ثبت بیش از ۷۶۰۰ مأموریت اورژانسی در قالب طرح سلامت نوروزی لرستان

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از لرستان، جلالالدین امیری امروز _چهارشنبه بیستم فروردین_ در نشست خبری با اصحاب رسانه، با ارائه گزارشی از عملکرد حوزه بهداشت و درمان استان در ایام نوروز، اظهار کرد: طرح سلامت نوروزی امسال، با پوشش گسترده خدمات در حوزههای اورژانس پیشبیمارستانی و بیمارستانی، بهداشت محیط، انتقال خون و کنترل بیماریهای واگیر، با موفقیت اجرا شد.
وی افزود: در این مدت، ۷ هزار و ۲۹۲ بیمار و مصدوم توسط اورژانس پیشبیمارستانی پوشش داده شدند و تعداد کل تماسهای دریافتی با مرکز فوریتهای پزشکی ۱۱۵، بالغ بر ۳۶ هزار و ۶۰۰ مورد بود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: از این میان، ۵۹۸۲ تماس منجر به اعزام آمبولانس، ۹۸۲ مورد مشاورهای، ۶ هزار و ۱۴۱ تماس مزاحمتی و ۲۳ هزار و ۴۹۵ تماس در دسته سایر طبقهبندی شده است.
به گفته امیری، در بخش حوادث قلبی و مغزی، ۲۹ بیمار سکته مغزی (۱۰ مرد و ۱۹ زن) و ۲۴ بیمار سکته قلبی (۱۴ مرد و ۱۰ زن) به مراکز درمانی منتقل شدند. همچنین، آمبولانس هوایی دانشگاه در ایام نوروز ۴۶ مأموریت انجام داد که منجر به انتقال ۱۹ مصدوم شد و در ۲۰ مورد نیز در حالت آمادهباش قرار داشت.
وی ادامه داد: اتوبوسآمبولانس دانشگاه در این مدت ۱۸ مصدوم را جابهجا کرد و تیمهای موتورلانس نیز در ۴۸ مأموریت شرکت داشتند که ۴۲ مورد به آمبولانس تحویل داده شد و ۶ مأموریت نیز لغو شد. از مجموع یک هزار و ۳۸ مأموریت ترافیکی، یک هزار و ۵۳۰ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند، ۲۲ نفر در محل درمان و ۲۰ نفر نیز در صحنه فوت کردند.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان خاطرنشان کرد: مأموریتهای غیر ترافیکی نیز ۶ هزار و ۶۲۴ مورد بود که منجر به اعزام چهار هزار و ۷۱ بیمار، درمان ۸۶۳ نفر در محل، و ثبت ۸۲ فوتی شد.
امیری از فعالیت ایستگاههای سلامت در این ایام نیز خبر داد و گفت: این ایستگاهها میزبان ۱۶۵ مراجعهکننده بودند که در مجموع، ۱۳ مورد درمان ترافیکی در محل، ۳ اعزام ترافیکی، ۱۲۷ مورد درمان غیر ترافیکی در محل و ۲۲ اعزام غیر ترافیکی انجام شد.
وی درباره حوادث خاص گفت: ۱۳ مورد مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن گزارش شد که خوشبختانه فوتی نداشت و بیشترین آمار در شهرستان بروجرد ثبت شده است. همچنین، ۷ مورد غرقشدگی با تلفات جانی به ثبت رسید که بیشترین آنها در بروجرد و مناطق گردشگری الیگودرز و بیشه رخ داد.
وی افزود: مجموع احیای قلبی موفق ثبتشده در طرح سلامت نوروزی ۲۴۳ مورد بوده که ۲۲ مورد آن توسط تیمهای پیشبیمارستانی و ۲۲۱ مورد توسط اورژانسهای بیمارستانی انجام شده است.
امیری با اشاره به عملکرد اورژانسهای بیمارستانی در این ایام گفت: ۸۶ هزار و ۸۷۹ نفر به این مراکز مراجعه کردند که ۷۵ هزار و ۱۳۸ نفر به صورت سرپایی و ۱۱ هزار و ۷۴۱ نفر بستری شدند. همچنین، ۲۳۷ مورد CPR و ۲۱۲۵ عمل جراحی و انتقال ۲۷۹ بیمار به مراکز تخصصی و فوقتخصصی انجام شد.
به گفته وی، عمدهترین دلایل مراجعه شامل ضربه و تروما، مشکلات تنفسی، گوارشی، سکته مغزی و ناراحتیهای قلبی بوده است.
امیری در ادامه به اقدامات انجامشده در حوزه انتقال خون اشاره کرد و گفت: طی این ایام، ۲۳۵ واحد خون اهدا، ۱۲۹ واحد ارسال و ۶۲۱ واحد موجودی ثبت شد.
وی افزود: کارشناسان بهداشت محیط نیز در قالب طرح نوروزی، ۲۵ هزار و ۶۴۰ مورد بازرسی انجام دادند که شامل ۱۸ هزار و ۶۴۷ مورد از مراکز تهیه و توزیع غذا، ۶ هزار و ۴۴۰ مورد از اماکن عمومی و ۵۵۳ مورد از اماکن بینراهی بوده است.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: در این بازه، بیش از ۲۹ هزار مورد سنجش عوامل محیطی صورت گرفت و بیش از ۲۷ هزار کیلوگرم مواد غذایی فاسد کشف و معدوم شد.
امیری اضافه کرد: در نتیجه این بازرسیها، هزار و ۲۶ مورد به مراجع قضائی معرفی و ۶۷ مرکز متخلف نیز پلمب شدند.
وی همچنین به عملکرد مرکز مدیریت بیماریهای واگیر اشاره کرد و گفت: در این ایام، ۵۸ مورد غربالگری بیماری، تستهای مختلف ازجمله سرخک، مالاریا، التور، کرونا و آنفلوآنزا انجام شد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: ۴۲۸ مورد حیوانگزیدگی ثبت شده و برای ۱۱۲۶ نفر واکسن هاری تزریق شده است. همچنین سه مورد طغیان بیماریهای واگیر نیز شناسایی و مهار شد.
پرداخت بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان از مطالبات کادر درمان در لرستان
امیری همچنین از جذب و پرداخت بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان اعتبار برای تسویه بخشی از مطالبات پرسنل حوزه سلامت در لرستان خبر داد و اظهار کرد: این پرداختها که تقریباً معادل سه ماه از مطالبات معوقه کارکنان بود، شامل تمامی ردههای شغلی دانشگاه علوم پزشکی استان شد.
وی با بیان اینکه این منابع مالی با پیگیری مستمر از وزارت بهداشت و همکاری بیمه سلامت و تأمین اجتماعی جذب شده، افزود: بخش عمده این پرداختها در روزهای پایانی اسفند و نخستین روزهای فروردین انجام شد.
به گفته امیری، در ردههایی که تأخیر بیشتری در پرداختها وجود داشت، همچون پزشکان و پرستاران، تا سه ماه از مطالبات پرداخت شده و در سایر ردهها نیز پرداختها به میزان یک ماه انجام شده است.
وی در ادامه به وضعیت حوزه دارویی استان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر بیش از ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبار دارویی در اختیار داریم که برای تأمین پایدار اقلام مورد نیاز و جلوگیری از بروز هرگونه کمبود دارویی، بهطور هدفمند مدیریت خواهد شد.
امیری خاطرنشان کرد: پرداخت به پیمانکاران و سایر طرفهای مالی نیز در دستور کار قرار دارد تا چرخه اقتصادی دانشگاه دچار اختلال نشود و در آیندهای نزدیک شاهد بهبود تراز مالی در این مجموعه باشیم.
منبع خبر : ایمنا