تهیه فرمول چاشنی ایرانی مخصوص بیماران قلبی
به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، از بیمارستان قلب شهید رجایی، دکتر نسیم نادری به همراه دکتر پیمان کیهان ور ، سارا طیبی حسن پور و مریم آریافر موفق به تهیه فرمولاسیون جدیدی در زمینه تهیه چاشنی خوراکی مخصوص بیماران قلبی شدند.
نسیم نادری معاون پژوهشکده قلب و عروق در این درباره گفت:ازسال ۱۳۹۳ به این فکر افتادیم که یک چاشنی خاص برای بیماران قلبی که از خوردن نمک معذور هستند تهیه کنیم که حس طعم غذای خوب ، بدون نمک را ایجادکند.
وی اضافه کرد: هنگامی که نمک به غذای خود نمی زنیم در واقع طعم غذا را به خوبی احساس نمی کنیم؛ به خصوص بیماران نارسایی قلبی که نباید نمک مصرف کنند کیفیت زندگیشان پائین آمده و نمی توانند ازغذا لذت ببرند.
نادری ادامه داد:برآن شدیم چاشنی تهیه کنیم که سدیم یا نداشته باشد یا حداقل سدیم را داشته باشد که در مزه دار کردن غذای این بیماران مفید واقع شود.
وی بیان کرد:با مشورت های گرفته شده از یک شرکت صنایع غذایی مطالعات تحقیقاتی خود را در قدم اول با تحقیق بر روی گیاهان و سبزیجات که منعی برای بیماران قلبی نداشته و تداخل با داروهایی مانند وارفارین ندارد شروع کردیم.
فلوشیب نارسایی و پیوند قلب افزود:حدود چهارماه به طول انجامید تا بتوانیم ازترکیب سبزیجات به چاشنی مناسب برای بیماران قلبی دست یابیم که جایگزین نمک در غذاهای آنها شود.
وی افزود: توانستیم فرمول چهار نوع چاشنی خورشت، ماست و خیار، سالاد و چاشنی کباب تهیه کنیم. مزه غذا ها با استفاده ازاین نوع چاشنی ها درصورتی که نمک استفاده نشود عوض نمی شود.
نادری با اشاره به اینکه مدت یک سال برای ثبت این فرمولاسیون طول کشیده است، تاکید کرد برای ثبت این فرمول، آزمایش های مختلفی از نظر میکروبی و شیمیایی توسط یک شرکت صنایع غذایی انجام و چندین غذا با این نوع چاشنی ها به منظور تست مزه طبخ شد.
این عضو هیأت علمی بیمارستان قلب شهید رجایی یاد آور شد که هر انسان سالمی در جهت پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی می تواند از این چاشنی استفاده کند.