به گزارش سرمایه گستران ،شهریار شعبانی دبیر کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه با بررسی شرایط و مقررات دریافت گواهی صلاحیت فنی و مالی گفت:این شرایط نیاز به بررسی و بازبینی و مشورت با تشکلهای معدنی دارد تا واگذاری معادن به صورت عادلانه انجام شود.
وی با توجه به نشست تخصصی کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق ایران در رابطه پیشنهادات اتاق بازرگانی اصفهان گفت: احراز سوابق علمی، تجربی و پروانه اشتغال نظام مهندسی، احراز پروانه اکتشاف، بهره برداری و گواهی کشف، موارد مالی حداقل ۲۵ میلیون تومان بصورت رسوب شش ماهه و گردش پانصد میلیونی تا یک میلیاردی تومانی در مدت شش ماه الی یک ساله و در نهایت احراز مالکیت ۲۰ الی ۳۰ درصد از سهم ماشین آلات معدنی از شرایط واگذاری معادن می توان باشد.
وی پیشنهاد کرد:برای اینکه برخی افراد واجد شرایط در این موارد محدود نگردند جمع آوری ۳ مورد از ۴ مورد عنوان شده ملاک قرار گیرد.
مسعود صالحی معاون امورمعادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه درخصوص نحوه ی صدور گواهی های فنی و مالی گفت: شرکت های بزرگ معدنی با توجه به حضور افراد خبره و پروانه دار، گردش بالای حساب های بانکی و تملک ماشین آلات معدنی و پروانه های در حال کار راحت می توانند امتیاز بگیرند و در گرفتن محدوده های معدنی قطعاً موفق تر خواهند بود.
وی تصریح کرد: این در صورتی است که افراد متعهد و با تجربه معمولاً از امتیازات مالی محروم هستند.
وی پیشنهاد کرد:امتیاز بندی ها در سه الی چهار سطح و به این صورت دسته بندی گردد مواد معدنی و لاشه ، سنگ های تزیینی و مصالح ساختمانی ، خاک های صنعتی و کانی های غیرفلزی و کانی های فلزی در چهار گروه تقسیم بندی شود.
وی توضیح داد:شرایط را اینگونه می توان برای این چهار دسته امتیاز بندی کرد که دسته اول سخت گیری کمتری داشته باشد یعنی نهایتاً ۱۰ تا ۱۵ امتیاز و ۱۰۰ میلیون تومان گردش مالی و دسته آخر که مربوط به کانی های فلزی می باشد سختگیری بیشتر و حضور افراد نتخصص و با تجربه ( هم سرمایه بالا و هم مهندسین زمین شناس و معدن کار ). اگر شرایط به حالت قبلی بازگردد حتماً به مشکلات نیز برخواهیم خورد.
وی تاکید کرد:پیشنهادات نباید خیلی سخت و پیچیده و نه خیلی سهل و آسان باشد در مجموع انتظار ما افرادی با سرمایه گذاری واقعی و دانایی بیشتر است.
مسعود مطلبی کارشناس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اصفهان در این جلسه گفت: باید سعی شود پیشنهادات به دستگاه اجرایی به نحوی باشد که اعضای نظام مهندسی و کانون کارشناسان دادگستری که توانایی مالی کمتری دارند هم بتوانند به چرخه دریافت پروانه و وفعالیت معدنی ورود کنند.
وی افزود:در برخی موارد مشاهده می شود شاید قریب به ۵ درصد از اعضای این دو تشکل علمی بتوانند فعالیت معدنی انجام دهند. در این زمینه شرکت های دانش بنیان بسیار قوی می توانند در این زمینه وارد شوند.
احمد دادوند مدیرعامل تکادو و عضو کمیسیون معادن و صنایع معدنی اتاق بازرگانی اصفهان در این جلسه گفت: با موارد و مشکلات معدنی اگر احساسی برخورد شود به عکس العمل های غیر حرفه ایی خواهیم رسید. بارها مشاهده شده است که در مناطق معدنی بهره برداران و مکتشفین غیرعلمی و بی تجربه برای مجموعه های بزرگ و فنی اختلالات و کارهای اضافه ای پیش آورده اند. در تمام مناطق معدنی دنیا برای انجام این امور سرمایه گذاری و امور مالی حرف اول را می زند