تاکید بازرس کل کردستان بر استفاده از ظرفیت سرمایهگذاران بومی
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کردستان، عیسی هواسی، بعدازظهر امروز _چهارشنبه سوم بهمن_ در دیدار با مجمع نمایندگان استان کردستان در سنندج اظهار کرد: بازرسی کل استان با بهرهگیری از ظرفیت نیروی انسانی متخصص و مطالعات و بررسیهای فشرده، ۳۰ مسئله کلان استان را شناسایی و برای آن بانک اطلاعاتی جامعی تشکیل داده است.
وی افزود: این دستاورد مهم، میتواند زمینهساز پیگیری هدفمند مسائل و ارائه راهکارهای عملیاتی برای رفع چالشهای استان باشد.
بازرسی کل استان کردستان با تاکید بر نقش و اهمیت تقویت نظارتهای پیشگیرانه، خاطرنشان کرد: این مرجع همواره سعی داشته تا با حضور فعال در مجامع و شوراهای تصمیمگیر استان، برگزاری جلسات پرتعداد با مدیران و مسئولین دستگاهها، فعالان اقتصادی و سرمایهگذاران، بازدیدهای میدانی مستمر از طرحهای تولیدی، صنعتی و عمرانی، افزایش سطح ارتباطات مستقیم با مردم به طرق مختلف همچون دیدارهای روزانه، حضور سرزده در دستگاههای اجرایی، مساجد، رسانه ملی و ایجاد سامانه ارتباطات مردمی ۱۳۶، گامهای مؤثری در راستای حفظ حقوق عامه و افزایش کیفی نظارت و شفافیت بردارد.
هواسی ضمن درخواست اصلاح برخی قوانین بانکی و مالی؛ با طرح ایده ایجاد یک حساب بانکی واحد برای هر ایرانی بر اساس کد ملی و تجمیع تمام حسابهای افراد در آن، تاکید کرد: این پیشنهاد در صورت اجرا، میتواند به شفافیت بسیار زیادی در ساختارهای اقتصادی کشور و جلوگیری از سو جریاناتی همچون فرار مالیاتی، اجاره کارت ملی و کارت بازرگانی و غیره منجر شود.
وی همچنین با اشاره بر لزوم تمرکز بر شاخصهای کلان و توسعهای و با تاکید بر اولویت و اهمیت پیگیری بهبود شاخصهایی نظیر نرخ تورم، وضعیت سکونتگاههای غیررسمی و معضلات حاشیه نشینی، ضرورت ارتقای شبکههای پولی و سطح کیفی منابع استانی و سایر زیرساختها؛ خواستار تخصیص بودجههای ساختاری و مؤثر متناسب با نیازهای استان شد.
بازرس کل استان کردستان با تاکید ویژه بر استفاده از سرمایهگذاران بومی و ظرفیتهای فوقالعاده استانی، اظهار کرد: بهرهگیری از توان و انگیزه سرمایه گذاران بومی راهکاری بسیار مؤثر برای حرکت پرشتاب در مسیر ایجاد توسعه پایدار و اشتغال جوانان استان است.
هواسی با اشاره به این معضل که صنایع بزرگ صنعتی و معدنی، منابع و درآمدهای خود را در اقدامی غیر موجه در بانکهای استانهای دیگر نگهداری میکنند؛ خواستار برگشت و هزینه کرد بیشتر این منابع با استفاده از بسترها و ابزارهای قانونی برای رفع نیازهای استان شد.
وی در بخشی دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه بازرسی کل استان برای نخستین بار در سطح کشور و با رویکردی علمی، گزارشهای جامع خود از اهم مشکلات کردستان را در قالب شش جلد کتابچه مشتمل بر ظرفیتها، چالشها و راهکارهای در بخشهایی نظیر زیرساختها، زمین و مسکن، کشاورزی، صنعت و معدن، مدیریت شهری، اقتصادی، آموزش و درمان را گردآوری کرده است، تصریح کرد: این منابع، مرجعی ارزشمند برای اشراف بر چالشهای استان محسوب میشود.
در ادامه جلسه مجمع نمایندگان استان کردستان نیز ضمن تقدیر از ابتکار عمل بازرس کل استان در تشکیل این جلسه و توجه به شناسایی و اهتمام برای حل مشکلات استان؛ به بیان اهم چالشهای فراروی استان و ارائه نقطه نظرات و پیشنهادهای خود پرداختند که این موارد با استقبال هواسی مواجه شد.
در پایان پس از ابراز تمایل نمایندگان استان برای حضور در جلسات شورای هماهنگی دستگاههای نظارتی با توجه به تصمیمات مؤثر این شورا و بازتابهای مثبت آن، بازرس کل استان ضمن پاسخ به دغدغهها و دستور پیگیری پیشنهادهای نمایندگان، از آمادگی بیش از پیش مجموعه بازرسی کل استان برای همفکری و تعامل با سایر نهادها نظارتی، اجرایی و قانونگذاری جهت حل مشکلات استان خبر داد.
منبع خبر : ایمنا