اخبار استان ها

حضور برندهای معتبر مازندران در نمایشگاه ملی صنایع‌دستی

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از مازندران، حسین ایزدی شامگاه_جمعه هجدهم آبان_ در حاشیه بازدید در نمایشگاه سوغات و صنایع‌دستی شهرستان تنکابن در گفت‌وگو با خبرنگاران با اشاره به اقدامات و برنامه‌های اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران در طول هفته مازندران اظهار کرد: برندهای صنایع‌دستی استان و ۱۲ صنعتگر در رشته‌های سفال، حصیر، سازهای سنتی، جاجیم، گلیم و لاک‌تراشی در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران در غرفه مازندران حضور می‌یابند.

وی از اختصاص فضایی برای آموزش صنایع‌دستی خلاقانه به کودکان در غرفه مازندران خبر داد و افزود: رونمایی از بسته‌های سرمایه‌گذاری، کتاب صنایع‌دستی مازندران و آثار فاخر صنایع‌دستی هنرمندان استان از جمله برنامه‌های غرفه مازندران در این نمایشگاه ملی صنایع‌دستی خواهد بود.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی مازندران با بیان اینکه پنج صنعتگر مازندران در رشته‌های چادر شب‌بافی، سفال و هنرهای چوبی با غرفه اختصاصی در این دوره نمایشگاه حضور می‌یابند، تصریح کرد: این استان از ظرفیت بالای صنایع‌دستی و وجود تنوع محصول برخوردار است و شرکت هنرمندان و صنعتگران شهرها و روستاهای ملی بهشهر، آلاشت، سلیم آباد تنکابن و حصیر درزی‌کلای بابل در غرفه مازندران تنها بخشی از پتانسیل‌های صنایع‌دستی این است که در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایع‌دستی تهران معرفی می‌شود.

ایزدی با تاکید بر اینکه غرفه مازندران از تاریخ بیست‌وسوم آبان سال‌جاری در سالن هشت محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران میزبان علاقمندان به هنر صنعت ملی است، مطرح کرد: با توجه به هفته مازندران انعقاد تفاهم‌نامه همکاری اداره‌کل میراث‌فرهنگی و دانشگاه آزاد مازندران انجام شده است.

وی، توسعه خدمات تحقیقاتی و مطالعاتی استفاده حداکثری از پتانسیل‌های سخت‌افزاری و نرم‌افزاری موجود در دانشگاه و اداره‌کل، ایجاد ارتباط مؤثر بین صنعت و دانشگاه در راستای حمایت از فعالیت‌های پژوهشی استادان و دانشجویان، عقد قراردادهای پژوهشی و مشاوره در راستای اهداف دفتر تحقیق و توسعه در پروژه‌های اداره‌کل با رعایت قوانین مقررات را از جمله اهداف این اداره‌کل برشمرد و یادآور شد: ارتقای سطح علمی و فنی دانشجویان دانشگاه و پرسنل اداره‌کل در مباحثی همچون انتقال دانش، بازآموزی پژوهشگران دانشگاهی، تجاری‌سازی، ساخت نمونه محصول و مهندسی تولید نیز در این تفاهم‌نامه دیده شده است.

وی ادامه داد: به مدت ۱۲ ماهه این تفاهم‌نامه با توافق طرفین اتفاق افتاد که براساس آن هدایت پروژه‌ها و پایان‌نامه‌های کارشناسی ارشد و دکترای مرتبط به نیازهای اداره‌کل، حمایت دانشگاه از پروژه‌های کاربردی موردنیاز سازمان به لحاظ علمی با رعایت قوانین و مقررات طرفین برعهده دانشگاه خواهد بود.

این مسئول از دیگر برنامه‌های انجام شده را برگزاری آئین سنتی تیرماه سیزده به میزبانی دهیاری و شورای اسلامی جواهرده بخش مرکزی رامسر در روستای جواهرده بیان کرد و افزود: امیری خوانی، سورنانوازی، اجرای موسیقی بومی محلی مازندرانی و گیلکی و شعر خوانی با گویش محلی از جمله یرنامه‌های این آئین سنتی بود.

ایزدی از طالب آملی به عنوان یکی از تواناترین شاعران سبک هندی یاد کرد که در ایران کمتر از شاعران دیگر مورد توجه قرار گرفته است و اضافه کرد: پرداختن به این شاعر بزرگ در ایران به عنوان یکی از مفاخر ملی کشور از نظر گردشگری هم حائز اهمیت است و می‌تواند به یک مقصد گردشگری تبدیل شود.

وی با تاکید بر لزوم پرداختن به گردشگری ادبی در مازندران اظهار داشت: نیما یوشیج، سلمان هراتی، طالب آملی و دیگر مشاهیر بنام مازنی از جمله ظرفیت‌های مازندران در زمینه گردشگری ادبی است که می‌تواند به یک محصول در این بخش تبدیل شود.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا