تولید ۶۲ درصد توتفرنگی کشور در کردستان

زاهد حاجیمیرزایی در گفتگویی در کردستان با بیان اینکه ۴۵۰۰ هکتار سطح زیر کشت توت فرنگی در استان کردستان است، اظهار کرد: سال جاری پیشبینی ما تولید ۷۵ هزار تُن توت فرنگی بود، اما به دلیل سرمای بهاره و از بین رفتن حدود ۳۵۰۰ تُن توت فرنگی استان، انتظار داریم حداقل ۷۰ هزار تُن توت فرنگی در استان کردستان تولید شود.
وی افزود: در حال حاضر ۱۳ هزار خانوار و حدود ۱۷ هزار بهرهبردار در استان کردستان مشغول به کشت توت فرنگی هستند که شهرستان سنندج با ۶۲ درصد، مریوان با ۲۴ درصد و کامیاران با ۱۲ درصد در ردههای اول تا سوم بیشترین میزان تولید توت فرنگی در استان کردستان قرار دارند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: ۶۲ درصد توت فرنگی کشور در استان کردستان تولید میشود و رتبه نخست کشور را در بحث تولید و سطح زیر کشت داریم.
حاجیمیرزایی ادامه داد: حدود ۹ تا ۱۱ رقم توتفرنگی در استان کردستان کشت میشود که ۸۰ درصد آن مربوط به گونه پاروس بوده و باقیمانده شامل گونههای کوئین الیزا. مونتری، سابرینا، البیون، سان آندریاس، سلوا و رقم محلی کردستان است.
وی در مورد دلیل کاهش تولید رقم بومی محلی کردستان عنوان کرد: از دلایل اصلی کاهش تولید رقم محلی کردستان، ماندگاری پایین و تولید در هکتار کمتر نسبت به سایر گونهها بوده است که طی سالهای اخیر کشاورزان استان به گونههای جایگزین که ماندگاری بیشتری دارند، روی آوردهاند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان خاطرنشان کرد: برنامه تحولی توت فرنگی را در دست اقدام داریم که در این راستا تلاش خواهیم کرد گونههایی در استان کردستان جایگزین گونههای فعلی شود که طعم، عطر و مزه آنها همچون رقم محلی، اما ماندگاری بیشتری داشته باشد.
منبع خبر : ایمنا