اخبار استان ها

تکمیل طرح انتقال آب از طالقان به قزوین ۱۲ همت اعتبار نیاز دارد

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از قزوین، منصور ستوده ظهر امروز _سه‌شنبه سی‌ام اردیبهشت_ در نشست خبری مدیران صنعت آب و برق استان قزوین درباره احداث خط دوم انتقال آب از سد طالقان به تهران اظهار کرد: با توجه به فرسوده شدن خط انتقال آب طالقان به تهران، این خط انتقال یک خط انتقال جدید است و قرار نیست حقابه استان قزوین به تهران داده شود.

وی اضافه کرد: حقابه استان قزوین از آب سد طالقان شامل ۱۵۰ میلیون متر مکعب آب کشاورزی، ۶۰ میلیون متر مکعب آب شرب و ۲۰ میلیون متر مکعب آب برای تغذیه مصنوعی دشت قزوین است و در سال جاری هم ۶۰ میلیون متر مکعب حقابه کشت بهاره برای دشت قزوین تخصیص یافته است.

رشد ۴۰ درصدی بودجه طرح‌های آب‌رسانی

مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای استان قزوین با بیان اینکه دغدغه‌های مردم درباره حقابه استان قزوین از سد طالقان در سطح ملی پیگیری می‌شود، گفت: با این حال تأمین آب شرب همواره نسبت به تأمین آب کشاورزی اولویت دارد.

ستوده با اشاره به افزایش قابل توجه بودجه طرح‌های آب‌رسانی استان افزود: اعتبارات اجرای طرح‌های انتقال آب در استان از ۸۰۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۱,۱۴۰ میلیارد تومان در سال جاری رسیده و ۴۰ درصد افزایش یافته است.

وی ادامه داد: تکمیل اجرای طرح انتقال آب از سد طالقان به قزوین به ۱۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد و سال گذشته توانستیم با تخصیص ۲۱۶ میلیارد تومان اعتبار ۵ کیلومتر لوله‌های خط انتقال آب طالقان را تولید کنیم. با این حال کل طول خط انتقال آب طالقان به ۱۴ شهر و ۱۹۴ روستای قزوین ۳۲۰ کیلومتر است.

مصرف ۸۷ درصد آب قزوین در بخش کشاورزی

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان قزوین با بیان اینکه معدل بارش در استان قزوین ۳۰۷ تا ۳۱۷ میلی‌متر است، گفت: طی ۵ سال گذشته هیچ‌گاه میزان بارش سالیانه در استان قزوین به این عدد نرسیده و در این ۵ سال به صورت مداوم در شرایط خشک‌سالی قرار داشتیم.

ستوده میزان مصرف سالیانه آب در کل استان قزوین را ۲ میلیارد مترمکعب عنوان و اضافه کرد: ۸۷ درصد آب استان قزوین در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و تنها ۵ درصد آب در بخش صنعت به مصرف می‌رسد. در ضمن ۸ درصد مصرف ما هم مربوط به بخش آب شرب است.

وی ادامه داد: امسال ۲۶۰ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل سد بالاخانلو اختصاص داده شد و همچنین بنا داریم خط آبرسانی از بالاخانلو را در سه فاز احداث کنیم که فاز نخست آن به طول ۲۵ کیلومتر (از محل سد تا شهر سگزآباد) ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

دبیر شورای حفاظت از منابع آبی استان قزوین همچنین از احیای ۲.۶ میلیون متر مکعب حقابه شاهرود خبر داد و گفت: با وجود اینکه پیش‌تر ۲۵ میلیون متر مکعب تخصیص سالیانه آب از شاهرود داشتیم، اما بخشی از این حقابه مغفول مانده بود که با پیگیری این باقی‌مانده حقابه به استان قزوین اختصاص یافت.

ستوده با اشاره به بهره‌برداری سد نهب اضافه کرد: هفت کیلومتر از کانال آب‌رسانی این سد مخزنی به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر ۲۲ میلیون متر مکعب آب برای آبیاری زمین‌های کشاورزی پایین‌دست سد نهب رهاسازی شده است.

وی ادامه داد: با پیگیری‌های صورت‌گرفته مطالعات ساخت سد بورمانک تکمیل و روند اجرای این طرح احیا شده است، در ضمن سال جاری برای نخستین‌بار ۶۰۰ هزار متر مکعب در الموت برای استفاده صنایع کوچک تخصیص داده شد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا