بیش از ۳۰۰۰ حیوانگزیدگی در چهارمحالوبختیاری
علیضامن صالحیفرد در گفتگویی در چهارمحالوبختیاری با بیان اینکه ۸۵ درصد گزش حیوانات توسط سگ است، اظهار کرد: هاری نوعی بیماری خطرناک ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است که موجب التهاب مغزی حاد میشود، انتقال بیماری از طریق گاز گرفتن حیوانات مبتلا به انسان و حیوان انجام میگیرد، همچنین بزاق مبتلایان به بیماری هاری، منبع سرشاری از ویروس هاری است.
وی با اشاره به اینکه از ابتدای سالجاری تاکنون بیش از سههزار حیوانگزیدگی گزارش شده است، اظهار کرد: تمام این موارد تحت سرو واکسیناسیون نیز قرار گرفتند که این تعداد نسبت به مدت مشابه سال گذشته روند افزایشی داشتهاست.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری با اشاره به علائم هاری در انسان گفت: ترس از نور، آب، جریان هوا، درد شدید در گلو و توانایی نداشتن در بلع، کبودی شدید روی پوست، فلجی ناحیه فک، سوزش و گزگز محل زخم، تب، سردرد، حالت تهوع و استفراغ، اسهال، فلجی دست و پا به صورت نادر، ترشح شدید بزاق که در نهایت به علت خفگی، انسان جان خود را از دست میدهد.
صالحیفرد خاطرنشان کرد: طرح موضوع در کمیته کنترل و ساماندهی جمعیت حیوانات ولگرد در استانداری، مکاتبه و ابلاغ مصوبات کمیته ساماندهی به فرمانداران، شهرداران و دهیاران، تجهیز و استانداردسازی مراکز سرو واکسیناسیون در استان، پوشش صد درصدی سرو واکسیناسیون موارد حیوانگزیده، از اقدامات و راهکارهای مرکز بهداشت استان در زمینه کنترل و ساماندهی حیوانات ولگرد است.
وی گفت: هرگاه فردی دچار حیوانگزیدگی شود باید در اسرع وقت به مراکز پیشگیری و درمان هاری شهرستان محل سکونت خود مراجعه کند، این مراکز به صورت ۲۴ ساعته آماده ارائه خدمات به موارد حیوانگزیدگی بهصورت رایگان است.
رئیس مرکز بهداشت چهارمحالوبختیاری تصریح کرد: انتظار میرود که فرمانداران، شهرداران و دهیاریها در جهت کنترل و ساماندهی حیوانات ولگرد براساس دستورالعملهای مربوطه، همکاری و مساعدت لازم با مرکز بهداشت استان را داشته باشند.
منبع خبر : ایمنا