درختان ارزشمندی که طعمه سودجویان میشود
به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از اصفهان، درختان ریههای فعال زمین هستند و اهمیت وجود آنها بر هیچکس پوشیده نیست، میتوان گفت نابودی جنگلها در نهایت به نابودی انسانها منتهی میشود، با این وجود شاهد هستیم که بشر به روشهای گوناگون در حال از بین بردن این سرمایههای ارزشمند است.
برخی انسانها به دلیل آگاهی نداشتن یا کسب سود اقدامات مخربی انجام میدهند که در نهایت به نابودی درختان منجر میشود که قاچاق چوب و زغال نیز یکی از این اقدامات مخرب است.
این اقدام نه تنها در سطح جنگلهای شمالی کشور بلکه در مراتع نیز با اهداف مختلف اتفاق میافتد و منابع طبیعی را در معرض تهدید قرار میدهد؛ به تازگی اهالی هنده یک منطقه گردشگری در شهرستان گلپایگان اصفهان از قطع درختان ابراز گلایه دارند؛ حمیدرضا قربانی، فعال فرهنگی و گردشگری شهرستان گلپایگان درباره قلع و قمع درختان بید در ساحل رودخانه واقع در دربند روستای هنده، میگوید: درختان بید منطقه هنده خودرو است، در حریم رودخانه به وفور وجود دارد و جزو میراث فرهنگی و گردشگری و از منابع طبیعی و ملی محسوب میشود.
وی میافزاید: چند سالی است که به دلیل نظارت نداشتن و بیتوجهی، بخشی از جاذبههای طبیعی و گردشگری منطقه پشت کوه گلپایگان طعمه سودجویان میشود.
این فعال فرهنگی و گردشگری خاطرنشان میکند: درختان تاریخی و طبیعی زالزالک هنده قطع و حمل شد، اما اقدامی از سوی دستگاهها انجام نشد در حالی که لازم است روی موضوع درختان مثمرثمر که میراث فرهنگی محیط زیست و منابع طبیعی است حساسیت وجود داشته باشد.
محمد موسوی از اهالی روستای هنده نیز عنوان میکند: در روز روشن درختان بید و زالزالک زیر تیغ اره برقی سودجویان قطع میشود و با وجود اینکه این مسائل تاکنون بارها بیان شده است، اقدام عملی و جدی در این زمینه صورت نگرفته است.
وی ادامه میدهد: منطقه گردشگری هنده دیگر سکوت دلنشین همیشگی را ندارند و روزی نیست که صدای اره برقی از باغات آن به گوش نرسد؛ درختهایی که میمیرند و جای آنها درختی کاشته نمیشود.
شناسایی عاملان قطع درختان از وظایف منابع آب نیست
حسن جوکاری، رئیس امور منابع آب گلپایگان درباره قطع درختان بید در منطقه هنده به خبرنگار سرمایه گستران اظهار میکند: پیگیری و شناسایی عاملان قطع درختان بید منطقه گردشگری هنده در وظیفه ذاتی امور منابع آب نیست و ما تنها در حفظ حریم و بستر رودخانه وظیفه داریم.
وی ادامه میدهد: سال گذشته در منطقه عباسآباد برای حفظ حریم و بستر رودخانهها اقدام به جمعآوری فنسها کردیم، در شهرستان گلپایگان ۷۵۰ کیلومتر رودخانه داریم و باید نهال کاری صورت گیرد.
رئیس امور منابع آب گلپایگان اضافه میکند: گروههای گشت و بازرسی امور منابع آب در شهرستان در حال انجام وظیفه هستند تا از تجاوز سودجویان برای احداث ساختمان و کاشت نهال در حریم و بستر رودخانهها جلوگیری کند.
از عرصههای ملی و منابع طبیعی شهرستان حفاظت میشود
محمداسماعیل توسلی، رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان نیز درباره قطع درختان بید در منطقه گردشگری هنده، به خبرنگار سرمایه گستران میگوید: تعدادی درخت بید توسط افراد سودجو در حریم رودخانه منطقه هنده به صورت شبانه قطع شده که با توجه به اینکه متولی حفاظت از حریم رودخانهها وزارت نیرو و اداره امور منابع آب شهرستان است، مراتب برای پیگیریهای بعدی به دادستان گلپایگان ارسال شد.
وی میافزاید: حفاظت از عرصههای ملی و منابع طبیعی شهرستان به صورت شبانهروزی توسط دو اکیپ دو نفری و با دو دستگاه خودروی کمکدار انجام میشود.
رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری گلپایگان تاکید میکند: با توجه به آموزشهای ارائه شده به مجریان طرحهای مرتعداری، صاحبان پروانههای چرای دام، دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی روستاها، از ظرفیت آنها در این زمینه استفاده میشود.
توسلی میگوید: از تمام شهروندان تقاضا داریم هرگونه تخلف و تصرف در سطح اراضی ملی را بدون فوت وقت به سامانه تلفنی رایگان ۱۵۰۴ اطلاعرسانی کنند.
منبع خبر : ایمنا