اخبار استان ها

دریاچه زریبار نیازمند مدیریت واحد و بودجه مشخص است

به گزارش خبرگزاری سرمایه گستران از کردستان، امید کریمیان، امروز _چهارشنبه هفدهم اردیبهشت_ در نخستین کنفرانس ملی مطالعات محیطی دریاچه زریبار که در تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: حفاظت از دریاچه زریبار وظیفه‌ای همگانی است و در این مسیر، مردم از مسئولان و مدیران انتظار بیشتری دارند.

وی با تأکید بر ویژگی منحصر به‌فرد زریبار در تأمین آب خود، افزود: آب این دریاچه از طریق چشمه‌های کف آن تأمین می‌شود و انتقال آب از سد گاران به دریاچه اقدامی نادرست بوده است چون به اذعان انجمن‌های زیست‌محیطی، آب این سد آلوده به فضولات انسانی و حیوانی است که می‌تواند اکوسیستم دریاچه را تهدید کند.

نماینده مریوان با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه فاضلاب روستایی گفت: در گذشته فاضلاب شش روستای اطراف به دریاچه زریبار وارد می‌شد که ساماندهی شده است اما هنوز فاضلاب سه روستای دیگر بدون تصفیه وارد دریاچه می‌شود که باید هرچه سریع‌تر چاره‌سازی شود.

کریمیان همچنین بر ضرورت دقت لازم در صدور مجوزهای گردشگری تأکید کرد و ادامه داد: دستگاه‌های متولی گردشگری و بوم‌گردی باید در فرآیند صدور مجوزها دقت لازم را داشته باشند تا فعالیت‌ها با اصول محیط‌زیستی همخوانی داشته و به تخریب منابع طبیعی منجر نشود.

وی با اشاره به نیازهای اساسی دریاچه زریبار تأکید کرد: ایجاد پروژه نجات‌بخشی زریبار مطالبه جدی ما از دولت است و همان‌طور که برای دریاچه ارومیه پروژه ویژه نجات‌بخشی تشکیل شد، باید برای زریبار نیز یک طرح نجات‌بخشی با مدیریت واحد و ساختار مشخص طراحی و اجرا شود.

نماینده مریوان و سروآباد تصریح کرد: زریبار فاقد بودجه اختصاصی و مشخص است و با اعتبارات قطره‌چکانی ادارات، مشکلات آن حل نخواهد شد چون اگر نگاه جدی به حفظ این میراث طبیعی وجود دارد، باید منابع مالی متناسب نیز تخصیص یابد.

زریبار باید برای نسل‌های آینده حفظ شود

عادل سی‌ومرده، رئیس دانشگاه کردستان نیز در این مراسم اظهار کرد: زریبار یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی و گردشگری شهرستان مریوان و استان کردستان است و این دریاچه منحصر به‌فرد، تنها دریاچه آب شیرین بزرگ ایران در ارتفاعات بالا است که بدون وابستگی به رودخانه‌های دائمی، تنها از طریق چشمه‌های کف خود تغذیه می‌شود.

وی افزود: وجود تنوع زیستی بالا از گونه‌های مختلف جانوری و گیاهی در اطراف و درون این دریاچه، جایگاه زریبار را از منظر زیست‌محیطی بسیار بااهمیت کرده است، همین ویژگی‌ها، مسئولیت حفاظت از این میراث طبیعی را بر دوش مسئولان، نهادهای زیست‌محیطی، انجمن‌های مردمی و تمامی دوستداران طبیعت دوچندان کرده است.

رئیس دانشگاه کردستان با اشاره به اهداف برگزاری این همایش، خاطرنشان کرد: یکی از مهم‌ترین اهداف این رویداد، تعمیق شناخت علمی و عمومی نسبت به دریاچه زریبار، شناسایی چالش‌های پیش روی حفاظت از آن و ارائه راهکارهایی برای صیانت از این منبع طبیعی ارزشمند برای نسل‌های آینده است.

سی‌وسه مرده تاکید کرد: امیدواریم که تجربیات به‌دست‌آمده در این کنفرانس در مسیر حفاظت از زریبار، الگویی برای حفظ سایر منابع طبیعی استان باشد.

وی در پایان با تأکید بر جایگاه فرهنگی و تاریخی زریبار تصریح کرد: این دریاچه نه تنها منبعی مهم برای معیشت مردم منطقه، بلکه گنجینه‌ای تاریخی و نمادی فرهنگی است که در دل نسل‌ها زنده مانده است که وظیفه همه ماست که با هم‌افزایی و مسئولیت‌پذیری، برای حفظ این سرمایه ارزشمند تلاش کنیم.

منبع خبر : ایمنا

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا