اخبار استان ها

حجم مبادلات ایران و عراق ۱۳ میلیارد دلار است

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از فارس، محمدکاظم آل‌صادق امروز_ جمعه دوم خرداد_ در اختتامیه اجلاسیه منطقه‌ای دیپلماسی اقتصادی در شیراز، بر توسعه همکاری‌های اقتصادی با عراق از طریق تولید مشترک، رفع موانع قانونی و بهره‌گیری از مزیت‌های منطقه‌ای تأکید کرد و با ابراز تأسف از غیبت بخش خصوصی در این اجلاسیه، خواستار حضور فعال‌تر بخش خصوصی در نشست‌های آتی شد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های استان خوزستان، به گفته‌های استاندار این استان مبنی بر نیاز به سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های تفریحی رود کارون، صنایع پتروشیمی، فرآوری خرما، تبدیل جزیره نو به منطقه گردشگری و تعامل با استان بصره در حوزه گردشگری سلامت و صنعت اشاره کرد.

سفیر ایران در عراق همچنین به سخنان سفیر ایران در امارات اشاره کرد و بر وجود کسب‌وکارهای سنتی و عدم سرمایه‌گذاری جدی در امارات به دلیل نوسانات ارزی و رویکرد سنتی تجار ایرانی تأکید داشت.

وی با بیان اینکه حجم مبادلات ایران و عراق ۱۳ میلیارد دلار است در حالی که سقف هدف‌گذاری ما ۲۰ میلیارد دلار بوده که این رقم حدود ۲۰ تا ۲۳ درصد از درآمد غیرنفتی کشور را تشکیل می‌دهد، بر وجود موانع در مبادلات با وجود صادرات بیش از سه هزار نوع کالا از ایران به عراق اشاره کرد.

وی تولید مشترک بدون خدمات فنی مهندسی و ایجاد شهرک‌های صنعتی یا مناطق آزاد را به عنوان راهکار پیشنهاد داد و به چالش‌های قانونی موجود در این زمینه اشاره کرد.

آل‌صادق با اشاره به تسهیلات دولت عراق برای سرمایه‌گذاری، از جمله ثبت شرکت، اقامت، ورود و خروج آسان، معافیت مالیاتی ۱۰ ساله و تسهیلات ویژه برای تولید مشترک و تعرفه صفر صادرات کالاهای تولید مشترک به اتحادیه عرب، از سرمایه‌گذاران ایرانی برای ورود به بخش انبوه‌سازی مسکن در عراق؛ با توجه به نیاز به هشت میلیون واحد مسکونی دعوت کرد.

وی بر مزیت‌های رقابتی ایران نسبت به سایر کشورها مانند مرزهای زمینی متعدد، اشتراکات فرهنگی و دینی، هزینه پایین حمل‌ونقل و قیمت رقابتی کالاهای ایرانی تأکید کرد.

سفیر ایران در عراق همچنین به کمبود اطلاعات بخش خصوصی و اتاق‌های بازرگانی استان فارس در مورد بازار عراق اشاره و بر لزوم رفع این خلأ تأکید کرد.

وی با اشاره به برنامه هفتم توسعه و سیاست حسن همسایگی، بر ضرورت استفاده از ظرفیت استان‌های مرزی مانند خوزستان از طریق بازارچه‌های مرزی، مناطق آزاد و شهرک‌های صنعتی و همچنین اجرای سیاست‌های دریا محور در استان‌های ساحلی مانند هرمزگان و بوشهر تأکید کرد.

آل‌صادق در پایان، بر ضرورت استفاده از ظرفیت ایرانیان مقیم خلیج فارس در اجرای پروژه‌ها، حل مشکلات مربوط به استفاده از این ظرفیت‌ها و پرهیز از رقابت ناسالم بین استان‌ها برای تعامل منسجم با کشورهای منطقه تأکید کرد.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا