تامین و انتقال آب به استان مرکزی باید در برنامه توسعهای مورد توجه قرار گیرد

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از مرکزی، نادرقلی ابراهیمی صبح امروز _شنبه شانزدهم فروردین_ در نشست شورای اداری استان مرکزی اظهار کرد: با توجه به وقوع پنج سال خشکسالی مستمر در کشور، امسال حداکثر ۵۰ درصد ریزشهای جوی را نسبت به بلند مدت ۵۷ سال گذشته داشتیم که در کشور بسیار پایین است.
وی با بیان اینکه اقلیم کشور و دنیا بهم ریخته است افزود: باید مدیریت منابع و مصارف را داشته باشیم، البته سند تأمین و توزیع آب و سند خشکسالی و مدیریت سازگاری با خشکسالی در شورای عالی آب مورد توجه قرار گرفته است و باید فرمانداران و مدیران استانی به این اسناد توجه ویژه داشته باشند.
رئیس مجمع نمایندگان استان مرکزی گفت: اختصاص، تأمین و انتقال آب به استان به عنوان یک پروژه راهبردی در استان باید در برنامه توسعهای مورد توجه قرار گیرد.
ابراهیمی تصریح کرد: متأسفانه استان مرکزی از صندوق توسعه ملی حداقل استفاده را داشته و باید در ابر پروژهها از این بخش نهایت استفاده را برد.
وی با بیان اینکه استفاده حداکثری از ردیفهای ملی و حفظ فرصتهای اشتغال و کسب و کارهای موجود در اولویت برنامههای سال جاری قرار گیرد تاکید کرد: روش تأمین مالی جمعی با شرکتهای توسعهای برای تأمین سرمایه باید مد نظر قرار گیرد.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: فرمانداران و رؤسای دستگاههای اجرایی باید توجه کنند که ما بر اجرای برنامهها نظارت کاملی خواهیم داشت و مسائل و مشکلات و موانع تولید به ما منعکس شود تا از جایگاه قانونگذاری، برخی از موانع و مشکلات را برطرف کرده و رغبت سرمایهگذاری و تولید را به کمک یکدیگر افزایش دهیم.
ابراهیمی اضافه کرد: در سال سرمایهگذاری برای تولید که توسط رهبر معظم انقلاب نامگذاری شده، باید با تجهیز و بکارگیری همه سرمایهها، فرصتهای فکری، مالی، برنامهای و اجرایی، کشور و استان مرکزی را در سال دوم برنامه هفتم توسعه به شاخصهای مطلوب برای رشد اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی رساند.
وی عنوان کرد: با وجود همه سختیها برای کشور و مردم سال گذشته با فرماندهی و درایت رهبر معظم انقلاب به پایان رسید و باید از تجربیات آن در سال جدید نیز بهرهگیری کرد، بنابراین نیاز است اولویتها و مسائل مهم استان در سال دوم برنامه هفتم توسعه تبیین و تعیین تکلیف شود.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید ظرفیتهای بالقوه و بالفعل شهرستانها مورد توجه ویژه قرار گیرد تاکید کرد: برش برنامه سال دوم پیشرفت باید تعیین شود، ابلاغ دستگاههای اجرایی آغاز شده و تفکیک شهرستانی با اولویتها و طرحهای نیمه تمام، طرحهای مولد و راهاندازی طرحهای جدید مورد نیاز باید با جدیت پیگیری شود.
ابراهیمی ادامه داد: باید پروژههایی که به توسعه کسب و کارها، رونق اقتصادی، افزایش درآمد خانوارها و تأثیر اقتصادی بر مردم برای کاهش فشارهای معیشتی میشود را با جدیت دنبال کرد.
وی با بیان اینکه مولدسازی با افزایش اعتبارات ۱۰۰ درصدی همراه است که نباید از آن غافل شد گفت: امسال ۸۵ درصد اعتبارات به صورت ملی است و باید حداکثر استفاده از منابع و ردیفهای ملی انجام شود زیرا اعتبارات استانی سال گذشته ۱۸ درصد بود اما امسال به هر دلیلی ۱۵ درصد کاهش داشته است.
نماینده مردم اراک، کمیجان وخنداب در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در بخش محرومیت زدایی در لایحه ۱۴۰۴ حدود ۱۶۵ هزار میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که نسبت به قبل ۸۰ درصد رشد دارد و موضوعات تقویت بخش صنعت نیز ۴۷ درصد افزایش اعتبار دارد و در حوزه آموزش عالی، آموزش و پژوهش و بهداشت افرایش اعتبار ۶۱ درصدی لحاظ شده است.
ابراهیمی تاکید کرد: مقدمات خط سریع راهآهن تهران، قم و اراک فراهم شده و باید با جدیت پیگیری شود تا به نتیجه برسد همچنین در راستای شرکت مستقل هواپیمایی میتوان از اعتبارات ملی و صندوق توسعه به نتایج خوبی رسید.
وی افزود: یکی از اقدامات بزرگ استان که مد نظر استاندار و مسئولان استان است تعیین تکلیف و تسریع در مسکن ملی بویژه در اراک و ساوه است و انتظار مردم تزریق مالی، تأمین منابع و تسریع در انجام این پروژههاست.
نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به اینکه بسیاری از شهرستانهای استان بویژه اراک جز باغ شهرهای کلان کشور بودهاند، درخواست تعیین تکلیف ایجاد باغ بزرگ ایرانی اسلامی در اراک را داریم، همچنین بازنگری برای پر کردن ظرفیت صنعت استان مرکزی ضروری است.
ابراهیمی تاکید کرد: در بحث آلودگی هوای استان مرکزی قدمهای مؤثری برداشته شده اما باید گامهای بلندتری برداشته شود تا به نتایج بهتری دست یابیم
منبع خبر : ایمنا