حمایت مشروط میراث فرهنگی از پروژه تلهکابین تاقبستان

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کرمانشاه، داریوش فرمانی امروز _شنبه بیستم اردیبهشت_ در نشست خبری از ادامه بررسیها پیرامون پروژه تلهکابین تاقبستان خبر داد و اظهار کرد: موضوع احداث این پروژه نزدیک به دو دهه است که در دستور کار مسئولان استانی، شهرداری و برخی نمایندگان قرار دارد، اما تاکنون به سرانجام نرسیده است.
وی با بیان اینکه این پروژه در دوران وزرای مختلف میراث فرهنگی مورد پیگیری قرار گرفته، افزود: موضع ما روشن است؛ اگر براساس بررسیهای کارشناسی مشخص شود که اجرای پروژه تلهکابین تهدیدی برای ثبت جهانی تاقبستان محسوب میشود، این پروژه متوقف خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان کرمانشاه به بازدید اخیر استاندار و جمعی از مسئولان استانی از محل احداث پروژه اشاره کرد و گفت: با توجه به اینکه بخشی از پایههای این تلهکابین قرار است در محدوده دشت تاریخی کاهو نصب شود، مقرر شده عملیات کاوش و گمانهزنی باستانشناسی در این منطقه انجام شود تا عرصه و حریم دقیق آن مشخص گردد.
وی اضافه کرد: این بررسی میدانی نیازمند ۱.۲ تا ۲ میلیارد تومان اعتبار است که تأمین آن به دلیل محدودیتهای بودجهای از سوی شهرداری کرمانشاه انجام خواهد شد. پس از اتمام بررسیها، ارزیابان داخلی یا بینالمللی به منطقه اعزام میشوند تا نظر نهایی درباره اثرات پروژه اعلام شود.
فرمانی تاکید کرد: نقشه کامل پروژه باید توسط شهرداری به میراث فرهنگی ارائه و برای بررسی بیشتر به وزارتخانه ارسال شود. تا زمانی که ارزیابیها انجام نشده و تأییدیه صادر نشده، هیچ زیرساختی در محدوده بالادست محوطه ایجاد نخواهد شد و مانع از شکلگیری منافع شخصی در این محدوده خواهیم شد.
سرمایهگذاری ۱۵۰۰ میلیارد تومانی برای سومین هتل پنجستاره کرمانشاه
وی همچنین از ورود یک سرمایهگذار بومی مقیم خارج از کشور برای احداث هتل پنجستاره در کرمانشاه خبر داد و گفت: این سرمایهگذار برای احداث سومین هتل پنجستاره در شهر اعلام آمادگی کرده و موافقت اولیه نیز صادر شده است. طبق برآوردها، این پروژه به ۱۲۰۰ تا ۱,۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری نیاز دارد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان کرمانشاه همچنین از اجرای پروژهای گردشگری در محدوده گردنه مرصاد با مساحت ۱۷ هکتار خبر داد و اعلام کرد: این مجتمع، بزرگترین مجموعه گردشگری غرب کشور خواهد بود که با سرمایهای حدود ۳,۰۰۰ میلیارد تومان اجرا میشود و شامل بخشهای تفریحی، اقامتی، پذیرایی، ورزشی و کشاورزی خواهد بود.
احیای بافت تاریخی کرمانشاه در دستور کار
وی با اشاره به تصویب قانون بافتهای تاریخی از تهیه طرح ویژه برای بافت تاریخی این شهر خبر داد و گفت: شهرداری کرمانشاه موظف به تهیه این طرح شده و هماکنون شناسایی ۸۰ خانه ارزشمند تاریخی در این بافت انجام شده است.
فرمانی همچنین به سفر آتی رئیسجمهور به استان اشاره کرد و گفت: چهار پروژه اولویتدار شامل تکمیل موزه منطقهای، احداث ساختمان اداری میراث فرهنگی، پیگیری ثبت جهانی محور ساسانی و ساماندهی بازارها و بافت تاریخی شهر، در دستور کار این سفر قرار دارد.
نمایندگی ایران در نمایشگاه صنایع دستی سلیمانیه
وی در پایان با اشاره به تلاش برای گسترش تعاملات گردشگری با اقلیم کردستان عراق، از برگزاری نمایشگاه صنایع دستی کرمانشاه در شهر سلیمانیه در روزهای پایانی اردیبهشت خبر داد و گفت: اجرای شبهای فرهنگی کرمانشاه، برگزاری تورهای معرفی منطقه برای آژانسهای گردشگری و توسعه گردشگری سلامت در همکاری با اقلیم، از برنامههای پیشرو است.
منبع خبر : ایمنا