برخورد قاطع با قاچاقچیان نیازمند تصمیمات ملی است

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از مرکزی، مهدی زندیهوکیلی عصر امروز _یکشنبه بیستوچهارم فروردین_ در کمیسیون برنامهریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان مرکزی اظهار کرد: افزایش تردد خودروهای شوتی و رانندگیهای خطرناک یکی از دلایل افزایش تلفات جادهای در استان است.
وی افزود: خودروهای شوتی در جادههای استان خطرآفرین است و با سرعت بیش از حد و ایجاد تصادف در جادهها سبب مرگ افراد میشود که باید در این راستا چاره اندیشی شود.
استاندار مرکزی برخورد جدی و قاطع با قاچاقچیان و خودروهای شوتی را نیازمند تصمیمات ملی دانست و گفت: افزایش شمار تصادفات ناشی از تردد خودروهای شوتی در جادههای استان تبدیل به چالش نگرانکننده شده که با توجه به تبعات خطرآفرین آن نیازمند اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده است.
زندیهوکیلی اضافه کرد: میتوان در استان اقداماتی انجام داد تا فعالیت قاچاقچیان محدود شود، لازم است برنامه جدی برای این معضل در استان اندیشیده و مسیر فعالیت افراد قاچاقچی از راههای ارتباطی استان مرکزی کمتر شود.
وی اضافه کرد: افزایش روزافزون تردد خودروهای شوتی و تأثیرات منفی آن روی ترافیک و ایمنی جادهها، اجرای محدودیتهای تردد برای این خودروها را به یک موضوع جدی و حیاتی تبدیل کرده است.
استاندار مرکزی با بیان اینکه اصطلاح «شوتی» برای خودروهای بدون پلاک یا پلاک مخدوش به کار میرود و در کشور واژهای آشنا است، ادامه داد: این خودروها با سرعت بالا در سطح جادهها تردد میکنند که برای سایر خودروها و هموطنان خطرآفرین است.
زندیهوکیلی عنوان کرد: خودروهای شوتی با ایجاد ناامنی در جادههای استان، منجر به تلفات جادهای و افزایش آمار فوتیهای تصادفات میشوند و قوانین کنونی بازدارندگی لازم را برای برخورد جدی با این معضل را ندارد.
وی تاکید کرد: نیاز است متناسب با امکانات استان، برای کمک به حل این مسئله، برنامههای مدون تدوین شود زیرا فعالیت این خودروها در جادههای ارتباطی به اقتصاد و تولید ضربه میزند و منجر به افزایش آمار تصادفات میشود.
استاندار مرکزی نبود قوانین بازدارنده را از ضعفهای مقابله با قاچاقچیان ذکر کرد و افزود: انتظار میرود برای بازنگری قوانین اقدام شود زیرا برخی از افراد فعال در قاچاق کالا، با همراه داشتن سلاح گرم فعالیت میکنند.
زندیهوکیلی خاطرنشان کرد: قاچاقچیان از فعالیت در زالیان و توره هراس دارند و علت آن استقرار ایستگاه پلیس قوی است، بنابراین باید در صورت امکان، ایستگاه پلیس موقت در تمام جادههای ارتباطی تقویت شود.
وی گفت: اتخاذ تصمیمات ملی و اقدام فرا استانی در مقابله با قاچاق و تردد خودروهای شوتی ضروری است، اما پایش تصویری جادهها و نصب دوربینهای پلاکخوان در جایگاههای سوخت از دیگر عواملی است که در استان میتوان برای مقابله با شوتیها انجام داد.
منبع خبر : ایمنا