اخبار استان ها

جامعه دانشگاهی و نخبگان در جهت حل مشکلات گیلان نقش‌آفرین باشند

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گیلان، هادی حق‌شناس، عصر امروز_شنبه سیزدهم بهمن_ در نشست هم‌اندیشی با استادان و نخبگان دانشگاه‌های گیلان با با محوریت حکمرانی استان و نقش دانشگاه‌ها در تالار حکمت دانشگاه گیلان برگزار شد، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای انقلاب، با ابراز خرسندی از حضور در جمع نخبگان گیلان اظهار کرد: تا نیمه اول قرن بیستم، قدرت کشورها داشتن سرزمین پهناور بود، اما امروزه مبنای قدرت کشورها، بهره‌گیری از فناوری‌های نو و هوش مصنوعی است و این مفهوم مغایر با توسعه عمرانی و زیرساختی یک جامعه نیست.

وی با تاکید بر نقش محوری دانشگاه‌ها در حل مسائل استان افزود: امروز ما با انبوهی از مسائل در گیلان مواجه هستیم و حل این مسائل باید مطالبه جدی تمامی افراد جامعه به‌ویژه نخبگان دانشگاهی باشد.

استاندار گیلان با اشاره به مسائل و مشکلات زیست محیطی استان، حل مشکلات را نیازمند همت مردم و دولت دانست و خاطرنشان کرد: گیلان ارزشمندترین دارایی ایران است و اگر به مشکلات زیست محیطی این استان رسیدگی نشود تمام ایران متأثر از آن، دچار مشکلاتی عدیده همچون نبود هوای پاک، واردات برنج، چای و سایر محصولات کشاورزی می‌شود.

حق‌شناس با اشاره به تبعات زیست محیطی و بهداشتی در گیلان و هشدار برای حل سریع این مشکلات، تصریح کرد: نباید مشکلات را پنهان کنیم و باید مشکلات مطرح و برای آن در پی راه‌حل باشیم.

وی نقش دانشگاه‌ها و جامعه نخبگان استان را در جهت حل مشکلات استان ضروری دانست و از دانشگاهیان برای حل مسائل یاری خواست.

محمد دوستار، رئیس دانشگاه گیلان نیز در این نشست، ضمن تبریک اعیاد شعبانیه، با بیان اینکه دهه فجر یادآور فداکاری‌ها و ایثارگری‌های ملت ایران و فرصتی برای تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: در ادبیات سیاسی گفتمانی وجود دارد که کشورها را به ۲ دسته مرکزی و پیرامونی تقسیم می‌کند و کشورهای مرکزی معادلات جهان را رقم می‌زنند ولی کشورهای پیرامونی دنباله‌رو سایرین هستند.

وی افزود: دستاورد بزرگ انقلاب اسلامی ایران به رهبری حضرت امام خمینی (ره) برگرفته از مکتب اسلام با همراهی مردم با شعار استقلال، آزادی جمهوری اسلامی این بود.

رئیس دانشگاه گیلان خاطرنشان کرد: امروز کشور ما در جهان حرفی برای گفتن دارد و در سایه توانمندی جوانان در دانشگاه‌ها و مراکز علمی و پژوهشی، توانستیم دانایی فردی بسیاری به‌دست آوریم و گواه آن رتبه علمی ایران در عرصه بین‌المللی است.

دوستار با بیان اینکه دانایی فردی باید در زندگی روزمره و اقتصاد مردم نمود داشته باشد، تصریح کرد: لازمه اثرگذاری دانایی فردی در زندگی اجتماعی مردم، شکل‌گیری ساختاری است که عمدتاً حکمرانان آن را ایجاد می‌کنند و برگزاری چنین نشست‌هایی، گامی مؤثر در جهت زمینه‌سازی برای شکل‌گیری ساختارها است.

وی ضمن تقدیر از استادان و نخبگان دانشگاه‌های استان، نظرها و ایده‌های آنان را برای حل مسائل استان اثرگذار دانست.

به گزارش سرمایه گستران، در این نشست، استادان دانشگاه‌های گیلان، به بیان نظرها و ایده‌های خود در زمینه‌های توجه به مأموریت‌گرایی در حکمرانی کشور، توجه به سند آمایش سرزمین، استفاده از ظرفیت‌های فناوران استان برای ایجاد شبکه‌ای از ارتباط با فناوران کشور، توجه به معیشت استادان، شایسته‌سالاری در انتصابات استانی، توجه به مبارزه با فساد، راه‌اندازی اندیشکده توسعه در استان پرداختند.

در پایان نشست از پوستر سومین جشنواره ملی فرهنگی هنری شهید آوینی که اردیبهشت ۱۴۰۴ به میزبانی دانشگاه گیلان برگزار می‌شود توسط استاندار گیلان رونمایی شد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا