تقویت زیرساختهای فناوری لرستان؛ گامی به سوی اقتصاد دانشبنیان
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران از لرستان، امین طاهری گراوند، امروز _شنبه بیست و دوم دی _ در آیین تجلیل از فناوران، کارآفرینان، تلاشگران و شرکتهای خلاق برتر استان اظهار کرد: دانش مهمترین رکن توسعه است و همراستایی دانش و ثروت، شرط اساسی تحقق اقتصاد دانشبنیان به شمار میرود.
وی با اشاره به مفاد برنامه هفتم توسعه افزود: نوآوری مستمر در پارکهای علم و فناوری و شناسایی سریع نیازها و ارائه راهکارهای مؤثر، از پیشنیازهای اساسی برای تحقق اقتصاد دانشبنیان است.
رئیس پارک علم و فناوری لرستان به اقدامات این مجموعه اشاره کرد و گفت: پارک علم و فناوری با برگزاری رویدادهای فناوری، تورهای تخصصی، حضور در نمایشگاهها و رویداد تانا، در تلاش است تا فرهنگسازی در زمینه فناوری را توسعه دهد.
وی همچنین تکمیل ساختمان فناوری، راهاندازی کارخانه نوآوری، تأمین مالی پروژههای عمرانی، افزایش سرمایه صندوق پژوهش و فناوری استان، و آمادهسازی اراضی پارک برای واگذاری به واحدهای فناور و دانشبنیان را از دیگر اقدامات انجامشده عنوان کرد.
طاهری ظرفیت بند «ت» ماده ۱۱ قانون جهش تولید دانشبنیان را فرصتی مهم برای واحدهای صنعتی استان دانست و گفت: این واحدها میتوانند با تعیین محل مصرف مالیات خود برای توسعه زیرساختهای پارک علم و فناوری، علاوه بر مشارکت در توسعه فناوری استان، از این زیرساختها بهرهمند شوند.
حمایت از واحدهای تحقیق و توسعه صنایع استان
محمدحسین جناب، مدیرکل هماهنگی امور سرمایهگذاری و اشتغال لرستان، در این مراسم از امکان تأمین مالی واحدهای فناور استان از محل منابع قانونی خبر داد و گفت: ۸۳.۵ میلیارد تومان از محل تبصرههای ۲ و ۱۸ بودجه سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ برای این منظور در نظر گرفته شده است.
وی تأکید کرد: فناوران استان باید در راهاندازی واحدهای تحقیق و توسعه صنایع و حل مسائل کلان مانند تأمین آب و انرژی نقش فعالی ایفا کنند.
ایجاد دیتاسنتر و برج فناوری در لرستان
سمانه حسنپور، رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی لرستان، در ادامه این مراسم با اشاره به نقش پارک علم و فناوری در توسعه اکوسیستم نوآوری و فناوری استان گفت: این مجموعه متولی اصلی توسعه فناوری و نوآوری در استان است و بسترهای قانونی برنامه هفتم توسعه نیز از آن حمایت میکند.
وی با اشاره به توپوگرافی اراضی پارک علم و فناوری لرستان، افزود: این منطقه برای راهاندازی دیتاسنتر استان مناسب است. همچنین بودجه لازم برای احداث برج فناوری از محل منابع استانی تأمین شده و دو طبقه از این برج برای ایجاد دیتاسنتر با هدف توسعه اقتصاد دیجیتال در نظر گرفته شده است.
منبع خبر : ایمنا