تدوین بسته حمایت از تولید به صنایع کشور

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از مرکزی، ابراهیم شیخ عصر امروز _سهشنبه بیست و چهارم تیر_ در جریان بازدید از شهرکهای صنعتی ساوه و نوبران در استان مرکزی، اظهار کرد: در جریان بازدید از شهرکهای صنعتی ساوه و نوبران اظهار کرد: دولت در جریان جنگ ۱۲ روزه اخیر، بستهای حمایتی برای تولید تدوین کرده که در پنج حوزه و با مشارکت اعضای کارگروه زیربنایی به مسئولیت وزارت صمت تصویب و ابلاغ شده است.
وی افزود: این بسته با هدف تابآوری صنایع و استمرار تولید، بهویژه در صنایع مرتبط با معیشت مردم، طراحی شده و اکنون در حال اجراست.
شیخ با بیان اینکه بسته حمایت از تولید برای دوره پس از جنگ ۱۲ روزه تدوین شده، گفت: هدف اصلی این بسته، پشتیبانی از پایداری تولید در کشور است. در بازدیدهای امروز، با ظرفیتهای قابل توجه صنایع استان مرکزی آشنا شدیم. عملکرد صنایع این استان در طول جنگ، بسیار موفق و اثرگذار بود.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت ادامه داد: صنایعی همچون تولید روغن، محصولات سلولزی، دستمال کاغذی و صنایع غذایی، از جمله بخشهایی هستند که در این بسته مورد توجه ویژه قرار گرفتهاند تا پاسخگوی نیازهای حیاتی کشور باشند.
وی با اشاره به محتوای بسته حمایتی تصریح کرد: این بسته ابعاد مختلفی را در بر میگیرد؛ از جمله تأمین انرژی برای واحدهای ضروری، تسهیلات مالی بهویژه سرمایه در گردش، تخصیص ارز و حمایتهای گمرکی برای واردات مواد اولیه و تجهیزات مورد نیاز صنایع.
شیخ خاطرنشان کرد: این بسته حمایتی در قالب پنج محور اصلی شامل حوزههای مالی (مالیات و تأمین اجتماعی)، تأمین مالی (تسهیلات و دیون بانکی)، ارز (تأمین ارز و تعهدات صادراتی)، زیرساخت (حملونقل و انرژی)، و بازرگانی (ثبت سفارش و امور گمرکی) تدوین شده است. تمرکز اصلی، بر تداوم تولید، رفع موانع احتمالی واحدهای صنعتی و خدماتی، ارزآوری، تأمین نیازهای اساسی و حفظ معیشت خانوار است.
وی افزود: این بسته نقش مهمی در تقویت زیرساختهای تولید ایفا میکند. یکی از مزایای آن، افزایش ۵۰ درصدی سقف اعتباری واحدهای صنعتی است که امکان بهرهمندی بیشتر از تسهیلات بانکی را فراهم میسازد.
معاون صنایع عمومی وزارت صمت اظهار کرد: بر اساس توافق میان بانک مرکزی و وزارت صنعت در چارچوب برنامه هفتم توسعه، بهطور متوسط هفتهای یک میلیارد دلار ارز بین صنایع کشور توزیع میشود. همچنین، صنایع میتوانند از ارز حاصل از صادرات خود نیز بهرهمند شوند. در شرایط محدودیت ارزی، اولویت تخصیص ارز با صنایعی است که نیازهای ضروری مردم را تأمین میکنند.
شیخ تأکید کرد: استفاده بهموقع و دقیق از این بسته حمایتی، برای تداوم تولید ملی ضروری است. نسخه نهایی این بسته به استانداریها، ادارات کل صنعت، معدن و تجارت استانها و اتاقهای بازرگانی ابلاغ شده و اطلاعات کامل آن از طریق این نهادها در اختیار تولیدکنندگان قرار دارد.
وی در پایان با اشاره به ابعاد کارآمد بسته در رفع موانع پولی و بانکی گفت: این بسته شامل تدابیری همچون تنفس در بازپرداخت تسهیلات، تمدید وامهای قبلی، رفع موقت محدودیتهای ناشی از برگشت چک، تمدید دوماهه مصوبات اعتباری و همچنین لحاظ بدهیهای مرتبط با اعتبارات اسنادی و ضمانتنامههای بانکی در طبقه مشکوکالوصول، حداکثر پس از سه ماه از عدم وصول مطالبات است.
منبع خبر : ایمنا