گیاهی برخوردار هستند  و اجرای این طرح نه تنها کمکی به حفاظت از خاک نمی کند بلکه با تخریب درخت ها و مراتع به نوعی تغییرکاربری را به دنبال دارد .

اعضای کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق بازرگانی اصفهان توسعه ی باغات در مناطق فاقد پوشش گیاهی را نیز به دلیل عدم اطمینان به بارش ها غیر منطقی دانسته و اعلام کرده اند بانکت هایی که برای جمع آوری روان آب گرداگرد درختان در اراضی شیب دار ایجاد می شود در معرض فرسایش و تخریب در بارندگی های شدید هستند که این خود می تواند عاملی برای تشدید فرسایش خاک باشد

اعضای این کمیسیون در پایان و پس از ارائه ی دلایل روشن خواستار توقف و بازنگری جامع نسبت به این طرح شده و آمادگی خود برای هرگونه همکاری را اعلام کرده اند

با توجه به اطلاعات و دلایل  کمیسیون کشاورزی ،آب و محیط زیست اتاق اصفهان که حاصل نشست های تخصصی و همکاری اساتید برجسته ی دانشگاهی، نخبگان کشاورزی و فعالان محیط زیستی است  توسعه ی باغات در اراضی شیب دار  تعادل زیست محیطی و زندگی شهروندان ایرانی را به مخاطره می اندازد ؛ حال باید منتظر بود و دید که واکنش مسئولین کشور نسبت به این هشدارها چه خواهد بود

 

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا