اخبار استان ها

تکمیل ابربیمارستان قزوین در انتظار جذب اعتبار

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از قزوین، با توجه به آخرین آمارها سرانه تخت بیمارستانی در استان قزوین ۱.۶ تخت به ازای هر ۱۰۰۰ نفر جمعیت این استان و سرانه تخت بیمارستانی در این استان از استاندارد کشوری حدود ۲۰ درصد کمتر است.

در پاسخ به همین کمبود طرح احداث بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی شهید رئیسی شهر قزوین در سال ۱۳۹۵ کلید خورد، با این حال احداث این بیمارستان تا پایان دولت دوازدهم بیشتر از ۱۰ درصد پیشرفت فیزیکی نداشت و با روی کار آمدن دولت سیزدهم و بعد از سفر شهید رئیسی رئیس‌جمهور وقت به استان قزوین در بهار ۱۴۰۱ حدود ۱,۰۰۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل فاز نخست این بیمارستان تخصیص داشت که منجر به احیای این پروژه شد.

اجرای این پروژه با توجه به نیاز مبرم مردم قزوین به زیرساخت‌های بیمارستانی باید در صدر برنامه‌های عمرانی دولت چهاردهم در استان قزوین قرار گیرد.

بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی یک ابربیمارستان است

عباس طالبیان، معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین با بیان اینکه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی مرکزی آموزشی درمانی است که ساخت آن از سال ۱۳۹۵ در دستور کار قرار گرفته است به خبرنگار سرمایه گستران اظهار می‌کند: این بیمارستان با توجه به وسعت آن در رده ابربیمارستان‌ها قرار می‌گیرد و این سایت حدود هشت هکتار وسعت دارد و در تقاطع بلوار معلم و بلوار رزمندگان قزوین واقع شده است.

وی اضافه می‌کند: زیربنای این ابربیمارستان ۵۸ هزار و ۹۰۴ مترمربع است و قرار است در هفت طبقه احداث شود؛ بنابراین تعداد کل تخت‌های این بیمارستان بیش از ۷۰۰ تخت است که شامل ۱۱۵ تخت در بخش مراقبت‌های ویژه و بیش از ۶۰۰ تخت در بخش مراقبت‌های سطح میانی و سایر بخش‌ها می‌شود.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین ادامه می‌دهد: این بیمارستان علاوه بر بخش مراقبت‌های ویژه سایر زیربخش‌ها از جمله پست‌آنژیوگرافی، اورژانس، روان‌پزشکی، بخش نوزادان سالم و بخش‌های بستری تخصصی، ۱۴ اتاق عمل عمومی، ۳۰ اتاق زایمان طبیعی و تعدادی تخت دیالیز است که می‌تواند سرانه تخت بیمارستانی و کیفیت درمان در استان قزوین را به صورت کلی متحول کند.

تکمیل ابربیمارستان قزوین در انتظار جذب اعتبار

نیاز ۲ تا ۳ هزار میلیارد تومانی برای تکمیل پروژه

طالبیان میزان پیشرفت فیزیکی اجرای طرح ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی را ۳۰ تا ۳۵ درصد می‌داند و تاکید می‌کند: با این حال برای تکمیل همه فازهای این پروژه بزرگ درمانی استان قزوین به دو تا ۳ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم و اعتبارات تخصیص یافته به این پروژه نیز باید در زمان مناسب تزریق و روند اجرای طرح تسریع شود.

وی تصریح می‌کند: با سفر رئیس‌جمهور سابق شهید آیت‌الله رئیسی به استان قزوین و با وجود اینکه اولویت تخصیص اعتبار به طرح‌های عمرانی با حداقل ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی بود، با تلاش مسئولان استان قزوین این پروژه نیز ردیف اعتباری ۱۰۰۰ هزار میلیارد تومانی گرفت و روند ساخت این بیمارستان از حالت توقف به حالت فعال درآمد که امیدواریم روند تخصیص اعتبارات به این طرح در دولت چهاردهم بهبود پیدا کند.

معاون توسعه مدیریت و منابع دانشگاه علوم پزشکی استان قزوین خاطرنشان می‌کند: فاز نخست این پروژه که اعتبار برای تکمیل آن تخصیص یافته شامل ۳۵۰ تخت بیمارستانی است که امیدواریم با سرعت آماده بهره‌برداری شود، ساخت اسکلت ساختمانی بیمارستانی به اتمام رسیده است و امیدواریم بتوانیم فاز نخست را در زمان مناسبی آماده بهره‌برداری کنیم.

نیاز قزوین به توسعه زیرساخت‌های بیمارستانی

فرنوش مرادی، پزشک قزوینی با اشاره به اهمیت اجرای ابرپروژه بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در قزوین می‌گوید: با توجه به اینکه قزوین جزو استان‌های نوپدید کشور محسوب می‌شود، به همین دلیل زیرساخت‌های بیمارستانی در استان قزوین در مقایسه با سایر استان‌ها پیشرفت چندانی نداشته است.

وی اضافه می‌کند: یکی از مشکلات استان قزوین طی سال‌های اخیر کمبود تخت‌های بیمارستانی در استان قزوین بوده است که این موضوع با توجه به رشد جمعیتی و مهاجرپذیر بودن این استان روز به روز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند و به همین خاطر لازم است که مدیران برای تسریع در ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و سایر طرح‌های بیمارستانی فکر جدی کنند.

این پزشک قزوینی ادامه می‌دهد: یکی از مشکلات مهم قزوین داشتن بیمارستان‌هایی با ساختمان‌های کهنه و فرسوده است که نمونه آن بیمارستان بوعلی سینا است و به همین خاطر ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی قزوین می‌تواند جان تازه‌ای به طرح‌های بیمارستانی استان قزوین ببخشد.

مرادی عنوان می‌کند: در حال حاضر به دلیل کمبود بیمارستان‌های دولتی مجهز در استان قزوین بسیاری از مراجعات درمانی به بیمارستان‌های خصوصی قزوین صورت می‌گیرد، البته در این میان بیمارستان دولتی ولایت که در قالب مصوبات سفر مقام معظم رهبری احداث شده است، تنها بیمارستان دولتی مجهز استان قزوین به حساب می‌آید.

تکمیل ابربیمارستان قزوین در انتظار جذب اعتبار

پیگیری تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی از رئیس‌جمهور

فاطمه محمدبیگی، نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه شاهد تحول در اجرای طرح ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی در دولت سیزدهم بودیم، می‌گوید: در دیداری که چند روز قبل به همراه سایر اعضای مجمع نمایندگان استان قزوین با دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور داشتیم، تکمیل هرچه سریع‌تر بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی و سایر طرح‌های درمانی را از رئیس‌جمهور خواستار شدیم.

وی اضافه می‌کند: تکمیل بیمارستان شهیدرجایی، ساخت طرح الحاقی بیمارستان شهدای آبیک و لزوم ساخت بیمارستان در شهرستان البرز از دیگر طرح‌های بیمارستانی مهمی بود که در دیدار با رئیس‌جمهور بر اهمیت اجرا و تکمیل آن‌ها تاکید کردیم، البته اولویت مهم تکمیل بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی است که با قدرت ساخت آن را پیگیری می‌کنیم.

نایب‌رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس خاطرنشان می‌کند: از سال ۹۹ تا به امروز، چندین طرح بیمارستانی با ظرفیت مجموع ۱۲۰۰ تخت در استان در حال ساخت است که با تکمیل طرح‌های یاد شده سرانه تخت‌های دولتی استان دو برابر می‌شود.‌

به گزارش سرمایه گستران، با توجه به سرانه پایین تخت‌های بیمارستانی استان قزوین به نظر می‌رسد تلاش‌های آغاز شده در دولت‌های گذشته برای ساخت بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی باید با جدیت بیشتری پیگیری شود.

می‌توان از ظرفیت خیران سرمایه‌گذاران بخش خصوصی برای تکمیل سریع‌تر این بیمارستان بهره گرفت، با این حال توقع مردم قزوین که با کمبود بیمارستان دست و پنجه نرم می‌کنند، از دولت چهاردهم این است که روند احداث بیمارستان ۷۰۰ تختخوابی با تأخیر در اجرا مواجه نشود و روند تزریق اعتبارات به این پروژه به صورت منظم صورت گیرد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا