ثبتنام ۱۳۰۰ زائر کردستانی اربعین در سامانه سماح

کاوه شیرزادی در گفتگویی در کردستان اظهار کرد: ثبتنام زائران اربعین حسینی از ساعت ۹:۰۰ روز بیستوهفتم تیر در سامانه سماح به نشانی samah.haj.ir آغاز شده و تاکنون فرایند ثبتنام بدون مشکل ادامه داشته است.
وی افزود: بر اساس آماری که تا ساعت ۱۲ ظهر روز بیستوهشتم تیر از سامانه سماح دریافت شده است، در استان کردستان ۱۳۰۰ نفر ثبتنام داشتهاند که حدود یک درصد مجموع ثبتنامیهای کشور را شامل میشود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان گفت: انتظار میرود با نزدیکتر شدن به ایام اربعین حسینی و آغاز فعالیت اربعین از سیزدهم مرداد، آمار ثبتنامیهای استان کردستان برای خروج از مرز باشماق افزایش پیدا کند.
شیرزادی ادامه داد: سازمان حج و زیارت با توجه به کمیتههایی که در ستاد مرکزی اربعین تشکیل شده، مسئولیت کمیته ثبتنام و اعزام زائران اربعین را برعهده دارد که علاوه بر ثبتنام، مدیریتهای حج و زیارت استانها نیز وظیفه راهنمایی زائران و امور گمشدگان را عهدهدار هستند.
وی خاطرنشان کرد: سامانه سماح مخفف ساماندهی مدیریت اربعین حسینی است و زائر در این سامانه، باید آیتمهایی از جمله مرز ورود و خروج، تاریخ رفت و برگشت و سایر اطلاعات مورد نیاز را مشخص کند تا آمار دقیق خروج و بازگشت زائران برای مدیریت استانها مشخص باشد.
انتخاب پوشش بیمه در سامانه سماح الزامی است
مدیرکل حج و زیارت کردستان تصریح کرد: هر فردی که اعزام به خارج از کشور را دارد باید تحت پوشش بیمهای قرار بگیرد که سال جاری قرارداد بیمه بهصورت مرکزی با بیمه معلم بسته شده است و زائران باید هزینه ۱۴۰ هزار تومانی را پرداخت کنند.
شیرزادی اضافه کرد: این بیمه شامل غرامت فوت، نقص عضو و هزینههای پزشکی در کشور عراق خواهد بود و حتی از لحظه خروج فرد از منزل تا زمان بازگشت به منزل تحت پوشش بیمه هستند که انتخاب پوشش بیمه در سامانه الزامی است.
وی افزود: اگر زائران در سامانه سماح ثبتنام نکنند، فاقد پوشش بیمهای خواهند بود و خروج آنها به کشور دیگر با مسئولیت شخصی خواهد بود.
مدیرکل حج و زیارت کردستان درباره بازه ثبتنام گفت: ثبتنام در سامانه سماح از بیستوهفتم تیر آغاز شده است و تا قبل از خروج زائران از مرز ادامه خواهد داشت.
فعالیت ۲۹ دفتر زیارتی در کردستان
شیرزادی ادامه داد: در حال حاضر در استان کردستان ۲۹ دفتر زیارتی فعال داریم و زائران میتوانند با مراجعه به دفاتر زیارتی در شهرستانها ثبتنام کنند که هزینه ثبتنام نیز بر اساس دستورالعمل ستاد اربعین دریافت میشود.
وی تأکید کرد: مردم از پرداخت وجه به افراد یا مراکز غیرمجاز خودداری کنند و همه پرداختیها باید از طریق سامانه سماح و به صورت آنلاین انجام شود و دفاتر زیارتی تنها هزینه ثبتنام را دریافت میکنند و همچنین زائران میتوانند به صورت شخصی از طریق گوشیهای همراه خود نیز ثبتنام را انجام دهند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان خاطرنشان کرد: سال گذشته در کردستان برای اربعین نزدیک به ۶۰ هزار نفر در سامانه سماح ثبتنام کرده بودند، هرچند افراد زیادی هم بدون ثبتنام از مرز خارج شدند که آمار کلی خروجی استان کردستان طبق اعلام استانداری و دستگاههای مرتبط، بالغ بر ۱۳۰ هزار نفر بود.
شیرزادی تصریح کرد: امسال استقبال نسبت به سال گذشته بهتر بوده و هر سال خدمات رفاهی، پذیرایی، اسکان و امنیت بهتری به زائران ارائه شده و مرز باشماق مریوان نیز از نظر امنیتی بسیار مطمئن است.
مزیتهای مرز باشماق نسبت به سایر مرزها
وی اضافه کرد: مسافت تهران تا مرز باشماق نسبت به سایر مرزها کمتر است و زائران میتوانند با وسیله نقلیه عمومی یا شخصی بدون مشکل تا مرز برسند و هم در مرز باشماق و هم آن طرف مرز نیز موکبهای پذیرایی در سلیمانیه و نجف و کربلا خدمات خوبی ارائه میدهند.
مدیرکل حج و زیارت کردستان عنوان کرد: جادههای آن سوی مرز نیز از وضعیت زیرساختی بسیار مطلوبی برخوردار است و همچنین از نظر امنیتی نیز تاکنون هیچ مشکلی گزارش نشده و منطقه طبیعت زیبایی دارد که تجربه خوبی برای زائران خواهد بود.
شیرزادی خاطرنشان کرد: در مسیر بازگشت هم تدابیر لازم اندیشیده شده و انشاءالله مشکلی به وجود نخواهد آمد.
وی تاکید کرد: سال گذشته ۸۰ نفر از کارگزاران اهل سنت استان کردستان در مرز باشماق به زائران خدمت کردند و سال جاری نیز ۷۷ نفر ثبتنام کردهاند که با شیفتبندی، خدمترسانی به زائران انجام خواهد شد.
منبع خبر : ایمنا