اقتصاد کلان

جزئیات اجرای مصوبات شورای عالی اشتغال/ تمرکز برای اشتغال زایی در سال دوم دولت

– اخبار اقتصادی –

به گزارش پایگاه خبری سرمایه گستران، به نقل از خبرنگاراقتصادی خبرگزاری تسنیم،«تلاش برای فعال‌تر کردن تعاونی‌ها و بخش خصوصی»، «توجه به دیگر شاخه‌های اقتصاد از جمله اقتصاد روستا، دیجیتال، دریا و گردشگری»، «اهتمام ویژه به افزایش بهره‌وری و شغل باکیفیت»، «فعال‌سازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل» و «توجه به اشتغال مرزی برای مرزنشینان با ایجاد بازارچه‌های مرزی» از جمله دستورات رئیس جمهور در هشتاد و چهارمین جلسه شورای عالی اشتغال در فروردین ماه ۱۴۰۲ برای تحقق اهداف دولت در حوزه اشتغال بود.

با توجه به اینکه«تلاش برای فعال‌تر کردن تعاونی‌ها و بخش خصوصی» در دستور کار امسال است, مهدی مسکنی , معاون تعاون وزارت کار   در گفت وگویی در مورد میزان اشتغال ایجاد شده در بخش تعاون در سال ۱۴۰۱ گفته است: براساس بررسی‌های به عمل آمده در سال ۱۴۰۱ تعداد ۵۲ هزار و ۱۳۱ مورد فرصت شغلی در بیش از ۲۰۰۰ شرکت تعاونی ایجاد شده است که در مقایسه با سال گذشته (۱۴۰۰ ) با ایجاد ۴۹۵۰۲ تعاونی، به میزان ۵ درصد رشد داشته است.

 معاون تعاون وزیر تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی در مورد ترکیب اشتغال ایجاد شده بخش تعاون،‌ نیز عنوان کرد: فرصت‌های شغلی ایجاد شده در سال ۱۴۰۱ به میزان ۵۸ درصد در بخش تولید ، ۲۶ درصد در بخش توزیع (مسکن ، مصرف و اعتبار) و ۱۶ درصد در بخش خدمات است.

مسکنی همچنین گفت: بر اساس بررسی‌های به عمل آمده ۷۰ درصد از سرمایه‌گذاری انجام شده از طرح‌های تعاونی از طریق تجمیع سرمایه‌های کوچک و ۳۰ درصد آن از طریق تسهیلات بانکی و حمایت‌های دولتی تامین شده است.

«فعال‌سازی واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه تعطیل» از دیگر دستورات برای ایجاد اشتغال است که  مطابق گزارش امیرحسین مدنی, نماینده دولت در نهضت احیای واحدهای اقتصادی قرار است برای سال ۱۴۰۲ حدود ۸هزار واحد تعطیل و نیمه تعطیل احیا شود.

 مدنی با اشاره به شعار سال مبنی بر رشد تولید و اشاره رهبر معظم انقلاب در سخنان نوروزی به احیای چند هزار واحد تعطیل و نیمه فعال گفت: برنامه ما برای سال جدید احیای ۸هزار واحد دیگر است که مجموعا در ۲ سال بتوانیم حدود ۱۲هزار واحد را احیا کنیم.

«اهتمام ویژه به افزایش بهره‌وری و شغل باکیفیت» از دیگر مصوبات جلسه شورای عالی اشتغال است که  قاسم رستم پور,  رئیس دبیرخانه شورای عالی اشتغال درباره برنامه ریزی برای شغل با کیفیت می گوید: کمیته امداد امام خمینی ایجاد ۵۰۰ هزار اشتغال جدید در سال جاری را برعهده گرفته است، البته بر اساس تاکید رئیس جمهور در مورد مشاغل ایجادی علاوه بر کمیت باید کیفیت مشاغل نیز مد نظر باشد و تلاش بر این باشد که مشاغل به حداقل دستمزد کارگران منجر شود،‌ اما بالاخره کمک خرجی برای خانوار شاغلان ایجاد خواهد کرد. 

در راستای «توجه به اشتغال مرزی برای مرزنشینان با ایجاد بازارچه‌های مرزی» محمود کریمی بیرانوند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفته است: در حوزه برنامه‌های تقویت کسب و کار، معیشت و اشتغال پایدار مرزنشینان ۱۶استان مرزی، توسعه همکاری با ۱۵کشور همسایه را در دستور کار دارند.

همچنین صولت مرتضوی, وزیرکاربا اشاره به برنامه ریزی برای اشتغال مرز نشینان گفت:تعدادی بازارچه مرزی ایجاد شده است، مراودات استانداران مرزی با کشورهای همجوار تسهیل شده است.توجه ویژه‌ای به اشتغال مرزنشینان انجام شده و ایجاد اشتغال از طریق سامانه رصد قابل پیگیری است.

به گزاش تسنیم؛ کریمی بیرانوند, معاون اشتغال وزارت کار درباره  اقتصاد روستا، دیجیتال، دریا و گردشگری با  اشاره به استان گیلان و چالش های کسب و کار گفت:به طور مثال استان گیلان ظرفیت‌های اقتصادی بسیار خوبی دارد و سیاستی که برای این استان خواهیم داشت مطابق سایر استان‌ها استفاده از ظرفیت‌های اصیل آن منطقه است.

وی با اشاره بر اینکه هرچند منابع ما کم است ولی هر استان یک تا دو مزیت اصلی دارد که اگر تقویت شود بسیاری از مسائل حل می‌شود، بیان کرد: گیلان به لحاظ شاخص‌های توسعه اقتصادی شرایط خوبی دارد ولی ضعف‌هایی نیز دیده می‌شود مخصوصاً در حوزه مسائل روستایی توسعه عمیق اتفاق نیفتاده و در مناطق روستایی ساحلی که ظرفیت بوم گردی و صیادی داریم بسیاری از کارهای کسب‌وکارهای غیر مرتبط و غیر اولویت‌دار ازجمله کسب‌وکار رشته املاک توسعه پیداکرده که این نشان می‌دهد و رشد نامتوازن در حوزه مشاغل را شاهد هستیم.

 کریمی بیرانوند گفت: اگر در سیاست‌گذاری در این حوزه جهت‌گذاری وجود داشته باشد مردم هم به سمت ظرفیت‌های منطقه می‌روند و باید در مشاغل مربوط به مناطق روستایی به سمت ظرفیت مناطق برویم.این مسئله را در دستور کار داریم.

 

منبع خبر : ایران اکونا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا