تصویب سند ملی صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گیلان، علی دارابی امروز_جمعه نهم آذر_ در آیین افتتاح خانههای صنایعدستی و خلاقیت و پلاککوبی کارگاههای انفرادی در روستای لیالستان لاهیجان، با بیان اینکه در دنیا حدود ۴۰۰ رشته و حرفه صنایع دستی شناسایی شده است، اظهار کرد: در کشور ما قریب به ۲۹۹ رشته صنایع دستی وجود دارد که بخش زیادی از آن در استان گیلان است.
وی با بیان اینکه صنایع دستی به مثابه اقتصاد مقاومتی در ایجاد اشتغال زود بازده بسیار حائز اهمیت است، افزود: با وجود اینکه بخش قابل توجهی از فعالان صنایعدستی آقایان هستند، اما بانوان به خصوص زنان سرپرست خانوار نقش موثری در این عرصه دارند.
معاون وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه ثبت ملی لیالستان به عنوان روستای بامبو بافی به مراحل پایانی خود رسیده است، اضافه کرد: مقدمات ثبت ملی لیالستان به عنوان روستای بامبو بافی در ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گیلان انجام شده به زودی خبر ثبت آن اعلام خواهد شد.
دارابی با بیان اینکه برای رونق بیشتر بامبو بافی به بامبوبافان این روستا از سوی داره کل میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی گیلان مبلغ ۵۰ میلیون تومان وام اختصاص داده میشود، خاطرنشان کرد: برای حمایت در جهت عرضه بهتر محصولات هنرمندان در شهر لاهیجان مکانی به عنوان بازارچه دائمی صنایع دستی تعیین کردهایم.
وی با بیان اینکه صنایع دستی «هویت بنیان» است، تصریح کرد: صنایع دستی جز آن دسته از «هنر صنعتی» است که هیچ تحریمی شامل آن نمیشود و از طرفی با زیست بوم جامعه همخوانی دارد و هنرمندان همزمان با ایجاد اشتغال میتوانند به تولید بپردازند و به زندگی خود نیز مشغول باشند.
معاون میراثفرهنگی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با بیان اینکه حمایت از صنایعدستی جز سیاستهای جدی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی است، با اشاره به سیوهفتمین نمایشگاه صنایع دستی در تهران گفت: این نمایشگاه فرصتی بود تا هنرمندان بتوانند محصولات دست ساخته خود را ارائه کنند که فروش خوبی هم داشتند.
دارابی از تصویب سند ملی صنایع دستی در شورای عالی انقلاب فرهنگی خبر داد و افزود: این مصوبه سند ملی صنایعدستی به رئیس جمهور ابلاغ شده و به زودی رونمایی میشود.
وی اظهار کرد: بر اساس درخواست وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی از دولت محترم قرار بر این شد که مصوبهای که دکتر عارف معاون اول رئیس جمهور ابلاغ کردند، مسئولان و مقامات برای دادن هدایا به مقامات خارجی از صنایع دستی استفاده کنند و این مصوبه بسیار خوبی است که در دولت چهاردهم اتفاق افتاده و میتواند سبب رونق هرچه بیشتر صنایع دستی شود.
منبع خبر : ایمنا