اخبار استان ها

جاسوسی واتساپ

به گزارش گزارشکر تابناک از اصفهان، همکاری با شرکت‌های جاسوسی اسرائیلی بدافزار Pegasus ساخت NSO Group با استفاده از ضعف‌های واتساپ، بدون نیاز به کلیک، به گوشی کاربران نفوذ می‌کند و دسترسی کامل به اطلاعات، دوربین و میکروفون را فراهم می‌سازد. این حملات علیه روزنامه‌نگاران و فعالان در بیش از ۲۰ کشور گزارش شده است. در سال ۲۰۲۵ نیز حمله مشابهی توسط شرکت اسرائیلی “پاراگون” خنثی شد.

انتقال اطلاعات به متا 

پس از خرید واتساپ توسط متا، اطلاعاتی چون شماره تلفن، موقعیت مکانی و فهرست مخاطبین کاربران با این شرکت به‌اشتراک گذاشته می‌شود. در ۲۰۲۱، امکان مخالفت با این سیاست حذف شد. این داده‌ها گاه برای تحلیل‌ ارتباطات توسط نهادهای امنیتی، از جمله در سیستم شناسایی اهداف در غزه، مورد استفاده قرار گرفته‌اند.

هشدارها درباره نظارت دولتی

پاول دوروف، مدیر تلگرام، واتساپ را «ابزار نظارتی ۱۳ ساله» خوانده است. همچنین رئیس سابق پلیس فتا در ایران اذعان کرده بود که پیام‌های این اپلیکیشن «قابل کنترل» هستند.

اگرچه واتساپ همچنان بر امنیت خود تأکید دارد، اما شواهد فنی، حقوقی و سیاسی نشان می‌دهد این پلتفرم می‌تواند به ابزاری برای نفوذ و رصد سازمانی تبدیل شود. بنابراین، برای حفظ امنیت ملی و صیانت از حریم شخصی و اطلاعاتی کاربران، بهتر است استفاده از این پیام‌رسان به‌طور جدی محدود یا کنار گذاشته شود — چراکه حفاظت از داده‌های فردی، بخشی جدایی‌ناپذیر از حفاظت از حریم کشور است.

اگرچه واتساپ همچنان بر امنیت خود تأکید دارد، اما شواهد فنی، حقوقی و سیاسی نشان می‌دهد این پلتفرم می‌تواند به ابزاری برای نفوذ و رصد سازمانی تبدیل شود. بنابراین، برای حفظ امنیت ملی و صیانت از حریم شخصی و اطلاعاتی کاربران، بهتر است استفاده از این پیام‌رسان به‌طور جدی محدود یا کنار گذاشته شود زیرا حفاظت از داده‌های فردی، بخشی جدایی‌ناپذیر از حفاظت از حریم کشور است.

/ص/

منبع خبر : تابناک

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا