خرید، گردش و فرهنگ در بازارهای هفتگی گلستان

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از گلستان، این خطه با تنوع اقوام خود به یکی از رنگینترین و جذابترین مقاصد گردشگری در ایام نوروز تبدیل میشود، در این ایام بازارهای هفتگی در شهرهای مختلف این استان برگزار میشود که فرصتی بینظیر برای خرید سوغاتیهای بومی، محصولات کشاورزی و صنایع دستی است.
این بازارها تنها محل خرید نیستند، بلکه به نوعی نمایشگاه زندهای از فرهنگها و آداب و رسوم مختلف گلستانیها و دیگر اقوام ایرانی هستند، در این بازارها میتوان با لباسهای محلی رنگارنگ، رقصهای سنتی و موسیقیهای دلنواز آشنا و از نزدیک با هنر و فرهنگ بومی هر قوم آشنا شد.
از صنایع دستی ترکمنها، سوزندوزیهای زیبای گنبدی گرفته تا انواع شیرینیهای مخصوص نوروزی، این بازارها همواره میزبان گردشگران و اهالی بومی هستند که در کنار هم، نوروزی متفاوت و خاطرهانگیز را تجربه میکنند.
بازارهای هفتگی گلستان تنها جایی برای خرید محصولات محلی نیستند، بلکه فرصتی برای تجربه فرهنگ و زندگی مردم این استان در ایام نوروز هستند، در کنار این بازارها، میتوان از جاذبههای طبیعی گلستان نیز بهرهمند شد و از زیباییهای طبیعت این خطه لذت برد.
بازار سهشنبه بندرگز، خریدی به یادماندنی در ایام نوروز
بندرگز یکی از شهرستانهای غربی استان گلستان است که از چند روز مانده به نوروز، کوچه و بازار آن پر از رنگ و بوی عید میشود، در این شهر ماهیفروشها با بساط کردن تازهترین صیدهای خلیج گرگان، مشتریها را صدا میزنند و زنان، سبزیهای تازه و نانهای داغ میفروشند.
سهشنبه بازار یکی از بازارهای هفتگی این منطقه است که هر هفته در روزهای سهشنبه در بندر گز برپا میشود، در این بازار محصولات محلی و دیگر کالاهای متنوع توسط اهالی منطقه با قیمت مناسب به فروش میرسد.
شب که میرسد، همین بازار، حال و هوای رمضان میگیرد، چند مغازهدار بساط افطاری ساده راه میاندازند و خرما و زولبیا را کنار ماهی سرخشده به رهگذران تعارف میکنند، اینجا، عید و رمضان با عطر غذاهای محلی و طعم دریایی، یک خاطره بهیادماندنی میسازند.
بندرگز در این نوروز و رمضان، فقط یک شهر نیست، یک دنیای کوچک است که طبیعت، تاریخ و معنویت را با هم آشتی داده است، از ساحل آرام و جنگل نرگسی گرفته تا آبشار چلمریز، فانوس دریایی و بازار پرجنبوجوش، هر گوشهاش داستانی دارد، صبحها با سبزه و سمنو، عید را جشن میگیری و شبها با خرما و دعا، رمضان را زندگی میکنی.
دوشنبه بازارهای ترکمن برای عاشقان بازارگردی
اگر جزو آن دسته از گردشگران عاشق بازارگردی هستید، بندرترکمن برای شما جاذبههای فوقالعادهای وجود دارد، یکی از آنها، دوشنبه بازار است که جدا از بحث خرید، یکی از بهترین نقاط دیدنی بندر ترکمن است.
این بازار، دوشنبهها در نزدیکی ورودی شهر برگزار میشود و زمانی که وارد شهر میشوید، نخستین چیزی که نظر شما را به خود جلب میکند، بازار محلی رنگارنگی است که در ابتدای شهر قرار دارد. در این بازار زنان و مردان ترکمن را میبینید که لباسهای محلی برتن دارند و مشغول تبلیغات و فروش صنایعدستی و اجناس مختلف هستند، از اجناسی که در این بازار به فروش میرسند، میتوان به پارچه، روسری، زیورآلات ترکمن، صنایعدستی ترکمن و مانتوهای دستبافت اشاره کرد.
پنجشنبههای دیدنی در آققلا
پنجشنبه بازار آققلا یکی دیگر از بازارهای محلی استان است که هر پنجشنبه فروشندگان و دستفروشان بسیاری را در خیابان کشتارگاه آققلا گرد هم میآورد، زمانی که در این بازار راه میروید کالاهای مختلفی به چشمتان میخورد که میتوان به قالی، قالیچه، پشتی، سبزیجات و ترهبار و پوشاک اشاره کرد.
در پنجشنبه بازار حدود ۹۸۰ غرفه مشغول به کار هستند که در این میان لباسهای محلی زنان آققلا جلوه رنگین و بسیار زیبایی به این بازار دادهاند، قیمتهای مناسب و نسبتاً ارزان در این بازار موجب شده است که جمعیت زیادی هر پنجشنبه به خیابان کشتارگاه در آققلا بروند.
در سفر گرگان، سری هم به بازار نعلبندان بزنید
چهارشنبه بازار گرگان با بیش از دو دهه قدمت، هر چهارشنبه در شهر گرگان برپا میشود، در این بازار محصولات و اجناس مختلف با قیمتی مناسب و نسبتاً ارزان عرضه میشود که از لحاظ اقتصادی برای خانوارها مقرونبهصرفه است و بیشتر کالاها و محصولاتی که به چشم شما در این بازار میخورد، محصولاتکشاورزی، ترهبار ومیوه است، اما در کنار بازار هفتگی جذاب در روزهای چهارشنبه، گرگان یک بازار کهن دارد که سر زدن به آن خالی از لطف نخواهد بود و آن هم بازار نعلبندان است، این بازار که به صورت دائمی در تمام ساعات روز هفته دایر است، حدود ۱۵۰ مغازه دارد و گفته میشود این بازار از قرن چهار هجری تا به امروز در گرگان پابرجا است، معماری آن به سبک سنتی است و میتوان قدیمی بودن بنا را به راحتی حدس زد.
هنگامیکه در این بازار قدم میزنید، تنها اسامی بناهایی به گوشتان میخورد و دیگر خبری از کاروانسرای حاجمحمدتقیخان هزارجریبی، مدرسه محسنیه و کارونسرای حاج امینالضرب در بازار نعلبندان نیست، همچنین باید بگوییم بازار نعلبندان همچون دیگر بازارهای سنتی ایران، سرپوشیده نیست و ساختار این بازار به صورت پیچدرپیچ است که دکانها و مغازههای مختلف با سقفهای شیروانی در دوطرف آن واقع شدهاند.
بازاری که در آن دیدارها تازه میشود
سر زدن به جمعه بازار گنبد به عنوان دومین شهر بزرگ استان نیز یکی از جاذبههای گلستان محسوب میشود، چراکه جمعه بازار گنبدکاووس تصویری از زندگی اقوام مختلف ساکن در استان زیرسایه وحدت خلق میکند، بازاری که در آن هم دیدارها تازه میشود، هم دوستی اقوام محکمتر از قبل و هم پیمانهها پرتر از همیشه.
قومیتهای مختلف اعم از ترکمن، قزاق، بلوچ، فارس و سیستانی روزهای جمعه به این بازار میآیند و بازار همدلی را شکل میدهند، مردم در این بازار علاوه بر خرید و فروش دیدار نیز تازه میکنند.
به گزارش سرمایه گستران، بازارهای هفتگی در گلستان، نه تنها فرصت مناسبی برای خرید محصولات محلی و دستساز است، بلکه به نوعی نمایشگر فرهنگ غنی و متنوع این استان است، در این بازارها میتوان طعم اصالت و زندگی روزمره مردم گلستان را تجربه کرد و با هر خرید، به داستانی از تاریخ، هنر و مهماننوازی این دیار آشنا شد.
این بازارها در ایام مختلف سال به ویژه در نوروز به محلی برای گردهمایی مردم و گردشگران تبدیل میشود و فرصتی برای ارتباط و همدلی میان اقوام مختلف فراهم میآورد، اگر به دنبال تجربهای متفاوت و فراموشنشدنی از فرهنگ ایرانی هستید، بازارهای هفتگی گلستان را از دست ندهید، جایی که هر لحظهای میتواند یادگاری زیبا از سفر شما به این سرزمین رنگارنگ باشد.
منبع خبر : ایمنا