اخبار استان ها

درمان بیش از ۱۴ هزار نفر در مراکز ترک اعتیاد خوزستان

صادق خجسته در گفت‌وگو با خبرنگار سرمایه گستران در خوزستان اظهار کرد: دو نوع مرکز ماده ۱۵ و ماده ۱۶ در حوزه ترک مواد مخدر فعالیت می‌کند، روح حاکم بر مراکز ماده ۱۵ درمان اختیاری و به صورت خود معرف است اما فعالیت مراکز ۱۶ به نحوی است که افراد معتاد متجاهر با حکم قضائی جمع‌آوری و به صورت اردوگاهی در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی افزود: یکی از مراکز زیرمجموعه آئین‌نامه ماده ۱۵ قانون مبارزه با مواد مخدر شامل مراکز اقامتی، بهبود و بازتوانی افراد با اختلال مصرف مواد مخدر (معتادان) است که مردم از این مراکز به عنوان کمپ ترک اعتیاد یاد می‌کنند.

سرپرست معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان خاطرنشان کرد: حدود ۵۳ مرکز کمپ ترک اعتیاد در خوزستان فعال است و مراکز اجتماع درمان‌مدار (TC) نیز به نحوی است که اقامت در این مراکز بلند مدت یعنی شش ماه تا یک سال و یک مرکز TC در استان فعال است.

خجسته با اشاره به فعالیت ۱۳ مرکز کاهش آسیب در استان اضافه کرد: در مجموع حدود ۷۰ مرکز در زمینه درمان اعتیاد در خوزستان فعالیت دارد که چهار مرکز از این تعداد مختص زنان است.

وی با اشاره به فعالیت کمیته استانی در راستای نظارت بر کمپ‌های ترک اعتیاد عنوان کرد: نظارت بر فعالیت این مراکز توسط کارشناسان ناظر اداره کل بهزیستی خوزستان و از طریق مراجع قضائی یا نیروی انتظامی با هماهنگی بهزیستی انجام می‌شود.

سرپرست معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان تصریح کرد: فعالیت کمپ‌های ترک اعتیاد به نحوی است که افراد به صورت خودمعرف به این مراکز می‌روند، اما معتادان به طور معمول تمایلی به رفتن به کمپ ندارند و خانواده‌ها به اصرار مسئولان این مراکز تماس می‌گیرند و از آن‌ها درخواست دارند که بیمار را به اجبار و طی دستگیری به کمپ می‌برند.

خجسته اضافه کرد: ترک اعتیاد نباید اجباری باشد و این فرد با میل خود به این مراکز برود، بنابراین با درمان اجباری در مراکز ماده ۱۵ برخورد می‌شود و تخلف در این زمینه حتی ممکن است منجر به تعطیلی مرکز شود.

وی با اشاره به بعضی دیگر از تخلفاتی که ممکن است در این مراکز رخ دهد، گفت: رعایت نکردن پروتکل‌های درمانی، پذیرش افرادی با منع پذیرش همچون بیماران اعصاب و روان و زنان باردار از این دسته تخلفات است.

سرپرست معاونت امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان با اشاره به اینکه شناسایی مراکز غیرمجاز ترک اعتیاد جزو وظایف بهزیستی نیست خاطرنشان کرد: از سال گذشته تاکنون، حدود ۲۰ تا ۳۰ مرکز ماده ۱۵ غیرمجاز شناسایی شده است.

خجسته با بیان اینکه از ابتدای امسال تاکنون ۱۴ هزار و ۶۰۰ نفر در مراکز ماده ۱۵ خوزستان درمان شدند، عنوان کرد: سه مرکز توانمندسازی ویژه مردان با ظرفیت ۹۰ نفر در خوزستان وجود دارد و افرادی بدون سرپناه که در مراکز ماده ۱۶ ترک می‌کنند، در این مراکز نگهداری می‌شوند.

وی گفت: سه وعده غذا، مشاوره، پیگیری برگشت به کار، برقراری ارتباط با خانواده، پیگیری مشکلات حقوقی آن‌ها، مهارت‌آموزی و آماده‌سازی شغلی از جمله خدماتی است که طی مدت شش ماه تا یک سال به این افراد ارائه می‌شود تا پس از توانمندسازی وارد جامعه شوند.

معاون امور توسعه پیشگیری بهزیستی خوزستان اظهار کرد: در شش ماه نخست سال جاری، ۲۶۶ نفر از بهبودیافتگان مهارت‌های فنی و حرفه‌ای را گذراندند، به ازای هر نفر ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات پرداخت می‌شود و محدودیتی برای پرداخت وام نداریم.

خجسته تاکید کرد: هدف‌گذاری شده است که تا پایان سال جاری به ۵۰۰ نفر از بهبودیافتگان تسهیلات اشتغال‌زایی پرداخت شود.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا