به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران و به نقل از مرکز اطلاع رسانی پلیس استان اصفهان ،سرهنگ “صادق کاظم زاد” گفت : ماموران انتظامی مستقر در ایستگاه ایست و بازرسی شهید شرافت شهرستان نائین حین کنترل و نظارت بر خودروهای عبوری از ایستگاه به یک کامیونت فوتون که از شرق کشور عازم تهران بود مشکوک و آن را متوقف کردند.
وی با بیان اینکه در بازرسی دقیق از خودرو ۱۸۴ کیلو و ۴۵۰ گرم تریاک که به طرز حرفه ای در اتاق بار کامیونت جاساز شده بود کشف شد،بیان داشت : در این خصوص راننده خودرو دستگیر و پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قضائی شد.
سرهنگ صادق کاظم زاد در پایان خاطر نشان کرد: برخورد باسوداگران مرگ و قاچاقچیان مواد افیونی در اولویت کاری نیروی انتظامی است و پلیس هرگز اجازه جولان به آنان نخواهد داد.
**کشف ۵۶ کیلو گرم تریاک در اصفهان
*معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان از کشف مقدار ۵۶ کیلو و ۱۰۰ گرم تریاک توسط ماموران یگان تکاوری پلیس اصفهان و دستگیری یک سوداگر مرگ خبر داد.
سرهنگ “جهانگیر کریمی” * گفت : ماموران یگان تکاوری اصفهان حین گشت زنی در یکی از محورهای فرعی این استان به یک دستگاه وانت مزدا مشکوک و دستور ایست صادر کردند.
وی افزود: راننده خودرو به ایست ماموران توجهی نکرد و اقدام به فرار کرد که در اقدامی ضربتی خودرو متوقف و در بازرسی از آن مقدار ۵۶ کیلو و ۱۰۰ گرم تریاک کشف شد.
این مقام انتظامی بیان داشت : در این خصوص یک سوداگر مرگ دستگیر و پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی به مراجع قضائی تحویل داده شد.
سرهنگ کریمی خاطر نشان کرد: نیروی انتظامی با سوداگران مرگ و قاچاقچیان مواد افیونی برخورد قاطع و قانونی می کند و اجازه جولان و سرکشی به آنها نخواهد داد.
**کشف بیش از یک تن ذرت مکزیکی خارجی در خمینی شهر
فرمانده انتظامی شهرستان خمینی شهر،از کشف مقدار یک تن و ۶۴۰ کیلو گرم ذرت مکزیکی خارجی به ارزش ۲۰۰ میلیون ریال خبر داد.
سرهنگ “علی جعفری نژاد” بیان داشت : ماموران اداره مبارزه با قاچاق کالا و ارز پلیس شهرستان خمینی شهر از دپوی یک محموله ذرت مکزیکی خارجی در انباری مطلع شدند و بررسی موضوع را در دستور کار خود قرار دادند.
وی افزود: پس از هماهنگی با مقام قضائی از محل بازرسی بعمل آمد که مقدار یک تن و ۶۴۰ کیلو گرم ذرت مکزیکی خارجی فاقد مدارک گمرکی کشف شد.
این مقام انتظامی بیان داشت: ارزش محموله کشف شده توسط کارشناسان مربوطه ۲۰۰ میلیون ریال اعلام شده است .
سرهنگ جعفری نژاد افزود: در این رابطه، یک متهم دستگیر که پس از تشکیل پرونده جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شد.
**عدم توجه به جلو ۲ کشته و ۲ مجروح برجای گذاشت
معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان از واژگون شدن یک سواری پراید در محور معلمان شهرستان خور و بیابانک و فوت دو نفراز سرنشینان خودرو و مجروحیت دو سرنشین دیگر آن خبر داد.
سرهنگ “جهانگیر کریمی” گفت : ماموران پلیس راه “خور-جندق” از واژگونی یک دستگاه سواری پراید در محور معلمان مطلع و به محل اعزام شدند.
وی ادامه داد: متاسفانه در اثر این حادثه رانندگی دو سرنشین خودرو در دم فوت و دو سرنشین دیگر مجروح شدند.
این مقام انتظامی بیان داشت : علت وقوع این حادثه رانندگی توسط کارشناسان مربوطه عدم توجه به جلو توسط راننده پراید اعلام شده است .
سرهنگ کریمی در پایان از رانندگان خواست ، با سرعت مطمئنه و توجه کامل به جلو و اطراف رانندگی کنید تا شاهد وقوع اینگونه حوادث جاده ای نباشیم.
**توقیف ۲۲۰ میلیون ریال کالای قاچاق در اصفهان
فرمانده انتظامی شهرستان از کشف دو محموله کالای قاچاق به ارزش ۲۲۰ میلیون ریال خبر داد.
سرهنگ “حسن یاردوستی” گفت : در راستای برخورد با وارد کنندگان کالای قاچاق طرح بازرسی از خودروهای مشکوک به صورت همزمان در چند نقطه از شهر اصفهان اجرا شد.
وی افزود: در بازرسی از یک کامیونت خاور تعداد هفت هزار و ۷۲۵ عدد نوشابه انرژی زای خارجی و در بازرسی از یک سواری پژو ۴۰۵ تعداد ۲۰ هزار و ۸۰۰ نخ سیگار خارجی ، ۱۰۰ عدد نوشابه انرژی زا و ۳۲ بسته آدامس خارجی کشف شد.
سرهنگ یاردوستی اضافه کرد: ارزش کالاهای کشف شده توسط کارشناسان مربوطه ۲۲۰ میلیون ریال اعلام شده است .
این مقام انتظامی بیان داشت : در این خصوص دو متهم دستگیر و جهت سیر مراحل قانونی تحویل مراجع قضائی شدند.
فرمانده انتظامی شهرستان اصفهان در پایان خاطرنشان کرد ، مبارزه با کالای قاچاق یک وظیفه همگانی است و حمایت از کالای داخلی باعث رشد و پیشرفت اقتصادی کشور می شود.
**دستگیری سارق اماکن خصوصی با ۶۰۰ میلیون ریال اموال مسروقه
رئیس پلیس آگاهی استان از دستگیری یک سارق حرفه ای اماکن خصوصی و کشف ۶۰۰ میلیون ریال اموال مسروقه خبر داد.
سرهنگ “ستار خسروی” با اعلام این خبر اظهار داشت: در پی اعلام چند فقره سرقت از اماکن خصوصی ، رسیدگی به این موضوع در دستور کار کارآگاهان پایگاه جنوب پلیس آگاهی قرار گرفت.
سرهنگ خسروی افزود: کارآگاهان، تحقیقات خود را در این زمینه آغاز و یک سارق حرفه ای را در این زمینه شناسایی و پس از هماهنگی با مقام قضائی دستگیر کردند.
این مقام انتظامی بیان داشت: با دلالت متهم به پلیس آگاهی، تحقیقات از وی صورت گرفت و متهم در تحقیقات انجام شده به سرقت ۶۰۰ میلیون ریال اموال از اماکن خصوصی اعتراف کرد.
رئیس پلیس آگاهی اصفهان با بیان این که متهم پس از تشکیل پرونده به مراجع قضائی تحویل داده شد، به همشهریان توصیه کرد: برای اتاق هایی که اموال با ارزشی نظیر مدارک مهم،اسناد مالی،تجهیزات گران قیمت و… در آن نگهداری می شوند،درب های ضد سرقت نصب کنید.قفل هایی را که کلید یدکی آن ها گم شده و یا برای مدتی در اختیار دیگران بوده است تعویض کنید.از روشن و سالم بودن سیستم حفاظتی اطمینان حاصل کنید.
**علل گرایش به فضای مجازی و رسانه های سایبر
علل گرایش به فضای مجازی در بین افراد و به خصوص نوجوانان و جوانان مربوط به ویژگی های خاص و منحصر به فرد این فضا می باشد، که به برخی از آن ها اشاره می شود.
۱- جدایی میان زمان و مکان :
در فضای مجازی چیزی به عنوان زمان و مکان معنایی ندارد. مخاطب و استفاده کنندگان فضای مجازی برای دست یابی به اطلاعات خاص هیچ گاه منتظر زمانی خاص نمی مانند، چرا که هر زمان که اراده کنند می توانند از محتوای موجود در فضای رسانه های سایبر و فضای مجازی استفاده نمایند. همچنین افراد می توانند بدون اینکه از لحاظ جغرافیایی تغییر مکان بدهند از اطلاعات موجود در کشورها و یا مکان های دیگر کسب اطلاع نمایند. در ضمن حتی اختلاف ساعت با سایر کشورها نیز برای دسترسی به اطلاعات موجود در رسانه های سایبر نیز هیچ مفهومی ندارد. به علاوه برای این رسانه ها، هیچ مشکلی از نظر توزیع هم وجود ندارد، نه برف، نه باران، نه کمبود وسائل نقلیه زمینی و دریایی و نه مشکل تنظیم ساعت ارسال نشریه با خطوط هوایی، هیچ کدام مطرح نیست. بنابراین مکان و زمان در این فضا معنا و مفهوم خود را از دست داده اند و به پدیده ای تبدیل شده است که دیوید هاروی نام «فشردگی زمان- مکان» را بر روی آن نهاده است.
۳- تجربیات متنی جدید :
فضای مجازی این امکان را به افراد می دهدکه همه روزه با صور متنی، بازی های رایانه ای جدید، فرا متن ها سروکار داشته باشند. به این معنا که هر روز صبح که افراد از خواب بر می خیزند با دنیای جدید و امکانات جدید مواجه می شوند. که هر کدام از این امکانات به تنهایی کافی است تا فرد را ساعت ها غرق در خود نماید.
۴- امکان استفاده و تولید پیام های گرافیکی و چند رسانه ای :
در فضای مجازی و رسانه های سایبر افراد می توانند علائم، تصاویر، گرافیک، صوت، کلیپ و…. را ضمیمه پیام ارسالی خود نمایند تا تاثیر گذاری مطالب و پیام های خود را چند برابر نمایند.
۵- امکان ارتباط بی واسطه :
فضای مجازی به افراد جامعه این امکان را می دهدکه هر فرد به عنوان یک روزنامه نگار و یا یک خبر نگار عمل نماید و برای ارسال پیام خود احتیاج به مجوز هیچ فرد و نهادی نداشته باشد. به عبارت دیگر هر دو طرف ارتباط می توانند همیشه به یکدیگر دسترسی داشته باشند و همچنین امکان پس فرست هم به طور لحظه به لحظه برای طرفین موجود است.
۶- تعاملی بودن :
به این معناست که فضای مجازی امکان پاسخگویی یا نوآوری و خلاقیت به وسیله کاربر برای عرضه دیدگاه هایش به منبع یا فرستنده را فراهم می آورد و مخاطبان رسانه ها نیز می توانند اطلاعات و مطالب خود را برای رسان ها ارسال نمایند.
۷- امکان شخصی شدن محتواها :
در این فضا افراد می توانند مطالب خود را برای یک نفر انتشار دهند و همچنین می توانند از روزنامه ها بخواهند که اطلاعاتی خاص و مورد علاقه فرد را در اختیارش قرار دهد. به عبارتی دیگر می تواند مطالب خود را سفارشی نماید.
۸- جهت افقی ارتباطات :
در مدل های کلاسیک ارتباطات، همواره جهت ارتباط به صورت عمودی و از بالا به پایین بوده است که از جمله آن ها می توان به مدل گلوله جادویی و مدل شنون-ویور اشاره کرد. اما با رشد فضای مجازی، این امکان برای افراد فراهم آمده است که ارتباط عمودی از پایین به بالا و همچنین ارتباط در جهت افقی داشته باشند.
۹- حضور اجتماعی :
حضور در شبکه های اجتماعی، این احساس را در افراد به وجود می آورد که فرد در جامعه مجازی حضور اجتماعی فعال دارد و به نوعی تصور عدم انزوا در وی ایجاد می گردد.
اداره اجتماعی پلیس فتای استان اصفهان
**چگونه حیا و عفاف را در کودکان نهادینه کنیم؟
در روایات اسلامی توصیه شده است که دختر بچّه شش ساله را پسر بچه یا مرد نامحرم نبوسد و در بغل نگیرد. همچنین زنهای نامحرم از بوسیدن پسر بچّه ای که سنش از هفت سال گذشته است، خودداری کنند.
شناخت صحیح احکام الهی به عنوان یک عنصر مهم، در تربیت دینی فرزندانمان محسوب می شود. اگر بخواهیم فرزندان خود را طوری تربیت کنیم که احکام الهی رعایت نمایند باید از همان زمان کودکی بر طبق دستورات دینی عمل نماییم.
برای اینکه دختران و پسران هنگام بلوغ با مشکلی روبه رو نشوند و به تدریج با نقش خاص خود به عنوان دختر و یا پسر آشنایی یابند، باید از همان ابتدا به طور جداگانه با آنها رفتار شود. این مسأله در مورد دختران اهمیت بیشتری دارد؛ زیرا آنها زودتر از پسران به بلوغ می رسند. در تعالیم اسلامی به این نکته توجه کامل و توصیه شده است که از حدود ۶ سالگی با دختر و پسر به روشی جداگانه رفتار شود. در روایات اسلامی توصیه شده است که دختر بچّه شش ساله را پسر بچه یا مرد نامحرم نبوسد و در بغل نگیرد. همچنین زنهای نامحرم از بوسیدن پسر بچّه ای که سنش از هفت سال گذشته است، خودداری کنند. همینطور توصیه کرده اند که بستر کودکان در شش سالگی از هم جدا شود.
رعایت این اصول سبب می شود که دختران و پسران از همان آغاز به تدریج نقش مردانه و زنانه مناسب را پیدا کنند و برای بلوغ آمادگی کافی داشته باشند. به هر حال باید از دوران کودکی زمینه برای رشد ویژگیهای فطری دختر و پسر در خانواده فراهم آید و هر یک از این دو در مسیری که آفرینش با تدبیری حکیمانه پیش پای آنها نهاده است، سوق داده شوند..
در ارتباط با آموزش کودکان باید این نکته را مدّ نظر داشته باشیم که آیا ما هستیم که او را متدین و مومن می سازیم و یا خود اوست که می باید ایمان بیاورد و متدین شود؟ پاسخ دقیق می تواند روشنگر شیوه برخورد ما با فرزندان درتمامی زمینه ها از جمله برخورد با جنس مخالف باشد.
خانم فاطمه طباطبایی در باره نظر امام خمینی راجع به حجاب دختران چنین نقل می کند:
امام خمینی می فرمودند: تا تکلیف نشده حجاب لازم نیست، می تواند هر رنگی که می خواهد بپوشد. ولی وقتی تکلیف شد، دیگر نگویید عیب ندارد. این را به بچه تلقین کرده اید که راجع به مسایل دینی سخت نباشد، باید به بچه فهماند که بعد از سن تکلیف پسرعمو و پسرخاله نامحرم هستند و باید حجاب داشته باشد. این عیب ندارد.
سلیقه های مختلف پدر و مادر مسایل شرع را تغییر می دهد یا از اصل برمی گرداند و برای بچه کار را مشکل می کند. نباید مسایل شرع را برای بچه مشکل کرد. اسلام دین راحتی است. دین سختی نیست. از نظر قرآن کریم، نه تنها تکلیف، سخت و دشوار نیست، بلکه با عمل به آن و چشیدن لذت عبادت و اوامر خداوند شیرینی و حلاوت خاصی را نیز انسان احساس می کند که با هیچ کدام از لذایذ زودگذر دنیوی قابل مقایسه نیست.
خداوند حکیم بدون در نظر گرفتن نیازها و مصالح انسان به او تکلیف نمی کند. چیزی بر او حلال یا حرام نمی نماید اگر چیزی را بر او حلال کرد، سود وی را در نظر داشته و اگر چیزی را برایش حرام کرد، مصلحت او را مورد توجه قرار داده است. به طور کلی در اسلام حکمی بدون حکمت و تکلیفی بدون مصلحت وجود ندارد، مقررات الهی بدون استثناء بر مبنای نیازهای واقعی انسان وضع شده و زندگی خوب و توأم با سعادت و عاقبت نیک جز با انجام این مقررات میسر نیست، هر یک از این احکام، پاسخگو به نیازی از نیازهای انسان است.
نیتجه گیری:
۱- آشنایی و آموزش تدریجی مسایل دینی به دختران و پسران را از همان دوران کودکی شروع کنیم.
-۲قبل از سن تکلیف نباید با تکالیف سخت و طاقت فرسا احساس تنفر و انزجار در کودک ایجاد نماییم.
۳-موزشهای دینی و اخلاقی باید دارای انعطاف و متناسب با توانایی کودکان در سن قبل از تکلیف باشد.
-۴در آموزش مسایل دینی فقط حکم خدا را رعایت کنیم، نه برداشتهای نادرست خود یا آموزشهای نادرستی که برخی به نام دین به ما می دهند.
۴-در آمادگی و شیوه برخورد با جنس مخالف جوانان را چنان آموزش دهیم که خود را موجودی باارزش و بااراده بدانند و معتقد به کنترل درونی شوند و به گونه ای رشد یابند که همواره تقوی عامل باز دارنده آنها از خطا باشد و در واقع به مرحله خود کنترلی برسند.
۵-به جوانان تفهیم کنیم که رعایت حدود رفتاری با افراد محرم و نامحرم نه تنها نشانه عقب ماندگی خانواده نیست بلکه به عکس نشانگر بالا بودن سطح فرهنگ خانواده و نشانگر دقت و توجه خانواده به حدود رفتار اجتماعی و فرزندان و در نهایت سرنوشت نهایی فرزندان است.
۶-خداوند هیچ گاه تکلیف سختی را بر کسی تحمیل نمی کند و مقررات الهی بدون استثناء بر مبنای نیازهای واقعی انسان وضع شده است.
منابع:
١ـ راهنمای پدران و مادران، محمدعلی سادات
۲ ـ تربیت طبیعی درمقابل تربیت عاریه ای، عبدالعظیم کریمی
۳ ـ پا به پای آفتاب،. عاطفه اشراقی
گردآوری : سرهنگ جهانگیر کریمی – معاون اجتماعی فرماندهی انتظامی استان اصفهان