اخبار استان ها

تسهیلات خرد اشتغال در خراسان شمالی ساماندهی شود

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از خراسان شمالی، هادی قوامی امروز _ پنجشنبه هجدهم اردیبهشت _ در شورای برنامه ریزی و توسعه خراسان شمالی اظهار کرد: مدیران اگر از ظرفیت‌های قانونی بودجه مطلع نباشند، فرصت به زودی از دست می‌رود و به نظر می‌رسد مدیران آنچنان از قوانین بودجه ۱۴۰۴ مطلع نیستند.

وی افزود: ۴۰ هزار میلیارد تومان برای حساب پیشرفت قرار داده شده و ما نمی‌دانیم هنوز چطور باید آن را جذب کنیم؛ باید کمیته ویژه تشکیل شود تا بتوانیم آن را جذب کنیم.

نماینده اسفراین در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه پرداخت تسهیلات خرد باید رصد شود، بیان کرد: باید بدانیم آیا این تسهیلات به هدف اصابت کرده است؟ و یا ممکن است وام‌ها به راحتی به مسیرهای دیگری رفته باشد؛ اگر رصد انجام نشود، این موضوع یک رانت ایجاد می‌کند.

قوامی گفت: میزان تسهیلات خرد اشتغال برای خراسان شمالی بالغ بر هزار میلیارد تومان است که مشخص نیست خروجی آنچه می‌شود؛ باید این تسهیلات در قالب یک تعاونی با هدف توانمندسازی مددجویان ساماندهی شوند.

وی افزود: ۴۰۰ میلیارد تومان در حساب دهیاری‌ها وجود دارد که هدر می‌رود؛ باید از این اعتبار بهتر استفاده کرد اما اکنون با هزینه‌های خرد و بی فایده، پول را هدر می‌دهیم.

نماینده اسفراین در مجلس شورای اسلامی اطهار کرد: باید برای خرج تسهیلات خرد اشتغال، مدل جدیدی ارائه دهیم و شرایط را تغییر دهیم؛ تغییر شرایط فعلی سخت است اما باید تغییر کند. این اتفاق در سایر استان‌ها رخ داده پس امکان قانونی آن وجود دارد اما باید کارشناسان بررسی بیشتری داشته باشند.

قوامی تصریح کرد: طولانی‌ترین باند کشور در اختیار بجنورد است و ارتفاع کوه را نیز کاهش دادیم تا پروازها برقرار شود اما اکنون انگار با بیابان تفاوتی نداریم؛ باید احساس مسئولیت کنیم و یک هواپیما برای استان خریداری کنیم.

وی افزود: خالص سرمایه گذاری در خراسان شمالی منفی است؛ خراسان شمالی استانی سنتی و روستایی است؛ صنایع ما مثل فولاد زیان ده هستند و در این صنایع زنجیره ارزشی در استان ندارند.

نماینده اسفراین در مجلس با اشاره به تعطیلی بخشی از خط‌های صنایع مهم اسفراین، گفت: دلال‌های نفتی و رانت خوران طی سال‌های گذشته هفت هزار تن از چین واردات لوله داشتند و به عنوان تولید لوله گستر اسفراین فروش داشتند.

قوامی با تاکید بر اینکه احیای این واحدهای صنعتی نیازمند مدیرانی جسور است، ادامه داد: واحدهای تولیدی باید زنجیره‌های پایین دست خود را احیا کنند، اما اکنون در مراحل ابتدایی نیز ناموفق هستیم.

وی افزود: درآمد سرانه خراسان شمالی کمتر از ۵۰ درصد درآمد سرانه متوسط کشور است؛ حال صنعت و کشاورزی خراسان شمالی خوب نیست؛ زنجیره ارزش گیاهان دارویی نیز فرصت مناسبی برای توسعه است تا بتوانیم شاهد جهش باشیم.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا